Πώς να βρείτε φτηνές πτήσεις προς Μπαλί

Συμβουλές για να πετάξετε στο Μπαλί με έναν προϋπολογισμό

Γνωρίζοντας πώς να βρείτε φτηνές πτήσεις προς Μπαλί είναι απλά θέμα χρόνου και της επιλογής σας πόλεις αναχώρησης.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η πλειοψηφία των διεθνών πτήσεων προς το Μπαλί προέρχεται από την Αυστραλία και άλλα σημεία στην Ασία. Οι πτήσεις από τις ΗΠΑ είναι συνήθως ακριβά, οπότε το άλμα σε άλλο σημείο της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι ιδανικό.

Σίγουρα ο πιο πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός στην Ινδονησία και ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ασία, το νησί του Μπαλί το έχει όλα .

Ευτυχώς, η έκρηξη του τουρισμού κάνει ακόμα πιο εύκολη την εύρεση φθηνών πτήσεων.

Επιλέγοντας πτήσεις προς Μπαλί

Το Μπαλί είναι τόσο μικρό που μόνο ένα αεροδρόμιο, το διεθνές αεροδρόμιο Ngurah Rai (κωδικός αεροδρομίου: DPS), χειρίζεται όλες τις διεθνείς πτήσεις και πολλές μεταφορές σε άλλα μέρη της Ινδονησίας. Το αεροδρόμιο του Μπαλί είναι στην πραγματικότητα το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ινδονησία. Ένας νέος τερματικός σταθμός προστέθηκε το 2014 για να αντισταθμίσει ένα μέρος του φορτίου, αλλά ο αερολιμένας αναμένεται να φτάσει τη μέγιστη χωρητικότητά του μέχρι το 2017. Σχεδιάζεται η κατασκευή ενός νέου διεθνούς αερολιμένα για το βόρειο τμήμα του νησιού. Ένα νέο διεθνές αεροδρόμιο στο γειτονικό νησί Lombok βοηθά επίσης να χειριστεί την αύξηση της κυκλοφορίας στο Μπαλί.

Το αεροδρόμιο στο Μπαλί βρίσκεται σε βολική τοποθεσία, μόλις 2,5χλμ. Από το Kuta και τις δημοφιλείς παραλίες του νότιου Μπαλί. Αν και το αεροδρόμιο ονομάζεται συχνά Denpasar International Airport, βρίσκεται στην πραγματικότητα περίπου 30 λεπτά μακριά από την πρωτεύουσα του Μπαλί του Ντενπασάρ.

Σημείωση: Παρόλο που το αεροδρόμιο του Μπαλί είναι απασχολημένο όπως πάντα, εξακολουθεί να διακόπτεται κατά τη διάρκεια της Nyepi, της υποχρεωτικής, μια φορά το χρόνο Μπαλινέζικης Ημέρας Σιωπής .

Βρείτε φτηνές πτήσεις προς Μπαλί

Η πλειοψηφία των φτηνών πτήσεων προς το Μπαλί προέρχεται από την Αυστραλία και άλλα μέρη της Ασίας. Οι πτήσεις από τις ΗΠΑ είναι σχετικά ακριβές, οπότε σκεφτείτε να διαχωρίσετε το ταξίδι σας σε ένα δημοφιλές κέντρο όπως η Σιγκαπούρη ή η Μπανγκόκ και στη συνέχεια να συνεχίσετε προς το Μπαλί με μια διαφορετική αεροπορική εταιρεία.

Οι πτήσεις από Μπανγκόκ και Σιγκαπούρη προς Μπαλί είναι συχνά οι φθηνότερες. Η Air Asia και άλλες οικονομικές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν εξαιρετικά φτηνές πτήσεις από την Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία , μέσω του νέου αερομεταφορέα KLIA2 χαμηλού κόστους.

Η περίοδος αιχμής του Μπαλί είναι το καλοκαίρι, ειδικά μεταξύ των μηνών Ιουνίου και Αυγούστου. Αναμείνετε να πληρώσετε περισσότερα για πτήσεις κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης περιόδου. Διαβάστε περισσότερα για τις καλύτερες εποχές του χρόνου για να επισκεφθείτε το Μπαλί .

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπαλί από Αυστραλία

Το Μπαλί, λόγω της εγγύτητας και της εξαιρετικής σέρφινγκ, είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους Αυστραλούς που θέλουν να ξεφύγουν από το χειμώνα τους τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οι φτηνότερες πτήσεις προς Μπαλί συνήθως προέρχονται από το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, το Περθ, αλλά οι προσφορές ξεπροβάλλουν από άλλες πόλεις.

Φτάνοντας στο Μπαλί

Η Ινδονησία χαλάρωσε τις απαιτήσεις θεώρησης το 2015. τώρα πολίτες από πολλές χώρες μπορούν να εισέλθουν μέσω ορισμένων αεροδρομίων (το Μπαλί είναι ένα από αυτά) χωρίς την ανάγκη να πληρώσουν για θεώρηση κατά την άφιξη. Η μέγιστη διαμονή για την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης είναι 30 ημέρες και δεν μπορεί να παραταθεί.

Εάν χρειαστεί να παραμείνετε περισσότερο ή δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης, μπορείτε να λάβετε θεώρηση κατά την άφιξή σας για 30 ημέρες στην Ινδονησία μόλις προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο.

Θα χρειαστεί να υπάρχουν τουλάχιστον δύο κενές σελίδες στο διαβατήριό σας και να παραμείνουν τουλάχιστον έξι μήνες. Οι υπάλληλοι προτιμούν αν πληρώνετε τα τέλη θεώρησης σε δολάρια ΗΠΑ, αν και γίνεται δεκτή η ρουπία της Ινδονησίας. Στο χώρο των αφίξεων διατίθενται διεθνή ATMs ώστε να μπορείτε να πάρετε το τοπικό νόμισμα.

Όπως συμβαίνει με πολλά δημοφιλή αεροδρόμια στην Ασία, αναμένεται να πλημμυρίσει από προσφορές από τους αχθοφόρους, τους ταξιδιώτες και τους οδηγούς μόλις βγείτε από το αεροδρόμιο. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να παραλάβει τις τσάντες σας παρά μόνο αν είστε πρόθυμοι να τους πληρώσετε.

Αφήνοντας το αεροδρόμιο

Για να αποφύγετε επιπλέον παρενόχληση από τους οδηγούς, αγοράστε ένα κουπόνι σταθερού επιτοκίου για ένα επίσημο ταξί (περπατήστε στα δεξιά κατά την έξοδο από το αεροδρόμιο) όπου θα σας εκχωρηθεί ένας οδηγός. Ένα εισιτήριο για την Kuta θα κοστίσει περίπου 5 δολάρια, ενώ ένα εισιτήριο για το Ubud κοστίζει μεταξύ US $ 10 και $ 25 ανάλογα με την εταιρεία ταξί.

Οι φιλόδοξοι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με αναπηρικό καροτσάκι και οι ταξιδιώτες με υπερηφάνεια μπορούν πραγματικά να περπατήσουν από το αεροδρόμιο μέχρι τη διαμονή τους στο Kuta. Εναλλακτικά, μπορείτε να περπατήσετε πέντε λεπτά λίγο έξω από την περιοχή του αεροδρομίου για να σηματοδοτήσετε ένα ταξί ή το bemo - ινδονησιακό δημόσιο minivan. Βεβαιωθείτε ότι ο οδηγός χρησιμοποιεί μετρητή ή διαπραγματεύεται τον ναύλο σας πριν μπείτε μέσα.

Ο φόρος αναχώρησης στο Μπαλί

Το αεροδρόμιο στο Μπαλί δυστυχώς έχει μακρά φήμη διαφθοράς και μικρής κλίμακας απάτες που απευθύνονται σε ταξιδιώτες που φεύγουν. Ο φόρος αναχώρησης - που πρέπει να καταβληθεί σε ένα καθορισμένο περίπτερο κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας - είναι 150.000 ρουπίες (περίπου US $ 15). Εάν πετάτε αλλού στην Ινδονησία, αναμένετε να πληρώσετε μόνο περίπου US $ 4 για τον εσωτερικό φόρο αναχώρησης. Αυτός ο φόρος δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου σας, γι 'αυτό εξοικονομήστε κάποιο τοπικό νόμισμα για να πληρώσετε στην έξοδο!

Εκτός αν φύγετε με αντίκες, ρωτήστε οποιονδήποτε ισχυρίζεται ότι πρέπει να πληρώσετε ένα δώρο για σουβενίρ ή άλλα δώρα που αγοράσατε.