Ψώνια στο Νότιο Μπαλί

Περισσότερα για τα εμπορικά κέντρα, τις αγορές και τα καταστήματα του δρόμου στο Kuta, το Denpasar και περισσότερα

Αν έχετε ψώνια στο Μπαλί , η σκηνή στο Νότιο Μπαλί είναι η πιο πολυσύχναστη που υπάρχει στο νησί - δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι Kuta, Legian και Nusa Dua έχουν την πιο ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή του Μπαλί, με επίκεντρο τις εξαιρετικές παραλίες σερφ εξαρτήματα.

Είναι λογικό ότι οι εμπορικές περιοχές της περιοχής δεν απέχουν πολύ από την παραλία, μερικές φορές ακριβώς πάνω στην άμμο: μπορείτε να πάτε κατευθείαν από το κολύμπι στο surf σε ένα εμπορικό ξεφάντωμα στο κλιματιζόμενο Discovery Shopping Mall στο Tuban ή στο νέο Beachwalk Mall κατά μήκος της Jalan Pantai Kuta.

Αυτό που μπορείτε να πάρετε εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό σας. Μπορείτε να κερδίσετε μερικά πουκάμισα, σαρόνγκ και φθηνές μάσκες από την Kuta Art Market ή την αγορά Kumbasari του Denpasar. Εάν έχετε χρήματα για να καψετε, τότε επισκεφθείτε το πολυκατάστημα Matahari στην πλατεία Kuta ή επισκεφθείτε ένα από τα πολυτελή εμπορικά κέντρα του Νότου του Μπαλί για να αποκτήσετε αντικείμενα πραγματικής ποιότητας (χωρίς φτηνά knockoffs) - μοντέρνα κοσμήματα, πολύχρωμα batiks και αξεσουάρ οικιακού σπιτιού συνομιλίας.

Ή αν έχετε αρκετό χρόνο για να σκοτώσετε, απλά περιπλανηθείτε γύρω από την Jalan Legian και εξερευνήστε το μείγμα αναβαθμισμένων μπουτίκ και φθηνών καταστημάτων.

Ψώνια στο Kuta

Η σκηνή αγορών στο Kuta είναι εξαιρετικά εκλεκτική. Η κληρονομιά του backpacker της περιοχής εξακολουθεί να είναι εμφανής στις αγορές του δρόμου κατά μήκος του Jalan Legian και σε περιοχές όπως η πλατεία Kuta και η αγορά Kuta Art Market, αλλά καθώς οι τουρίστες έχουν αυξηθεί σε πλούτο, έχουν τα εμπορεύματα και τα καταστήματα που τα πωλούν (βλ. Ταξιαρχία Jalan Legian από τις μπουτίκ και τα καταστήματα surf, ή από τα πολλά κλιματιζόμενα εμπορικά κέντρα στο Νότιο Μπαλί που έχουν γίνει εξίσου μέρος του τοπίου με το candi bentar ή τη διαχωριστική πύλη.

Πλατεία Kuta. Αυτή η εμπορική περιοχή βρίσκεται σε ένα μεγάλο δρόμο για τους τουρίστες που μετακινούνται μεταξύ Kuta και Legian και έχει γίνει ένα πολυσύχναστο σημείο συνάντησης για αγοραστές του Μπαλί και μπουτίκ και καταστήματα σταθερής τιμής.

Τα περισσότερα καταστήματα της Kuta Square βρίσκονται κατά μήκος μιας λωρίδας μήκους 200 μέτρων που εκτείνεται από το νότο στο βορρά.

Ξεκινώντας από την αγορά Kuta Art στο νότιο άκρο, προχωρήστε στο βόρειο τμήμα ενώ παρακολουθείτε τις μπουτίκ μόδας της περιοχής, τα καταστήματα γρήγορου φαγητού, τα καταστήματα surf και τα κοσμηματοπωλεία. Στο βόρειο άκρο της πλατείας Kuta, θα βρείτε το Hard Rock Hotel (τιμές σύγκρισης) που κάθεται στο δρόμο.

Το τετραώροφο κτίριο του πολυκαταστήματος του Matahari, το οποίο κατατάσσει όλα τα άλλα στην πλατεία Kuta, γελάει ένα ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας ινδονησιακής κατασκευής, από σνακ μέχρι οικιακά σκεύη και ρούχα. Ο τέταρτος όροφος διαθέτει ένα φαγητό όπου μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα πάνω από όλα.

Kuta Art Market στις νότιες παραλίες του Kuta Square γεμάτες φθηνά αλλά αρμονικά σουβενίρ μπαλινέζικα - μάσκες, πουκάμισα, κοχύλια, σαρόνγκα και διάφορα γλυπτά πλάσματα. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη πλατεία Kuta, τα καταστήματα στην Kuta Art Market σας ενθαρρύνουν να διαπραγματευτείτε σκληρά για τα προϊόντα. Για συμβουλές σχετικά με την καλύτερη τιμή στην Kuta Art Market (και οπουδήποτε επιτρέπεται η διαπραγμάτευση), διαβάστε: Πώς να παζαρεύετε στη Νοτιοανατολική Ασία.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. Η απομίμηση του κόσμου συνεχίζεται ακόμη και στο τροπικό Μπαλί, ενώ η Kuta διαθέτει το μερίδιο των κλιματιζόμενων εμπορικών κέντρων που είναι γεμάτα με δυτικές μάρκες.

Τα μπαλινέζικα εμπορικά σήματα υψηλής ποιότητας διατηρούν επίσης το δικό τους αρκετά καλά στα εμπορικά κέντρα του Kuta, οπότε μην υπολογίζετε τα εμπορικά κέντρα. Είναι αυτονόητο - τα καταστήματα αυτών των εμπορικών κέντρων είναι αυστηρά καθορισμένα.

Μερικά από τα δημοφιλέστερα εμπορικά κέντρα του Kuta περιλαμβάνουν το Discovery Shopping Mall, το Mal Bali Galeria και το Beachwalk Mall.

Εξειδικευμένα καταστήματα και αποθήκες αποθήκης. Το Μπαλί διαθέτει μια ακμάζουσα εξαγωγική βιομηχανία για οικιακά σκεύη, χειροτεχνήματα και διάφορα είδη πολυτελείας - και οι τουρίστες μπορούν να δοκιμάσουν το θαυμαστό αποτέλεσμα του νησιού μέσω ενός δικτύου ειδικών καταστημάτων και καταστημάτων αποθήκης.

Πέντε αστέρων αστέρι σχεδιαστών; T-shirts με θέμα το Μπαλί χύμα; Πακέτα μπατίκων; Μάσκες Topeng; Ό, τι και αν επιπλέει το σκάφος σας, θα το βρείτε πολύ κοντά στο ξενοδοχείο σας - τα πιο δημοφιλή καταστήματα βρίσκονται στο Kuta ή όχι περισσότερο από 30 λεπτά με το αυτοκίνητο μακριά από αυτό.

Ψώνια κατά μήκος της Jalan Legian

Ο δρόμος που ονομάζεται Jalan Legian διασχίζει Kuta και Legian. Κατά μήκος αυτής της λεωφόρου δύο λωρίδων και πέρα, σε τροφοδοτικούς δρόμους όπως ο Jalan Sahadewa (Garlic Lane), ο Jalan Melasti και ο Jalan Padma και οι στενές συμμορίες μεταξύ τους, οι επισκέπτες θα βρουν πολλά ανεξάρτητα καταστήματα, αγορές και πάγκους, υπηρεσίες μεταφορών, εστιατόρια και οικονομικά ξενοδοχεία.

Μερικά από τα καταστήματα επιτρέπουν διαπραγματεύσεις. πολλοί άλλοι είναι αυστηρά καθορισμένες τιμές και δεν επιτρέπεται καμία διαπραγμάτευση.

Ξεκινήστε τη λεωφόρο αγορών Legian στη γωνία των Jalan Legian και Jalan Melasti και εξερευνήστε την περιοχή με τα πόδια. Το ίδιο το Jalan Legian περιέχει πολλά καταστήματα υψηλών προδιαγραφών που ταιριάζουν σε πλούσιους ενεργούς τύπους: τα καταστήματα surf και τα καταστήματα αθλητικών ειδών φαίνεται να κυριαρχούν, αν και υπάρχουν αρκετά καταστήματα κοσμημάτων και οικιακών ειδών κατά μήκος του τέντωμα.

Οι φθηνότεροι πάγκοι αναμνηστικών αντικειμένων και οι μετρητές νοικοκυριών βρίσκονται κυρίως στους πλευρικούς δρόμους που λειτουργούν κάθετα από τη Jalan Legian στην παραλία Legian προς τα δυτικά. Down Jalan Melasti ανατολικά του Jalan Legian, θα βρείτε μια αγορά τέχνης κοντά στην παραλία που πωλούν ανέξοδα artsy tchotchkes. Βόρεια της Jalan Melasti, θα βρείτε την Jalan Padma - τα καταστήματά της πωλούν έναν καλό αριθμό φτηνών βραχιόλια, μπιχλιμπίδια και προϊόντα κελύφους.

Λειτουργώντας παράλληλα με τον Jalan Legian, μεταξύ της Jalan Melasti και της Jalan Padma, θα βρείτε το Jalan Sahadewa (Garlic Lane), ένα άλλο hotspot για τους κυνηγούς συμφωνίας. Οι πλαϊνοί δρόμοι γεμάτοι καταστήματα εκτείνονται βόρεια μέσω του Jalan Padma Utara, του Jalan Werkudara στον Jalan Arjuna (κοινώς γνωστό ως Jalan Double Six). Οι τελευταίες δύο λωρίδες είναι ιδιαίτερα γνωστές για τα καταστήματα υφασμάτων και ρούχων, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά μπατίκ και άλλα υφάσματα.

Εάν η αντοχή δεν είναι το ισχυρό σας κοστούμι, μπορείτε να περιορίσετε τις αγορές σας στο μικρό ορθογώνιο μεταξύ Jalan Legian, Jalan Padma, Jalan Melasti και Jalan Sahadewa.

Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για μια επισκόπηση των αγορών γύρω από το Denpasar, την Nusa Dua, την παράκαμψη Jalan (Ngurah Rai) και αλλού στο Νότιο Μπαλί.

Στην προηγούμενη σελίδα καλύψαμε τα πιο δημοφιλή μονοπάτια λιανικής πώλησης στο Νότιο Μπαλί : την πλατεία Kuta και τη Jalan Legian. Στα επόμενα λίγα κεφάλαια, θα καλύψουμε την εμπορική σκηνή του Μπαλί στο Denpasar, στη Nusa Dua και αλλού.

Ψώνια στο Ντενπασάρ

Η πρωτεύουσα του Μπαλί δεν έχει τόσο μεγάλη τουριστική κίνηση όσο η Kuta και η Legian - τελικά, εκεί έρχονται οι απλοί Μπαλινέζοι, σε αντίθεση με τις τουριστικές περιοχές Legian, Kuta και Seminyak.

Αλλά αυτό δεν είναι λόγος να περάσετε τον Denpasar από τον κατάλογο αγορών σας: οι δύο παραδοσιακές αγορές του, ο Pasar Kumbasari και ο Pasar Badung, βρίσκονται ακριβώς δίπλα στον άλλο, χωρίζονται μόνο από τον ποταμό Badung.

Το Pasar Kumbasari είναι μια παραδοσιακή αγορά που στοιβάζεται τρεις ορόφους επάνω. Εάν βρίσκεστε στην αγορά για φτηνές τέχνες και βιοτεχνίες, πηγαίνετε στον τρίτο όροφο της αγοράς και παίρνετε το παιχνίδι διαπραγμάτευσης σας. Υπάρχει ακόμη και ένα κατάστημα που πωλεί κοστούμια για παραδοσιακούς μπαλινέζικους χορούς. (Πηγή)

Σε όλο τον ποταμό, το Pasar Badung προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για τους τουρίστες που τους αρέσει να πηγαίνουν τοπικά. Στην ανατολική πλευρά του θα βρείτε την Jalan Sulawesi, μια διάσημη αποθήκη υφασμάτων γεμάτη με καταστήματα που πωλούν batik , songket και διάφορα υφάσματα, παραδοσιακά και μοντέρνα.

Ο Jalan Gajah Mada διασταυρώνεται με τον Jalan Sulawesi λίγο στα βόρεια - τα καταστήματα αυτού του δρόμου πωλούν χειροτεχνήματα και παπούτσια. Πηγαίνετε νότια στο Jalan Hasanuddin για να συναντήσετε το περίφημο χρυσό εμπόριο του Ντενπασάρ - οι χρυσόι τεχνίτες κατά μήκος αυτού του δρόμου εξυπηρετούν κυρίως τους ντόπιους, αλλά είστε ελεύθεροι να δοκιμάσετε την τύχη σας.

Άλλες εμπορικές περιοχές στο Νότιο Μπαλί

Στον Sanur , επισκεφθείτε τον Jalan Danau Tamblingan, τον κεντρικό δρόμο της περιοχής, όπου μπορείτε να αγοράσετε τα ίδια πράγματα διαθέσιμα στο Kuta, χωρίς να κολυμπήσετε σε πλήθη μεγέθους Kuta. Ορισμένες καφετέριες και εστιατόρια είναι διάσπαρτα ανάμεσα στα καταστήματα της λεωφόρου, έτσι μπορείτε να κάνετε ένα περιστασιακό διάλειμμα μεταξύ των αγορών.

Στο Seminyak , τα καταστήματα κατά μήκος της Jalan Raya Kerobokan εξυπηρετούν τα παιδιά, με τα παράθυρα των καταστημάτων να εκρήγνυνται με κουκλόσπιτα, βιβλία για παιδιά και νεανική μόδα.

Ο μεγάλος αυτοκινητόδρομος μεταξύ Sanur και Nusa Dua είναι γνωστός ως "Bypass" και είναι γεμάτος με καταστήματα που πωλούν αγγειοπλαστική, πέτρινα σκεύη, έπιπλα και ανάμικτες αντίκες. Οδηγήστε με το μισθωμένο σας αυτοκίνητο, σταματήστε σε όλα τα καταστήματα που σας ενδιαφέρουν και πανηγυρίστε μακριά.

Δύο high-end εμπορικά κέντρα βρίσκονται επίσης κατά μήκος της παράκαμψης - DFS Galleria Bali (dfsgalleria.com) και Bali Mal Galeria.

Στη Nusa Dua , η λιανική σκηνή κυριαρχείται από το εμπορικό κέντρο Bali Collection , ένα ανοικτό εμπορικό κέντρο με μια σειρά διεθνών ετικετών και ένα ιαπωνικό πολυκατάστημα. Πίσω από το εμπορικό κέντρο, μια σειρά από εστιατόρια και μπαρ εξυπηρετούν προστάτες σε μια al fresco ρύθμιση. Ένα δωρεάν λεωφορείο μεταφέρει το εμπορικό κέντρο Bali Collection και περίπου 20 κοντινά θέρετρα. Συλλογή Μπαλί, Komplek BTDC Nusa Dua, Μπαλί; τηλ .: +62 361 771662; bali-collection.com