Επισκεφτείτε το Τέξας τον Οκτώβριο

Οι επισκέπτες έχουν πολλές επιλογές στην κατάσταση Lone Star κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα

Ο Οκτώβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να επισκεφθείτε το Τέξας. Για αρχάριους, ο περίφημος καυτός καιρός του Τέξας θα είναι αρκετά πιο ανεκτός κατά τη διάρκεια των εβδομάδων που οδηγούν στο Halloween. Αυτή η αλλαγή (μείωση) της θερμοκρασίας είναι ένας καταλύτης για υπαίθριες δραστηριότητες. Από την αναρρίχηση στο ψάρεμα μέχρι το καγιάκ μέχρι τα πυροβολισμένα πτερύγια, υπάρχουν αρκετές υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες της Πολιτείας Lone Star κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Τα τελευταία χρόνια, η δημοτικότητα του birding έχει προκαλέσει αύξηση του οικοτουρισμού στο Τέξας. Και, νωρίς το φθινόπωρο είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για να birding στο Τέξας Πτώση είναι επίσης μια μεγάλη στιγμή για να επισκεφθείτε Lost Maples State Park και να δείτε την αλλαγή των φύλλων.

Φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ένας άλλος πολύ καλός λόγος για να επισκεφθείτε το Τέξας τον Οκτώβριο είναι να απολαύσετε τη μεγάλη ποικιλία των φεστιβάλ και των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλη την πολιτεία. Τα φεστιβάλ μουσικής και τροφίμων βρίσκονται στο επίκεντρο του Οκτωβρίου. Δημοφιλέστερα ετήσια γεγονότα, όπως το Μουσικό Φεστιβάλ Όριας Πόλης του Όστιν και το Czhilispiel, αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους για το ημερολόγιο γεγονότων του Οκτωβρίου στο Τέξας. Άλλα φεστιβάλ τροφίμων όπως το Texas Rice Festival, το Texas Reds Festival, το Texas Mushroom Festival, το ιταλικό Φεστιβάλ του Χιούστον, το Conroe Catfish Festival και το Fredericksburg Food & Wine Festival είναι αξιοσημείωτα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο.

Αν και δεν είναι τεχνικά ένα φεστιβάλ τροφίμων, η Κρατική Έκθεση του Τέξας έχει γεννήσει πολλά από τα πιο εικονικά τρόφιμα του κράτους, ιδιαίτερα το σκύλο καλαμποκιού και τα κέικ χοάνη.

Αν και ξεκινάει τον Σεπτέμβριο κάθε έτους, η Κρατική Έκθεση του Τέξας καλύπτει επίσης σημαντικό μέρος του Οκτωβρίου. Και, ενώ το καρναβάλι, στα μέσα και άλλα αξιοθέατα σίγουρα φέρνουν τους ανθρώπους στις πύλες, τα τηγανητά τρόφιμα είναι αυτό που έκανε το φεστιβάλ διάσημο.

Το Τέξας φιλοξενεί επίσης διάφορα φεστιβάλ πολιτιστικών τεχνών τον Οκτώβριο, όπως το Φεστιβάλ Βιβλίων του Τέξας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Austin.

Και, η πλούσια γερμανική κληρονομιά του Τέξας έχει οδηγήσει σε πολλά "Oktoberfest" σε όλη την πολιτεία. Το WurstFest και το Fredericksburg Oktoberfest είναι από τα πιο γνωστά, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες, που κυμαίνονται από μονοήμερες εκδηλώσεις μέχρι εβδομαδιαίες φεστιβάλ.

Αν και δεν είναι τεχνικά ένα "Oktoberfest", το Τέξας Αναγέννηση Φεστιβάλ είναι ένα ευρωπαϊκό εμπνευσμένο φεστιβάλ που μεταφέρει τους επισκέπτες πίσω στον 16ο αιώνα. Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ αναγέννησης στο έθνος, το Τέξας Αναγέννηση Φεστιβάλ εκτείνεται σε μια περίοδο έξι εβδομάδων από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου. Κρατώντας ακριβώς βόρεια του Χιούστον, το Τέξας Αναγέννηση Φεστιβάλ είναι ένα must-see για κάθε επισκέπτη στο Τέξας κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Ποδόσφαιρο, αγαπημένο αθλητισμό του Τέξας

Φυσικά, το Τέξας είναι ένα ποδοσφαιρικό κράτος. Και, μια άλλη πτυχή της Κρατικής Έκθεσης του Τέξας που το καθιστά τόσο δημοφιλές είναι η ετήσια πτώση Red River. Αυτό το παιχνίδι είναι ένα θέαμα που βλέπω, είτε είσαι ανεμιστήρας ποδοσφαίρου είτε όχι. Ο ετήσιος διαγωνισμός μεταξύ του Πανεπιστημίου του Τέξας Longhorns και των αρχαίων ανταγωνιστών τους, του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα Σόνερς, θεωρεί το στάδιο Cotton Bowl ομοιόμορφα διάσπαρτο - έχουν καεί πορτοκαλί και μισό κόκκινο κόκκινο. Ολόκληρο το έθνος παρακολουθεί κάθε χρόνο το παιχνίδι στην τηλεόραση, αλλά βλέποντάς το προσωπικά είναι μια εμπειρία σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο.

Μόνο αυτό το παιχνίδι αξίζει το ταξίδι στο Τέξας τον Οκτώβριο. Όμως, οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου έχουν πολλούς άλλους λόγους να ευθυμίσουν αυτόν τον μήνα. Γυμνάσια και κολέγια σε όλη την πολιτεία θα είναι σε δράση. Επιπλέον, οι δύο επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες του Τέξας, το Dallas Cowboys και το Houston Texans, παίζουν παιχνίδια εντός έδρας τον Οκτώβριο, εξασφαλίζοντας ότι οι οπαδοί του ποδοσφαίρου στην Lone Star State αντιμετωπίζονται κάθε εβδομάδα από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή (και μερικές φορές τη Δευτέρα).

Μην ξεχάσετε αποκριές

Εάν τυχαίνει να βρίσκεστε στο Τέξας κατά τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, φροντίστε να δείτε ένα από τα πολλά γεγονότα αποκριών που διοργανώνονται σε όλη την πολιτεία. Από τα "μονοπάτια της τρομοκρατίας" έως τις ασφαλείς αδίστακτους αγώνες στους τοπικούς ζωολογικούς κήπους, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για να γιορτάσουμε την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου.