Γρήγορα γεγονότα σχετικά με: Αφροδίτη

Ελληνική θεά αγάπης και ομορφιάς

Η Αφροδίτη είναι μία από τις πιο γνωστές ελληνικές θεές, αλλά ο ναός της στην Ελλάδα είναι σχετικά μικρός.

Ο ναός της Αφροδίτης Ουρανία βρίσκεται βορειοδυτικά της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας και βορειοανατολικά του ναού του Απόλλωνα Επικίου.

Πιστεύεται ότι στο ιερό του ναού της Αφροδίτης υπήρχε ένα μαρμάρινο άγαλμα της, το οποίο έκανε ο γλύπτης Φειδίας. Ο ναός εξακολουθεί να στέκεται, αλλά σε τεμάχια. Με τα χρόνια, οι άνθρωποι έχουν βρει υπολείμματα της σημαντικής περιοχής, όπως τα οστά των ζώων και τα χάλκινα κάτοπτρα.

Πολλοί ταξιδιώτες επισκέπτονται το ναό της Αφροδίτης όταν επισκέπτονται τον Απόλλωνα.

Ποιος ήταν η Αφροδίτη;

Εδώ είναι μια γρήγορη εισαγωγή στην ελληνική θεά της αγάπης.

Βασική ιστορία: Η ελληνική θεά Αφροδίτη αναδύεται από τον αφρό των κυμάτων της θάλασσας, γοητεύει όποιον τη βλέπει και προκαλεί συναισθήματα αγάπης και λαγνείας οπουδήποτε πηγαίνει. Είναι υποψήφιος στην ιστορία της Χρυσή Apple, όταν η Παρίσι την επιλέγει ως την πιο όμορφη από τις τρεις θεές (οι άλλες ήταν η Ήρα και η Αθηνά ). Η Αφροδίτη αποφασίζει να τον ανταμείψει, δίνοντάς της την Χρυσή Αμπέλου (το πρωτότυπο των πιο σύγχρονων βραβείων), δίνοντάς της την αγάπη της Ελένης της Τροίας, κάτι μεικτής ευλογίας που οδήγησε στον Τρωικό πόλεμο.

Η εμφάνιση της Αφροδίτης : Η Αφροδίτη είναι μια πανέμορφη, τέλεια, αιώνια νεαρή γυναίκα με όμορφο σώμα.

Το σύμβολο ή το χαρακτηριστικό της Αφροδίτης: Η ζώνη της, μια διακοσμημένη ζώνη, η οποία έχει μαγικές δυνάμεις για να αναγκάσει την αγάπη.

Πλεονεκτήματα: Ισχυρή σεξουαλική ελκυστικότητα, εκθαμβωτική ομορφιά.

Αδυναμίες: Λίγο κολλημένο στον εαυτό της, αλλά με ένα τέλειο πρόσωπο και σώμα, που μπορεί να την κατηγορήσει;

Οι γονείς της Αφροδίτης: Μια γενεαλογία δίνει στους γονείς της ως Δία , βασιλιά των θεών, και η Διώνη, μια πρώιμη γη / μητέρα θεά. Συνηθέστερα πιστεύεται ότι γεννήθηκε από τον αφρό της θάλασσας, ο οποίος έχυσε γύρω από το κομμένο μέλος του Ουρανού όταν ο Κρόνος τον σκότωσε.

Η γενέτειρα της Αφροδίτης: Αυξάνεται από το αφρό στα νησιά της Κύπρου ή των Κυθήρων. Το ελληνικό νησί της Μήλου, όπου βρέθηκε η φημισμένη Αφροδίτη της Μήλου, συνδέεται επίσης με αυτήν στη σύγχρονη εποχή και οι εικόνες της βρίσκονται σε όλο το νησί. Όταν ανακαλύφθηκε αρχικά, τα χέρια της ήταν αποσπασμένα, αλλά ακόμα κοντά. Ήταν χαθεί ή κλαπεί αργότερα.

Ο σύζυγος της Αφροδίτης: ο Ήφαιστος , ο θεός του σκύλου. Αλλά δεν ήταν πολύ πιστή σε αυτόν. Συνεργάζεται επίσης με τον Άρη, τον θεό του πολέμου.

Παιδιά: Ο γιος της Αφροδίτης είναι ο Έρως , ο οποίος είναι τόσο φιγούρα φιγούρα και πρώιμος, μεγάλος θεός.

Ιερά φυτά: Η μυρτιά, ένας τύπος δέντρου με αρωματικά, πικάντικα μυρωδικά φύλλα. Το αγριο τριαντάφυλλο.

Μερικοί σημαντικοί ναοί της Αφροδίτης: Κύθηρα, ένα νησί που επισκέφθηκε. Κύπρος.

Ενδιαφέροντα γεγονότα για την Αφροδίτη: Το νησί της Κύπρου έχει πολλά μέρη που πιστεύεται ότι έχει απολαύσει η Αφροδίτη όταν ήταν στη γη. Οι Κύπριοι έχουν αναβιώσει μια τουριστική φιλική εκδοχή μερικών φεστιβάλ της Αφροδίτης στην πόλη της Πάφου.

Το 2010, η ακόμα ισχυρή εικόνα της Αφροδίτης έπληξε τις ειδήσεις, καθώς το νησιωτικό έθνος της Κύπρου κυκλοφόρησε ένα νέο διαβατήριο με σχεδόν γυμνή εικόνα της Αφροδίτης πάνω του. κάποιοι στην κυβέρνηση ήταν σκανδαλισμένοι ότι αυτή η εικόνα ήταν τώρα τόσο επίσημη και ανησυχούν ότι θα προκαλούσε προβλήματα στους ταξιδιώτες στα συντηρητικά μουσουλμανικά έθνη.

Η Αφροδίτη ήταν επίσης στην είδηση ​​όταν οι υποστηρικτές εργάστηκαν για να σώσει μια αρχαία περιοχή ενός ναού της Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη από το να ανοίξει από τους προγραμματιστές.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι υπήρχαν πολλοί Αφροδίτες και ότι οι διάφοροι τίτλοι της θεάς ήταν υπολείμματα εντελώς άσχετων «Αφροδίτες» - παρόμοιες αλλά ουσιαστικά διαφορετικές θεότητες που ήταν δημοφιλείς σε τοπικές τοποθεσίες και, όπως η γνωστότερη θεά πήρε την εξουσία, οι ατομικές ταυτότητες και οι πολλές Αφροδίτες έγιναν μόνο μία. Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί είχαν μια «θεά αγάπης» έτσι η Ελλάδα δεν ήταν μοναδική από την άποψη αυτή.

Άλλα ονόματα της Αφροδίτης : Μερικές φορές το όνομά της είναι γραμμένο στην Αφροδίτη ή την Αφροδίτη. Στη ρωμαϊκή μυθολογία, είναι γνωστή ως Αφροδίτη.

Αφροδίτη στη λογοτεχνία : Η Αφροδίτη είναι ένα δημοφιλές θέμα για συγγραφείς και ποιητές. Φαίνεται επίσης στην ιστορία του Cupid και της Ψυχής, όπου, ως μητέρα του Cupid, κάνει τη ζωή δύσκολη για τη νύφη του, Ψυχή, μέχρι η αληθινή αγάπη τελικά κατακτήσει όλους.

Υπάρχει επίσης ένα άγγιγμα της Αφροδίτης στην Wonder Woman της ποπ κουλτούρας. -Η μαγική λασσώτικη αληθινή αλήθεια δεν είναι τόσο διαφορετική από τη μαγική ζώνη της Αφροδίτης που φέρνει αγάπη, και η φυσική τελειότητα της Αφροδίτης είναι επίσης παρόμοια, αν και η ελληνική θεά Άρτεμις επηρεάζει επίσης την ιστορία της Wonder Woman.

Μάθετε περισσότερα για τον Apollo

Μάθετε για άλλους Έλληνες θεούς. Μάθετε για τον Απόλλωνα, τον Ελληνικό Θεό του Φωτός .

Πιο γρήγορα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές

Σχεδιάστε το ταξίδι σας στην Ελλάδα