Μάθετε περισσότερα για τον Έλληνα ήρωα Hercules

Το σύμβολο του Ηρακλή είναι ένα ξύλινο κλαμπ

Η Θήβα είναι μια πόλη στην κεντρική Ελλάδα, η μεγαλύτερη πόλη της Βοιωτίας. Οι ταξιδιώτες μπορούν σήμερα να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο και διάφορα αρχαία ερείπια εκεί. Είναι μια πολυσύχναστη εμπορική πόλη, κοντά στην Αθήνα.

Η Θήβα υπήρξε επίσης μια σημαντική θέση για πολλούς ελληνικούς μύθους που αφορούσαν διάφορους θεούς και θεές, όπως ο Οιδίποδα και ο Διόνυσος.

Είναι επίσης η γενέτειρα του ήρωα της Ελλάδας, του Ηρακλή.

Ψάχνετε για έναν ήρωα;

Ακόμη και το όνομα του Ηρακλή ξεκινάει σαν "ήρωας". Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον ισχυρότερο ημι-θεϊκό της αρχαίας Ελλάδας και να συναντήσουμε το αρχέτυπο του σύγχρονου υπερήρωου.

Ποιος ήταν ο Ηρακλής;

Η εμφάνιση του Ηρακλή: Όμορφος, καλοφτιαγμένος, έντονος, νέος αλλά όχι αγόρι, συχνά γενειοφόρος.

Σύμβολο ή χαρακτηριστικά του Ηρακλή: Ξύλινο κλαμπ, οι καλά αναπτυγμένοι μύες του, ένα λιοντάρι που φοριέται πάνω από έναν ώμο μετά την ολοκλήρωση της εργασίας αριθ. 1, που σημειώνεται παρακάτω.

Οι δυνάμεις του Ηρακλή: Γενναίος, ισχυρός, αποφασισμένος.

Οι αδυναμίες του Ηρακλή: Μπορεί να είναι πεντανόστιμες και λυπημένες και μερικές φορές επιρρεπείς στην τοξίκωση.

Η γενέτειρα του Ηρακλή: Ο γιος του Δία από την Αλτσμένα ή Αλτσένη, γεννημένος στην ελληνική πόλη της Θήβας. Ο πρώτος "πατριός του" ήταν ο Αμφιτρύων. Ο δεύτερος πατριός του και μέντορας ήταν ο Ραδάμανθου, ο δίκαιος και νόμιμος αδελφός του βασιλιά Μίνωα της Κρήτης, ο οποίος ήταν επίσης γιος του Δία.

Σύζυγος του Ηρακλή: Μέγαρα. μετά την τελετουργία του μετά το θάνατο, Hebe, θεά της υγείας του Ολύμπου.

Παιδιά του Ηρακλή: Πολλοί? υποτίθεται ότι είχε παιδί από κάθε μία από τις πενήντα κόρες του Θεσπιού. Ορισμένοι λογαριασμοί ισχυρίζονται ότι ήταν μόνο μία νύχτα αξίας. Οι τρεις γιοι του από τα Μέγαρα είναι ο Θερσίμαχος, ο Κρεοντίδης και ο Ντεϊκόον.

Μερικοί μεγάλοι ναοί του Ηρακλή: Υπάρχει ένας μικρός ερειπωμένος ναός στον Ηρακλή στο χώρο της Παναγίας της Δωδώνης στη βορειοδυτική Ελλάδα, όπου ο πατέρας του, ο Δίας, είναι δημοφιλής.

Η πόλη του Ηρακλείου, η Κρήτη, λέγεται από μερικούς που πήρε το όνομά της από τον Ηρακλή, ο οποίος είχε κάποιους δεσμούς με την Κρήτη, αλλά μπορεί να ονομαστεί μετά από την Ήρα. Είναι επίσης συνδεδεμένος με την αρχαία κρητική πόλη της Φαιστού, που κυβέρνησε ή ιδρύθηκε από τον πατριό του Ραδαμάνθη, και προβλήθηκε στα πρώτα νομίσματα της πόλης.

Η βασική ιστορία του Ηρακλή: Οι μυθολογικές ιστορίες που συνδέονται με τον Ηρακλή είναι πολλές. Οι Εργασίες του Ηρακλή ποικίλουν σε αριθμό, αλλά είναι συνήθως 10 ή 12 και ανάλογα με την πηγή, οι κατάλογοι των εργασιών του περιλαμβάνουν διαφορετικά καθήκοντα. Ο Ηρακλής βρισκόταν σε αυτές τις εργασίες από το Μαντείο των Δελφών, πιθανόν να εκδιώξει την ενοχή του για τη δολοφονία της συζύγου και των παιδιών του με μια τρελή φρενίτιδα που έστειλε η θεά Ήρα και οι εργασίες ήταν μέρος της υπηρεσίας του στον βασιλιά Ευρυθέα. Ήταν αδιάφορος από οποιονδήποτε από αυτούς και θριάμβευσε σε κάθε περίπτωση.

Οι Εργασίες του Ηρακλή περιλαμβάνουν:

1. Κατακτήστε και παραδώστε το λιοντάρι Nemean, μια τερατώδη αιλουροειδής που καταστρέφει την ύπαιθρο.
2. Σκοτώστε τη Ύδρα με πολλά κεφάλια.
3. Φέρτε πίσω, νεκρό ή ζωντανό, το Cerynitian Hind, ένα ερειπωμένο ελάφι.
4. Πιάσε τον Ερυμάνθιο κάπρο.
5. Καθαρίστε τους τεράστιους στάβλους του Αυγέως, ίσως το πιο διάσημο των Εργαστηρίων.
6. Αποσπάστε και σκοτώστε τα πτηνά Stymphalian με μέταλλο.


7. Καταγράψτε τον Κρητικό ταύρο, έναν άλλο εκβιασμό της τοπικής υπαίθρου.
8. Κάνε κάτι για αυτούς τους ενοχλητικούς άντρες που έτρωγαν τον Mares of Diomedes (τους μετέφερε και τους απελευθέρωσε).
9. Αποκτήστε τη γέφυρα της Ιππόλυτας, βασίλισσα των Αμαζόνων (την έδωσε σε αυτόν ειρηνικά, που εξόργισε την Ήρα, που διέταξε τους υπόλοιπους Αμαζόνες να επιτεθούν στον Ηρακλή · στο χάος που ακολούθησε, ο Ιππόλυτα σκοτώθηκε από τον Ηρακλή).
10. Κλέψτε τα βοοειδή της Γέριον.
11. Βάλτε πίσω τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων.
12. Πηγαίνετε κάτω από τον Κάτω Κόσμο και επαναφέρετε τον πολυετή Cerberus, κύριο κυνηγό του Άδη.

Ο Ηρακλής απολάμβανε δεκάδες άλλες περιπέτειες και ήταν αγαπημένος από τους Έλληνες. Η λατρεία του αργότερα εξαπλώθηκε στη Ρώμη και στην υπόλοιπη Ιταλία. Μια δημοφιλής τηλεοπτική σειρά τον οδήγησε σε πολύ περισσότερες, όλο και πιο απίθανες περιπέτειες, αλλά ακόμα και στην αρχαιότητα, ο Ηρακλής ήταν μια ανεξάντλητη πηγή διασκεδαστικών ιστοριών, έτσι δεν είναι τόσο μακριά.

Ενδιαφέρον γεγονός: Το όνομα του Ηρακλή σημαίνει "Δόξα της Ήρας", αν και η Ήρα είναι ο αδυσώπητος εχθρός του. Αυτό μπορεί να φανεί πίσω σε μια παλαιότερη ιστορία όπου ο Ηρακλής μπορεί να ήταν ο γιος ή ο εραστής της Ήρας. Η θεά Αθηνά, από την άλλη πλευρά, τον βλέπει ευγενικά, όπως και ο πατέρας του, ο Δίας.

Συχνές ορθογραφίες: Hercales, Heracules, Herkules, Herkalies, Hurcales

Πιο γρήγορα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα