Εισαγωγή στο Μπαλί της Ινδονησίας

Μια εικονική περιήγηση στο Crown Jewel της Ινδονησίας

Το Μπαλί βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία - αλλά μερικές φορές αυτό το ινδονησιακό νησί νιώθει σαν έναν άλλο κόσμο εντελώς. Μπορείτε να πάτε κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο υπερσύγχρονο θέρετρο σας στο Kuta ... και στη συνέχεια να διασχίσετε ευρείες εκτάσεις ορυζώνες για να επισκεφτείτε τις γκαλερί τέχνης στο Ubud ή τα ζαχαροπλαστικά ύψη του Pura Luhur Uluwatu .

Σε μια χώρα με πλειοψηφία των Μουσουλμάνων, το Μπαλί είναι πολιτιστικά Hindu, με παραδόσεις και εορτασμούς που δεν γιορτάζουν πουθενά αλλού στην περιοχή.

Ο πολιτισμός εκτιμάται καλύτερα μέσα από τις τέχνες και τα τρόφιμα που οι ντόπιοι αγαπούν να μοιράζονται με τους επισκέπτες τους. αλλά αυτή η κουλτούρα κάθεται σε μια ανήσυχη ανακωχή με την καταστροφή της νεωτερικότητας, με τη μορφή θέρετρων, γηπέδων γκολφ και εμπορικών κέντρων.

Με απλά λόγια, δεν υπάρχει "απλά τεθεί". Το Μπαλί αψηφά την εξήγηση, τις αντιθέσεις του που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την προσοχή του επισκέπτη. Το Μπαλί είναι το μοναδικό επιζών κομμάτι μιας μοναχικής ινδουιστικής αυτοκρατορίας. αλλά το τουριστικό εμπόριο απειλεί να υποτάξει τον ίδιο πλούσιο πολιτισμό που γιορτάζει. Οι παραλίες του Μπαλί και άλλα φυσικά θαύματα βρίσκονται σε έντονο ανταγωνισμό με τη συνεχή εξέλιξη που συμβαίνει σε όλο το νησί.

Τι να κάνετε στο Μπαλί της Ινδονησίας

Το Μπαλί είναι γνωστό από καιρό για τις παραλίες και τον πολιτισμό του, αλλά η αυξανόμενη τουριστική υποδομή σημαίνει ότι νέες ευκαιρίες διασκέδασης και διασκέδασης ανοίγουν.

Οι παραλίες του Μπαλί εξακολουθούν να είναι η κύρια κλήρωση. Αναμφισβήτητα η καλύτερη παραλία βρίσκεται στη Nusa Dua, με τις μεγάλες εκτάσεις της μαλακής αμμώδους ακτής.

Οι ποικίλες συνθήκες για σέρφινγκ στο Μπαλί προσελκύουν επίσης surfers από όλο τον κόσμο.

Η μπαλινέζικη μουσική και ο χορός διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο στην τοπική κοινωνία (η εκδήλωση του Pura Luhur Uluwatu και η έκθεση πυρκαγιάς είναι ένα καλό δείγμα) και οι τουρίστες ενθαρρύνονται να δουν τη λατρεία των Μπαλινών στους πολλούς ναούς που διασκορπίζονται γύρω από το νησί.

Αλλά αυτό είναι μόνο γδαρμένο την επιφάνεια. Μια πιο ολοκληρωμένη εξάντληση μπορεί να διαβάσει εδώ: Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Μπαλί

Περιφέρειες του Μπαλί

Ανακαλύπτοντας τα αξιοθέατα του Μπαλί μπορεί να είναι μια αποπροσανατολιστική εμπειρία για τον επισκέπτη για πρώτη φορά. Ένα λεπτό μπορείτε να βρίσκεστε στη μέση του κόλπου των Kuta και Denpasar, το επόμενο θα μπορούσατε να συναντήσετε δελφίνια στην παραλία Lovina. Οι γκαλερί τέχνης στο Ubud μπορούν να δώσουν τη θέση τους στη μουσική techno στο Seminyak.

Το Νότιο Μπαλί είναι το σημείο όπου πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος της δράσης του νησιού, όπου η τουριστική υποδομή είναι η πιο αναπτυγμένη: οι παραλίες λευκής άμμου του Kuta και η έντονη νυχτερινή ζωή, τα αστικά αξιοθέατα του Ντενπασάρ και η επιβλητική ηρεμία της Nusa Dua. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε την εισαγωγή μας στο Νότιο Μπαλί .

Το κεντρικό Μπαλί είναι γνωστό ως το λίκνο της μπαλινέζικης τέχνης. Οι τεχνίτες του νησιού, που βασίζονται κυρίως στην πόλη του Ubud, παράγουν τόσο παραδοσιακά όσο και σύγχρονα έργα τέχνης για μια αυξανόμενη διεθνή αγορά. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε την εισαγωγή μας στο κεντρικό Μπαλί.

Το Ανατολικό Μπαλί κυριαρχείται από το Gunung Agung ("Άγιον Όρος"), ένα κεντρικό θέμα της θρησκείας και του πολιτισμού του Μπαλί. Ο ναός Pura Besakih βρίσκεται στους πρόποδες του. Κατά μήκος της θάλασσας, οι σκοτεινές ηφαιστειακές άμμοι προσφέρουν εξαιρετικές καταδύσεις, ηλιοθεραπεία και ευκαιρίες για κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Βόρεια της περιοχής αυτής, τα χωριά του Kintamani περιβάλλουν το όρος Batur και τη λίμνη της καλντέρας - επίσκεψη για το φρέσκο ​​φαγητό, την πεζοπορία και την ασύγκριτη θέα.

Βόρειο Μπαλί - Κέντρο γύρω από την παλιά ολλανδική πρωτεύουσα της Singaraja, το Βόρειο Μπαλί προσφέρει μια καλή ματιά στη γραφική ιστορία του Μπαλί. Αυτή η περιοχή είναι πολύ πιο πολυσύχναστη από το νότιο άκρο του Μπαλί και προσφέρει μερικές γοητευτικές εκτροπές. Μπορείτε να κολυμπήσετε για να συναντήσετε δελφίνια στην παραλία Lovina, ή να απολαύσετε την αποικιακή αρχιτεκτονική στο Singaraja.

Δυτικό Μπαλί - Το δυτικότερο μέρος του Μπαλί είναι το πρώτο μέρος του νησιού που βλέπουν οι επιβάτες των πορθμείων να κατεβαίνουν στο Γκιλιμάνουλγκ. εκτός από αυτό, δεν υπάρχει τίποτα πολύ για τον τουρίστα να δει εδώ. Κάποια αξιοθέατα μακριά από το χτυπημένο μονοπάτι υπάρχουν - ο τάφος του καταδικασμένου εραστής Jayaprana μπορεί να βρεθεί εδώ, καθώς και την άγρια ​​φύση του Εθνικού Πάρκου Bali Barat.

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπαλί

Εάν είστε σαν τους περισσότερους επισκέπτες στο Μπαλί, θα δείτε πρώτα από αεροπλάνο που αγγίζει το διεθνές αεροδρόμιο Ngurah Rai (IATA: DPS). Το Ngurah Rai είναι προσβάσιμο από σχεδόν όλους τους μεγάλους κόμβους της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας.

Από τις ΗΠΑ - Υπάρχουν μακρινές πτήσεις από την ηπειρωτική Αμερική προς το Μπαλί, με αναχώρηση από το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη.

Από το Χονγκ Κονγκ - Cathay Pacific, οι αεροπορικές εταιρείες China Airlines, Garuda Indonesia, Japan Airlines, Korean Air Lines, Malaysia Airlines και Singapore Airlines πετούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (IATA: HKG) στο Ngurah Rai.

Από τη Σιγκαπούρη , η Garuda Indonesia, η Malaysia Airlines και η Singapore Airlines πετούν από το διεθνές αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης (IATA: SIN) στο Ngurah Rai.

Οι εξερχόμενοι διεθνείς επισκέπτες υπόκεινται σε φόρο αεροδρομίου 150.000 ρουπίας, πληρωτέος μόνο στο τοπικό νόμισμα. Για τους επισκέπτες που φεύγουν σε εσωτερικές πτήσεις, ο εσωτερικός φόρος αναχώρησης κοστίζει 30.000 Rp. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Πληροφορίες ταξιδιού της Ινδονησίας .

Γύρω από το Μπαλί

Πολλά θέρετρα προσφέρουν δωρεάν μεταφορά από το Ngurah Rai, αλλά με την ελάχιστη πιθανότητα ότι δεν μπορείτε να πάρετε ένα (ή δεν θέλετε), μπορείτε εύκολα να οδηγήσετε ταξί από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σας ή αλλού στο νησί. Τα μετρημένα ταξί βρίσκονται στο νότιο άκρο του Μπαλί, ειδικά γύρω από τις τουριστικές περιοχές Kuta, Tuban και Denpasar. Περισσότερα για ταξί στο Μπαλί εδώ: Πώς να οδηγήσετε ταξί στο Μπαλί της Ινδονησίας .

Εάν θέλετε να πάτε πιο μακριά, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο (με ή χωρίς οδηγό) ή μοτοσικλέτα - αλλά αν επιλέξετε να οδηγήσετε τον εαυτό σας, θεωρήστε ότι το Μπαλί είναι ένα απίστευτα δύσκολο μέρος για οδήγηση. Διαβάστε όλες τις επιλογές σας μεταφοράς εδώ: Μεταφορές στο Μπαλί - Εισαγωγή .

Ξενοδοχεία και θέρετρα στο Μπαλί

Το Μπαλί προσφέρει μια απίστευτη γκάμα από επιλογές διαμονής - από βρώμικα φθηνά ξενώνες μέχρι βίλες με χίλια δολάρια. Σε γενικές γραμμές, οι ταξιδιώτες του προϋπολογισμού τείνουν να παραμένουν μέσα ή γύρω από την Κούτα. Μπορούν να βρεθούν στο Τούμπα καλές επιλογές μεσαίας και οικογενειακής επιλογής και τα πιο ακριβά παραλιακά θέρετρα είναι κυρίως στη Νούσα Ντούα. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα Bali καταλύματα σε αυτή τη λίστα ξενοδοχείων Bali επιλογές .