Είναι απαλλαγμένο από δασμούς μια καλή συμφωνία για ταξίδια προϋπολογισμού;

Θα χρειαστεί να καθορίσετε αν τα αφορολόγητα καταστήματα αξίζουν τον χρόνο και τα χρήματά σας. Είναι αυτά τα προϊόντα μια καλή συμφωνία; Τι πρέπει να αγοράσω?

Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος πριν να χρειαστεί να κάνετε επιλογές.

Βρίσκεστε σε μια μακρά διεθνή πτήση και είστε πεινασμένοι. Αλλά δεν θα εξυπηρετήσουν το δείπνο έως ότου οι αεροσυνοδούς ολοκληρώσουν την πώληση χωρίς δασμούς.

Περπατάτε στο αεροδρόμιο και υπάρχει ένα αφορολόγητο κατάστημα κάθε λίγες εκατοντάδες μέτρα.

Ένα κοινό λάθος αερολιμένα είναι να υποθέσουμε ότι αυτά τα καταστήματα είναι εφοδιασμένα με εξαιρετικές αγορές.

Πρέπει ο ταξιδιώτης του προϋπολογισμού να διαθέσει χρήματα για αυτές τις ευκαιρίες; Η εύρεση μιας απάντησης σε αυτή την ερώτηση μπορεί να είναι δύσκολη.

Πρώτον, κατανοήστε ότι το καθήκον είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει μια ποικιλία φόρων που επιβάλλονται στα αγαθά. Μόλις βρίσκεστε έξω από τα σύνορα ενός έθνους, μπορείτε να αγοράσετε αφορολόγητα τσιγάρα στα 33.000 πόδια ή στην ανοιχτή θάλασσα. Τα διεθνή αεροδρόμια πετούν γύρω από το φόρο επειδή δαπανούνται σε καθορισμένες ζώνες εξωτερικού εμπορίου.

Η αφαίρεση των φόρων από μια αγορά έχει ως αποτέλεσμα ωραίες αποταμιεύσεις. Αλλά είναι το προϊόν μια καλή υπόθεση αν, μετά από φόρους, είναι υπερτιμημένο;

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα προϊόντα που αγοράζετε σε τερματικούς σταθμούς αφορολόγητων αεροδρομίων . Ορισμένοι λιανοπωλητές εξαρτώνται από τους καταναλωτές που πιστεύουν ότι οι τιμές είναι χαμηλές, απλά επειδή είναι τιμές χωρίς δασμούς και, στη συνέχεια, αυξάνουν την τιμή σε κάθε είδος.

Στη Βρετανία, η κυβέρνηση εντάχθηκε, αφού ανακάλυψε ότι πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης αφορούσαν τις εκπτώσεις φόρου προστιθέμενης αξίας που έπρεπε να μεταφέρουν στους πελάτες.

Ο αείμνηστος Suzy Gershman ήταν ειδικός στην αγορά που θεωρούσε ότι τα αφορολόγητα ψώνια ήταν "αστείο".

Ο συγγραφέας της σειράς Frommer's Born to Shop δήλωσε: "Έχω αγοράσει αρώματα χωρίς δασμούς και ανακάλυψα ότι ήταν φθηνότερα στο Saks (Fifth Avenue). Κατά κανόνα, δεν πρόκειται να εξοικονομήσετε πολλά."

Φροντίστε τις ευκαιρίες χωρίς δασμούς πολύ προσεκτικά.

Κάντε κλικ στο "επόμενο" για να δείτε μερικές στρατηγικές αγορών αφορολόγητων ειδών.

Αποφύγετε την αγορά ιδεών.

Αναζητήστε τα στοιχεία που έχετε τιμή σε άλλα μέρη. Διαφορετικά, είστε στο έλεος του εμπόρου.

Αγοράστε στο τέλος του ταξιδιού.

Οι ογκώδεις αγορές μπορεί να σας επιβραδύνουν, και η αποστολή των στοιχείων στο σπίτι μπορεί να πάρει ένα δάγκωμα από την εξοικονόμηση φόρου. Ένας άλλος λόγος για αυτό είναι τα ψώνια σύγκρισης. Είναι η πριτσίνια Delft στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ μια καλύτερη αγορά από ό, τι πωλείται στην πόλη; Δεν θα ξέρετε μέχρι να είστε και τα δύο μέρη.

Γνωρίστε τους κανόνες πριν πάτε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταργήσει πολλούς φορολογικούς νόμους που υπήρχαν κάποτε όταν τα έθνη της συγκεκριμένης ηπείρου είχαν μια πιο ατομική προσέγγιση στο εμπόριο.

Υπάρχουν όμως συμφωνίες εντός του αεροδρομίου (τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο διαφημίζονται), επειδή είναι ακόμα πιθανό να παρακάμψετε τους Φόρους Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Πρόκειται για ένα είδος τοπικού φόρου επί των πωλήσεων που πληρώνετε σε όλη την Ευρώπη, αλλά επιστρέφεται πλήρως εάν δεν είστε πολίτης της ΕΕ.

Πολλοί άνθρωποι είτε δεν γνωρίζουν ότι ο ΦΠΑ επιστρέφεται, δεν ξέρουν πώς να λάβουν επιστροφή χρημάτων ή απλά δεν θέλουν να τους ενοχλούν.

Η ομορφιά αυτών των καταστημάτων είναι ότι ο φόρος δεν χρεώνεται. Και πάλι, πρέπει να γνωρίζετε αρκετά ώστε να γνωρίζετε εάν η τιμή χωρίς ΦΠΑ είναι χαμηλότερη από ότι είναι διαθέσιμη στο σπίτι.

Να γνωρίζετε ότι το αφορολόγητο στο σημείο αγοράς δεν σημαίνει απαραιτήτως δασμούς όταν φτάσετε στο σπίτι! Υπάρχουν όρια που η χώρα σας επιβάλλει στις αγορές πολιτών στο εξωτερικό.

Υπάρχει ένα σύνολο που είναι απαλλαγμένο από δασμούς (για τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι συνήθως $ 400-800), αλλά ποσά πέραν αυτού του ποσού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χρέωση φόρου.

Υπάρχουν επίσης ειδικοί κανόνες για μεμονωμένες τοποθεσίες. Για παράδειγμα, στις Παρθένες Νήσους μπορείτε να αγοράσετε έως και πέντε "πέμπτα" αλκοολούχων ποτών και να τα επαναφέρετε στις ΗΠΑ χωρίς δασμούς.

Άλλες θύρες συνήθως επιτρέπουν μόνο ένα "πέμπτο".

Αρχίζετε να βλέπετε γιατί πληρώνει για να γνωρίζει τους κανόνες;

Επισκεφθείτε τις κατάλληλες τοποθεσίες Web πριν από την αναχώρηση.

Μια γραμμή κρουαζιέρας που απαριθμεί τις Παρθένους Νήσους μεταξύ των λιμανιών της, θα έχει πιθανώς πληροφορίες σχετικά με το αφορολόγητο οινόπνευμα στην τοποθεσία του στο Web. Η αεροπορική εταιρεία που προσφέρει συγκεκριμένες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της πτήσης πρόκειται να απαριθμήσει εκείνες κάπου, επίσης.

Το τουριστικό γραφείο του προορισμού σας πρόκειται να σας πει τι είναι ζεστό στα καταστήματα και τα παζάρια τους, καθώς και τους κανόνες αφορολόγητων ειδών που ισχύουν.

Μην αφήστε τα καταστήματα να κυριαρχούν στο ταξίδι σας.

Αυτό μπορεί να είναι η καλύτερη συμβουλή όλων. Μερικοί ταξιδιώτες γίνονται τόσο εμμονή με την εύρεση του τέλειου παζάρι που χάνουν σε πολλές άλλες απολαυστικές εμπειρίες. Όταν συμβεί αυτό, χάνετε χρήματα - επειδή χάνετε και πολύτιμο χρόνο.