Οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου και οι Θεές της Ελληνικής Μυθολογίας

Η λίστα "Top Twelve" στους μύθους της Ελλάδας

Οι Έλληνες δεν είχαν μια λίστα θεών "Top Ten" - αλλά είχαν τα "Top Twelve" - ​​εκείνους τους τυχερούς Έλληνες θεούς και θεές που ζούσαν πάνω από τον Όλυμπο .

Αφροδίτη - Θεά αγάπης, ρομαντισμού και ομορφιάς. Ο γιος της ήταν ο Έρως, ο Θεός της Αγάπης (αν και δεν είναι Ολυμπιονίκης).
Apollo - Όμορφος θεός του ήλιου, του φωτός, της ιατρικής και της μουσικής.
Ares - Σκοτεινό θεό του πολέμου που αγαπά την Αφροδίτη , θεά αγάπης και ομορφιάς.


Άρτεμις - Ανεξάρτητη θεά του κυνηγιού, του δάσους, της άγριας ζωής, του τοκετού και της σελήνης. Αδελφή στον Απόλλωνα.
Αθηνά - Η κόρη του Δία και η θεά της σοφίας, του πολέμου και της βιοτεχνίας. Προεδρεύει του Παρθενώνα και της ομώνυμης πόλης της Αθήνας. Μερικές φορές γράφει "Αθηνά".
Δήμητρα - Θεά της γεωργίας και μητέρα της Περσεφόνης (και πάλι, οι απόγονοί της δεν θεωρούνται Ολυμπιονίκες).
Ο Ήφαιστος - Ο Θεός της φωτιάς και η σφυρηλασία. Μερικές φορές γράφει τον Ήφαιστο. Το Hephaestion κοντά στην Ακρόπολη είναι ο πιο όμορφα διατηρημένος αρχαίος ναός στην Ελλάδα. Μοιάζει με την Αφροδίτη.
Ηέρα - Σύζυγος του Δία, προστάτης του γάμου, εξοικειωμένος με τη μαγεία.
Hermes - Ο γρήγορος αγγελιοφόρος των θεών, ο θεός των επιχειρήσεων και της σοφίας. Οι Ρωμαίοι τον αποκαλούσαν υδράργυρο.
Hestia - Ήρεμη θεά του σπιτιού και της πατρίδας, συμβολισμένη από την εστία που κρατά τη φλόγα που καίει συνεχώς.
Ποσειδώνας - Θεός της θάλασσας, άλογα και σεισμοί.


Δίας - Ο ανώτερος άρχοντας των θεών, θεός του ουρανού, που συμβολίζεται από τον κεραυνό.

- Πού είναι ο Άδης;

Ο Άδης , αν και ήταν σημαντικός θεός και ο αδελφός του Δία και του Ποσειδώνα, γενικά δεν θεωρείται ένας από τους δώδεκα Ολυμπιονίκες από τότε που κατοικούσε στον κάτω κόσμο. Ομοίως, η κόρη της Δήμητρας Περσεφόνη παραλείπεται επίσης από τον κατάλογο των Ολυμπιονικών, αν και κατοικεί εκεί για το ήμισυ ή το ένα τρίτο του χρόνου, ανάλογα με την οποία προτιμάται η μυθολογική ερμηνεία.

Οι Έξι Ολυμπιονίκες;

Ενώ γενικά σκεφτόμαστε σήμερα τους "12 Ολυμπιονίκες", υπήρχε μια μικρότερη ομάδα πυρήνα μόλις έξι, που ήταν τα παιδιά του Κρόνου και της Ρέα - Εστίας, της Δήμητρας, της Ήρας, του Άδη, του Ποσειδώνα και του Δία. Σε αυτή την ομάδα, ο Άδης περιλαμβάνεται πάντα.

Ποιος άλλος έζησε στον Όλυμπο;

Ενώ οι δώδεκα Ολύμπιοι ήταν όλοι θεϊκοί, υπήρχαν άλλοι μακροπρόθεσμοι επισκέπτες στον Όλυμπο. Ένα από αυτά ήταν ο Ganymede, ο Κύπελος των θεών, και ένα ειδικό φαβορί του Δία. Σε αυτό το ρόλο, ο Ganymede αντικατέστησε τη θεά Hebe, που συνήθως δεν θεωρείται Ολυμπιονίκης και ανήκει στην επόμενη γενεά θεοτήτων. Ο ήρωας και ο ημίθεος Ηρακλής είχε τη δυνατότητα να ζήσει στον Όλυμπο μετά το θάνατό του και παντρεύτηκε τον Hebe, θεά της νεότητας και της υγείας, κόρη της θεάς Ήρας με την οποία συμφώνησε.

Αναγέννηση των Ολυμπιονικών

Στο παρελθόν, οι περισσότεροι Αμερικανοί μαθητές γυμνασίου έλαβαν ελληνικά ως μέρος του πρότυπου προγράμματος σπουδών, αλλά αυτές οι μέρες έχουν περάσει πολύ - κάτι που είναι ατυχές, γιατί ήταν μια φυσική εισαγωγή στις δόξες της Ελλάδας και της ελληνικής μυθολογίας. Αλλά τα δημοφιλή μέσα μαζικής ενημέρωσης φαίνεται να εντείνουν το κενό με τις σειρές βιβλίων και κινηματογραφικών ταινιών που έχουν αναζωογονήσει το ενδιαφέρον για την Ελλάδα και το ελληνικό πάνθεον.

Όλοι οι Έλληνες θεοί και θεές έχουν μεγαλύτερη προσοχή λόγω πολλών πρόσφατων κινηματογραφικών ταινιών με ελληνικά μυθολογικά θέματα: Percy Jackson και οι Ολυμπιονίκες: Ο Κλέφτης της Αλεπούς και η νέα έκδοση του κλασικού Ray Harry Harryhausen, Η σύγκρουση των Τιτάνων, η συνέχεια του Wrath of the Titans , και την ταινία Immortals , για να αναφέρουμε μόνο μερικούς.

Γρηγορότερα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές :

Οι 12 Ολύμπιοι - Θεοί και θεές - Έλληνες θεοί και θεές - Ιεροί ναοί - Τιτάνες - Αφροδίτη - Απόλλωνα - Άρης - Άρτεμις - Αταλάντα - Αθηνά - Κενταύροι - Κυκλώπες - Δήμητρα - Διονύσιος - Έρος - Γαία - Άδης - Ήλιος - - Ηρακλής - Ερμής - Κρόνος - Μέδουσα - Νίκη - Παν - Πανδώρα - Πήγασος - Περσεφόνη - Ρέα - Σελένη - Δία .

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αεροπλάνα Αθηνών και άλλων Ελλάδων - Ο κωδικός του ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές για: Ξενοδοχεία στην Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τις δικές σας εκδρομές στη Σαντορίνη και ημερήσιες εκδρομές στη Σαντορίνη