Γρήγορα γεγονότα σχετικά με: Kronos

Ο ελληνικός θεός του χρόνου

Εδώ είναι μια γρήγορη εισαγωγή στον Κύριο του Χρόνου, ο Κρόνος, ο οποίος ονομάζεται επίσης Κρόνος ή Χρόνος.

Η εμφάνιση του Κρόνου : Ο Κρόνος απεικονίζεται είτε ως έντονος αρσενικός, ψηλός και ισχυρός, είτε ως παλιός γενειοφόρος άνδρας.

Σύμβολο ή ιδιότητες του Kronos: Δεν υπάρχει ξεχωριστό σύμβολο. μερικές φορές απεικονίζεται εμφανίζοντας μέρος του ζωδιακού κύκλου, το δαχτυλίδι των συμβόλων αστέρων. Στην παλιά μορφή του, έχει συνήθως μια εξαιρετικά μακρά γενειάδα και μπορεί να φέρει ένα μπαστούνι.

Δύναμη του Κρόνος: Αποφασισμένος, επαναστατικός, καλός φύλακας του χρόνου.

Αδυναμίες του Κρόνου: Ζηλεύει τα δικά του παιδιά, βίαια, όχι ευλογημένα με καλές δεξιότητες οικογενειακής διαχείρισης.

Γονείς του Κρόνος: Γιος του Ουρανού και της Γαίας.

Ο σύζυγος του Κρόνος : Ο Κρόνος παντρεύτηκε τον Ρέα, ​​ο οποίος είναι επίσης Τιτάνας. Είχε ναό στο ελληνικό νησί της Κρήτης στη Φαιστό, ένα αρχαίο μινωικό αξιοθέατο.

Τα παιδιά του Κρόνου: Ηέρα , Εστία , Δήμητρα, Άδης , Ποσειδώνας και Δίας . Επιπλέον, η Αφροδίτη γεννήθηκε από το κομμένο μέλος που ο Δίας έριξε στη θάλασσα. Κανένα από τα παιδιά του δεν ήταν ιδιαίτερα κοντά σε αυτόν - ο Δίας είχε την μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μαζί του, αλλά ακόμα και τότε, ήταν μόνο για να κάσταται ο πατέρας του, όπως ο ίδιος ο Κρόνος είχε κάνει στον πατέρα του, τον Ουρανό.

Μερικοί μεγάλοι ναοί του Κρόνος: ο Κρόνος γενικά δεν έχει δικούς του ναούς. Τελικά, ο Δίας συγχώρεσε τον πατέρα του και επέτρεψε στον Κρόνο να γίνει βασιλιάς των Ελυσιακών Νήσων, μιας περιοχής του Κάτω Κόσμου.

Βασική ιστορία του Κρόνου : Ο Κρόνος ήταν γιος του Ουρανού ή του Ουρανού και της Γαίας, θεάς της γης. Ο Ουράνιος ζηλεύει για τους δικούς του απογόνους και ο Κρόνος τελικά έπρεπε να σκοτώσει τον πατέρα του. Δυστυχώς, ο Κρόνος φοβόταν επίσης ότι τα δικά του παιδιά θα έπαιρναν την εξουσία του και έτσι κατανάλωνε κάθε παιδί μόλις τον έφερε η Ρέα.

Η Rhea ήταν κατανοητά αναστατωμένη και τελικά αντικατέστησε ένα βράχο τυλιγμένο σε μια κουβέρτα για τον τελευταίο νεογέννητο γιο της, το Δία, και πήρε το πραγματικό μωρό στην Κρήτη για να ανατραφεί εκεί με ασφάλεια από την Αμάλθεια, μια νύμφη κατσίκα σπηλαίων. Ο Δίας τελικά νίκησε και ευνουχιστεί τον Κρόνο και τον ανάγκασε να ανατρέψει τα άλλα παιδιά της Ρέας . Ευτυχώς, τα είχε καταπιεί ολόκληρο για να δραπετεύσουν χωρίς τραυματισμό. Δεν είναι γνωστό στους μύθους αν καταλήγουν να είναι λίγο κλειστοφοβική μετά την ώρα τους στο στομάχι του πατέρα τους.

Ενδιαφέροντα γεγονότα και πολιτιστικές επιζώνες: Είναι φυσικό να υπομείνει ένας Θεός του Χρόνου και ο Κρόνος εξακολουθεί να επιβιώνει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς ως "Πατέρας Χρόνος" που αντικαθίσταται από το "Μωρό της Πρωτοχρονιάς", συνήθως περιτυλιγμένο ή σε χαλαρή πάνα - του Δία που θυμίζει ακόμη και το "βράχο" τυλιγμένο με ύφασμα. Σε αυτή τη μορφή, συνοδεύεται συχνά με ρολόι ή ρολόι κάποιου είδους. Υπάρχει ένα πλήρωμα του Mardi Gras της Νέας Ορλεάνης που ονομάζεται Kronos. Το χρονόμετρο λέξης, ένας άλλος όρος για έναν κάτοχο χρόνου, όπως ένα ρολόι, προέρχεται επίσης από το όνομα του Κρόνου, όπως και ο χρονογράφος και παρόμοιοι όροι. Στη σύγχρονη εποχή, αυτή η αρχαία θεότητα αντιπροσωπεύεται καλά.

Η λέξη "crone", που σημαίνει μια ηλικιωμένη γυναίκα, μπορεί επίσης να προέρχεται από την ίδια ρίζα με τον Κρόνο, αλλά με αλλαγή σεξ.

Συχνές ορθογραφίες και εναλλακτικές ορθογραφίες: Χρόνος, Χρόνος, Κρόνος, Κρόνος, Κρόνος

Προφορά του Kronos: Kro · nus (krō'nəs). Σε ελληνικά γράμματα είναι το Κρόννος.

Γρηγορότερα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές:

Μάθετε για τους Θεούς και Θεές του Ολύμπου

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αεροπλάνα Αθηνών και άλλων Ελλάδων - Ο κωδικός του ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές για: Ξενοδοχεία στην Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τις δικές σας εκδρομές στη Σαντορίνη και ημερήσιες εκδρομές στη Σαντορίνη