Πώς να οδηγήσετε ταξί στο Μπαλί της Ινδονησίας

Blue Taxi Bird και άλλες γρήγορες επιλογές μεταφοράς

Αν ταξιδεύετε μόνο γύρω από το Νότιο Μπαλί - ας πούμε, από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο σας στη Νούσα Ντούα ή από το Legian στο Seminyak - πρέπει μόνο να σταθείτε δίπλα στο δρόμο, να σηκώσετε το χέρι σας και να παρακολουθήσετε μια στάση ταξί σε πάρω. Τα ταξί στο Μπαλί είναι άφθονα, με ένα σχεδόν σε κάθε γωνιά στο Νότιο Μπαλί και στο Ουμπούντ.

Ειδικοί κανόνες ισχύουν για το αεροδρόμιο, όπου το Ngurah Rai Airport Taxi κατέχει μονοπώλιο ταξί στην πύλη αφίξεων.

Στο Μπαλί (όπως και στη Τζακάρτα ) τα ταξί χωρίζονται σε δύο τύπους - ταξί Blue Bird και όλοι οι άλλοι. Τα ταξί Blue Bird έχουν κερδίσει τη φήμη ότι είναι ειλικρινείς αντιπρόσωποι στη συχνά διεφθαρμένη βιομηχανία ταξί. Τα μη-μπλε ταξί των πτηνών, από την άλλη πλευρά, είναι γνωστά για βρώμικα κόλπα - χωρίς να χρησιμοποιούν το μετρητή τους και να ακολουθούν διαδρομές κυκλικής κυκλοφορίας, μεταξύ άλλων.

Τα ταξί Blue Bird είναι ανοιχτό γαλάζιο, με ένα λογότυπο πουλιού περικλείεται σε στρογγυλό διαμάντι και το "Bali Taxi" είναι διακοσμημένο στο πλάι.

Να πάρετε ταξί στο αεροδρόμιο του Μπαλί

Στο αεροδρόμιο, τα ταξί είναι προπληρωμένα στο μετρητή ταξί μπροστά, με τιμές που κυμαίνονται από 70.000 δολάρια ΗΠΑ (5.60 δολάρια ΗΠΑ) για την Kuta, έως 750.000 δολάρια (60 δολάρια ΗΠΑ) για ναύλους προς τον Tulamben. Ο ενημερωμένος κατάλογος των ναύλων ταξί αεροδρομίων μπορεί να διαβαστεί στον παρακάτω σύνδεσμο.

Εάν θέλετε να οδηγήσετε άλλα ταξί από το αεροδρόμιο, ίσως χρειαστεί να βγείτε από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου εξ ολοκλήρου για να χαλάσετε μια καμπίνα.

Smartphone Taxi Apps στο Μπαλί

Ένας άλλος spoiler στους διεφθαρμένους δρόμους των παραδοσιακών οδηγών ταξί του Μπαλί έρχεται με τη μορφή δωρεάν εφαρμογών smartphone που σας επιτρέπουν να καλέσετε ταξί ή μισθωμένο αυτοκίνητο σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού.

Το Blue Bird Taxi οδήγησε το δρόμο με τη δική του εφαρμογή. Θα πρέπει πρώτα να καταχωρήσετε το όνομά σας και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, αλλά μετά από αυτό, μπορείτε να καλέσετε ένα ταξί Blue Bird όπως σας παρακαλώ. Κατεβάστε το εδώ: Blue Bird Taxi στο κατάστημα της Apple Blue Taxi Bird στο Google Play

Δύο ανταγωνιστικές εταιρείες μίσθωσης αυτοκινήτων - η Uber και η Νοτιοανατολική Ασία ξεκινούν την κούρσα - και οι δύο έχουν σημαντική παρουσία στο Μπαλί.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Μπαλί του Uber εδώ και μάθετε για το GrabCar Bali εδώ.

Συμβουλές για ταξί στο Μπαλί

Ταξιδεύοντας με ταξί στο Μπαλί λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως παντού - χαιρετάτε μια καμπίνα, μπείτε μέσα και πείτε στο ταξί από πού κατευθύνεστε. Αλλά εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορεί να θέλετε να έχετε κατά νου:

Κατάλογος ταξί στο Μπαλί

Τα ταξί μπορούν να κληθούν μέσω τηλεφώνου. Αυτά τα ταξί θα αποσταλούν στο ξενοδοχείο ή την τοποθεσία σας αν τους καλέσετε.