Γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Όλη η Ελλάδα πηγαίνει στο σπίτι για τις διακοπές.

Σε όλη την Ελλάδα, τα δωμάτια είναι δύσκολο να βρεθούν, τα εισιτήρια για τα πορθμεία και τα υδροπτέρυλα είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσουν, τα λεωφορεία και τα τρένα είναι με τροποποιημένα χρονοδιαγράμματα, και οι νηπιακοί Έλληνες ξοδεύουν δύο εβδομάδες σε επιείκεια στέρηση για να προετοιμαστούν για την γιορτή της Κοιμήσεως ) στις 15 Αυγούστου. Αυτή η ημερομηνία στο ελληνορθόδοξο ημερολόγιο σηματοδοτεί τη στιγμή που ο ευσεβής πιστεύει ότι η Μαρία, η Θεοτόκος, ανέβηκε στον Ουρανό.

Είναι παραδοσιακό να επιστρέφεις στα χωριά του τόπου, έτσι και οι απομακρυσμένες τοποθεσίες είναι πιο απασχολημένες από το συνηθισμένο, καθώς οι Έλληνες της διασποράς επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να συνδεθούν με την οικογένεια, να επισκεφτούν τους φίλους και να βυθιστούν στις αρχαίες τελετουργίες, τον πολιτισμό και την πρακτική να είναι Ελληνορθόδοξοι .

Σχετικά με την Κοίμηση

Η Κοιμήσεως της Θεοτόκου , η Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή η Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι όλα ονόματα που αναφέρονται στο γλέντι που μνημονεύει αυτό που πιστεύεται ότι είναι η θαυματουργή μεταφορά της Μαρίας, σε σωματική μορφή, στον Ουρανό μετά το θάνατό της. Κάποιοι λογαριασμοί ισχυρίζονται ότι πέθανε στην Ιερουσαλήμ. άλλοι έβαλαν το θάνατό της στη γκρεκο-ρωμαϊκή πόλη της Έφεσης, τώρα στην Τουρκία, και στη θέση ενός υποτιθέμενου "Οίκου της Θεοτόκου".

Η εφέσια προέλευση είναι εύλογη, καθώς ήταν το Συμβούλιο της Εφέσου που κήρυξε αρχικά τη γιορτή. Η ίδια η ιστορία δεν εμφανίζεται στη Βίβλο, αλλά βρίσκεται σε αποκριτικές ιστορίες και λαογραφία, με γραπτά αρχεία που χρονολογούνται από τον τρίτο αιώνα.

Οι λογαριασμοί της ιστορίας διαφέρουν, αλλά εδώ υπάρχουν οι βασικές λεπτομέρειες.

Ο Άγιος Θωμάς, ο οποίος είχε κήρυγμα στην μακρινή Ινδία, βρέθηκε σαρωμένος σε ένα στροβιλιζόμενο σύννεφο που τον οδήγησε σε ένα σημείο στον αέρα πάνω από τον τάφο του, όπου είδε την ανάβαση του. Τη ρώτησε πού πηγαίνει. σε απάντηση, πέταξε τη ζώνη του σε αυτόν.

Ο Τόμας τελικά προσγειώθηκε κοντά στον τάφο, όπου συναντήθηκε με τους υπόλοιπους αποστόλους. Τους ικέτευσε να τον αφήσουν να δει το σώμα του έτσι ώστε να μπορεί να πει αντίο, και αυτό έγινε όταν ανακαλύφθηκε ότι είχε αφήσει τη γη στο σώμα και στο πνεύμα, να παρέμβει υπέρ των πιστών. Οι απόστολοι βρήκαν τα ρούχα της που είχαν μείνει πίσω στον τάφο, όπου λέγεται ότι προέρχονταν από ένα θαυμάσιο άρωμα, μια αληθινή «οσμή ιερότητας».

Γιορτάζοντας τη γιορτή στην Ελλάδα

Εκκλησίες σε όλη τη χώρα γιορτάζουν τη γιορτή με παραδόσεις που ποικίλλουν από τόπο σε τόπο. Οι αγιορείτικες εκκλησίες είναι μπλοκαρισμένες όχι μόνο με προσκυνητές αλλά με προσφορές με τη μορφή ζώων, περιουσίας και τροφίμων. μερικές εκκλησίες κρατούν ακόμη μια δημοπρασία αυτών των προσφορών κατά τη διάρκεια των εορτασμών, παρόλο που αυτές οι συνήθεις - και κτηνοτροφικές προσφορές - είναι λιγότερο συχνές σήμερα.

Οι Έλληνες της Ορθόδοξης πίστης προετοιμάζονται από δεκατέσσερις μέρες νηστείας, από την 1η Αυγούστου έως τις 14 Αυγούστου, ένα νησί που χαλάρωσε με χαρά τον 15ο αιώνα. Το ξέφρενο ταξίδι που κάνουν πολλοί Έλληνες είναι επίσης ένα είδος προσκυνήματος, της οικογένειας, του πολιτισμού, της πίστης και της χώρας. Είναι ένας πλούσιος και θαυμάσιος, αν γεμάτος, χρόνος να είσαι στην Ελλάδα.