Γρήγορα γεγονότα σχετικά με: τον Χείρο τον Κένταυρο

Μισή άντρα, μισό-άλογο, όλοι δάσκαλοι

Εμφάνιση του Χείρωνα : Ένα ισχυρό σώμα αλόγων με το μυϊκό κορμό ενός άνδρα.

Σύμβολο ή Χαρακτηριστικό: Το ίδιο το μείγμα άνθρωπος-θηρίο είναι το κύριο χαρακτηριστικό του κένταυρου.

Πλεονεκτήματα: Φυσικά ισχυρή. μπορεί να μεταφέρει έναν επιβάτη.

Αδυναμίες: Οι άλλοι Κενταύροι του ελληνικού μύθου τείνουν να είναι ευερεθισμένοι και βίαιοι. Ο Χείρων είναι ένας ασθενής και σοφός.

Γονείς: Ο Κένταυρος Χείρων είναι γιος του Κρόνου (Κρόνος) και της Φίλυρας. Ο Χρόνος είχε πάρει τη μεταμφίεση ενός αλόγου όταν ήθελε να αποπλανήσει τη νύμφη Φιλίρα.

Σύζυγος: Χαρίκλο

Παιδιά: Μια κόρη, Endeis, από τον Chariclo. Ήταν επίσης γνωστός ως δάσκαλος του Ιάσονα, του Ασκληπιού, των γιων του Ασκληπιού Μαχόον και του Παπαλίριου. Δίδαξε επίσης τον Actaeon και τον ήρωα του Αχιλλέα. Και ήταν ενεργός παππούς στο γιο του Πέλεους. Ο Χείρων τον έσωσε από τον κίνδυνο και έδωσε επίσης χρήσιμες συμβουλές για τη χρονολόγηση του Πήλεου για να το χρησιμοποιήσει όταν προσπάθησε να κερδίσει τις ευχές της θεάς Θάτιδας.

Σχετικές τοποθεσίες: Το Πήλιο, εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο τρελές και ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας.

Βασική ιστορία: Ο Χείρων είναι γνωστός καλύτερα για τη σοφία του και την ικανότητά του να εκπαιδεύει τους νέους σε όλες τις πτυχές της ζωής. Ενώ είναι ένας κένταυρος, δεν συνδέεται άμεσα με τους άλλους κένταυρους της μυθολογίας, αλλά ένας από αυτούς, ο Ελάτος, τραυματίστηκε από τον Ηρακλή, ήρθε σε αυτόν για θεραπεία. Δυστυχώς, ενώ αντιμετωπίζει τους τραυματισμούς αυτού του κένταυρου, ο Χείρωνας έσφιξε τον εαυτό του στα δηλητηριασμένα βέλη που είχαν τραυματίσει τον Ελάτους. Επειδή, ως γιος του Χρόνου, ο Χείρων ήταν αθάνατος, δεν μπορούσε να πεθάνει αλλά αντλούσε έντονο και μόνιμο πόνο.

Τελικά ζήτησε να αποσυρθεί η αθανασία του και έγινε ένας αστερισμός στον ουρανό.

Αναπληρωματικό όνομα : Μερικές φορές γράφεται "Chyron".

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες: Μερικές ιστορίες λένε ότι ο Χείρωνας έδωσε την αθανασία του στον Προμηθέα, ο οποίος έκλεψε (ή επανέκτησε) το μυστικό της φωτιάς από τον ουρανό για να βοηθήσει την ανθρωπότητα και να κερδίσει την οργή των θεών, ιδιαίτερα του Δία .

Η αθανασία του Προμηθέα δεν πήγαινε καλά - βρισκόταν στα βράχια και κάθε μέρα οι γύπες κατανάλωναν το συκώτι του.

Γρηγορότερα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές:

Γρηγορότερα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές:

Γρηγορότερα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές:

Οι 12 Ολύμπιοι - Θεοί και θεές - Έλληνες θεοί και θεές - Ιεροί ναοί - Τιτάνες - Αφροδίτη - Απόλλωνα - Άρης - Άρτεμις - Αταλάντα - Αθηνά - Κενταύροι - Κυκλώπες - Δήμητρα - Διονύσιος - Έρος - Γαία - Άδης - Ήλιος - - Ηρακλής - Ερμής - Κρόνος - Μέδουσα - Νίκη - Παν Πανδώρα - Πήγασος - Περσεφόνη - Ποσειδώνας - Ρέα - Σελήνη - Δία .

Βρείτε βιβλία για την ελληνική μυθολογία: Κορυφαίες επιλογές για βιβλία για την ελληνική μυθολογία

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα