Μάθετε περισσότερα για τον ελληνικό θεό Δία

Βασιλιάς των Ελληνικών Θεών και θεών

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Είναι επίσης το σπίτι των 12 Ολυμπίων θεών της Αρχαίας Ελλάδας και του Θρόνου του Δία. Ο Δίας ήταν ο ηγέτης όλων των θεών και των θεών. Από το θρόνο του στον Όλυμπο, λέγεται ότι πυροβόλησε αστραπές και βροντές, έκφραση της οργής του. Η κορυφή ήταν και το πρώτο εθνικό πάρκο της Ελλάδας και αποτελεί ένα απόθεμα βιόσφαιρας γνωστό για τη φυτική του ζωή.

Ο Όλυμπος βρίσκεται στα σύνορα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Ο Δίας είναι ένας από τους βασικούς θεούς που γνωρίζει στο ελληνικό πάνθεον.

Ποιος ήταν ο Δίας;

ο Δίας αντιπροσωπεύεται συνήθως ως ένας παλαιότερος, έντονος, γενειοφόρος άνδρας. Αλλά υπάρχουν και αναπαραστάσεις του Δία ως ισχυρού νεαρού άνδρα. Ένας κεραυνός εμφανίζεται μερικές φορές σφιχτά στο χέρι του. Θεωρείται ισχυρός, ισχυρός, γοητευτικός και πειστικός, αλλά μπερδεύεται με αγάπη και μπορεί να είναι καυτός. Αλλά στους αρχαίους χρόνους, θεωρήθηκε γενικά καλός και καλός Θεός που αξιολόγησε την καλοσύνη και τη δικαιοσύνη, κάτι που συχνά λείπει από τις σύγχρονες αναπαραστάσεις.

Τοποθεσίες του ναού

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα είναι ο ευκολότερος από τους ναούς του να επισκεφτεί. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την κορυφή του Ολύμπου . Υπάρχει επίσης η Δωδώνη στη βορειοδυτική Ελλάδα και ο ναός του Δία Υψίστου (ο "πιο ψηλός" ή "ο υψηλότερος") στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στους πρόποδες του Όλυμπου.

Θρύλοι γενέθλια

Ο Δίας γενικά πιστεύεται ότι γεννήθηκε σε μια σπηλιά στο Όρος Ίδα στο νησί της Κρήτης, όπου πήρε την ακτή Europa στην παραλία των Ματάλων. Το σπήλαιο του Ψυχρού, ή το Δίκταϊκό Σπήλαιο, πάνω από την πεδιάδα του Λασιθίου, λέγεται επίσης ότι είναι η γενέτειρά του. Η μητέρα του είναι η Ρέα και ο πατέρας του είναι ο Κρόνος.

Τα πράγματα κατέληξαν σε μια βραχώδη εκκίνηση, καθώς ο Κρόνος, φοβούμενος ότι θα σφετεριστεί, έτρωγε τα παιδιά της Ρέας. Τέλος, πήρε σοφός μετά τη γέννηση του Δία και αντικατέστησε ένα σάπιο βράχο για το σνακ του συζύγου της. Ο Δίας κατέκτησε τον πατέρα του και απελευθέρωσε τα αδέλφια του, που ζούσαν ακόμα στο στομάχι του Κρόνου.

Τάφος του Δία

Σε αντίθεση με τους ηπειρωτικούς Έλληνες, οι Κρήτες πίστευαν ότι ο Δίας πέθανε και αναστήθηκε ετησίως. Ο τάφος του λέγεται ότι βρίσκεται στο βουνό Juchtas ή Yuktas, λίγο έξω από το Ηράκλειο, όπου από τη δύση το βουνό μοιάζει με έναν γιγάντιο άνδρα που βρίσκεται στην πλάτη του. Ένα μινωικό καταφύγιο κορυφώνεται στο βουνό και μπορεί να το επισκεφθεί, αν και αυτές τις μέρες πρέπει να μοιράζονται χώρο με πύργους κινητής τηλεφωνίας.

Οικογένεια του Δία

Η Ήρα είναι η σύζυγός του στις περισσότερες ιστορίες. Η απαχθείσα νύφη του Europa είναι η σύζυγός του ανάμεσα στους Κρητικούς. Άλλοι θρύλοι λένε ότι ο Λέτο, μητέρα του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, είναι η σύζυγός του. και άλλοι δείχνουν προς τη Δίονη, τη μητέρα της Αφροδίτης, στη Δωδώνη. Είναι φημισμένος ότι έχει πολλά και πολλά παιδιά. Ο Ηρακλής είναι ένα διάσημο παιδί, μαζί με τον Διονύσιο και την Αθηνά .

Ο βασικός μύθος

Ο Δίας, βασιλιάς των θεών του Όλυμπου, παλεύει με την όμορφη σύζυγό του, την Ήρα, και πέφτει στη γη σε μια ποικιλία μεταμφιεσμάτων για να αποπλανήσει τις κορίτσια που χάνουν την φαντασία του.

Σε μια πιο σοβαρή πλευρά, είναι δημιουργός θεός που μερικές φορές θεωρείται ότι είναι πολύ φιλικός προς την ανθρωπότητα από τους συνομηλίκους του.

Ενδιαφέροντα γεγονότα

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες λένε ότι πιστεύουν ότι όλα τα ονόματα του Δία πραγματικά δεν αναφέρονται στον Δία, αλλά αναφέρονται σε παρόμοιους θεούς δημοφιλείς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο Δίας Κρεταγένης είναι ο Δίας που γεννήθηκε στην Κρήτη. Ένα άλλο πρώιμο όνομα του Δία ήταν ο Ζα ή ο Ζαν. οι λέξεις Ο Δίας, ο Θέος και ο Δίος είναι επίσης όλοι σχετικοί.

Η ταινία "Σύγκρουση των Τιτάνων" συνδέει τον Δία με το Κράκεν , αλλά το μη Ελληνικό Κράκεν δεν αποτελεί μέρος της παραδοσιακής μυθολογίας του Δία.