Αναρρίχηση Mount Batur στο Μπαλί της Ινδονησίας

Οδηγός για την πεζοπορία και την αναρρίχηση Mount Batur στο Kintamani, Μπαλί

Το όρος Batur - ή το Gunung Batur - στην περιοχή Kintamani του Ανατολικού Μπάλι είναι ένα εικονικό, εξαιρετικά ενεργό ηφαίστειο που προσελκύει τουρίστες με ομορφιά και υπόσχεση περιπέτειας. Ανυψούμενη σε 5.633 πόδια, το όρος Batur μπορεί να συνοψιστεί από σωματικά προσαρμοσμένους πεζοπόρους σε περίπου δύο ώρες. Αναρρίχηση Mount Batur προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσετε μια αξέχαστη ανατολή από την κορυφή ενός ενεργού ηφαιστείου. Οι απόψεις του Μπαλί από την κορυφή είναι εκπληκτικές.

Μέρος της μαζικής καλντέρας του Mount Batur γεμίζει ο Danau Batur, η μεγαλύτερη λίμνη κρατήρα του Μπαλί. Ένα μικρότερο στρωματοβόλο εκτοξεύεται από το νερό 2.300 πόδια και συχνά υπενθυμίζει στα τοπικά χωριά ότι βρίσκονται πάνω από μια γεωλογική βομβιστική επίθεση.

Εξαιρετική θέα στο όρος Batur μπορεί να φωτογραφηθεί από το κοντινό χωριό Penelokan στο Kintamani. Άλλα μικρά χωριά και οικισμοί που βρίσκονται γύρω από το χείλος του βουνού Batur προσφέρουν μεγάλα πλεονεκτήματα και ευκαιρίες για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή.

Trekking Mount Batur

Μια ορδή οδηγών και ταξιδιωτικών πρακτορείων - όλοι λειτουργούν κάτω από τον ίδιο οργανισμό - προσφέρουν έγκαιρη παραλαβή στο Ubud (γύρω στις 2 π.μ.) και καθοδηγημένες διαδρομές στην κορυφή του βουνού Batur. Οι εκδρομές περιλαμβάνουν συνήθως τη μεταφορά, ένα απλό πρωινό και μια καθοδηγούμενη πεζοπορία πάνω από το ηφαίστειο για να παρακολουθήσετε την ανατολή του ηλίου. Παρόλο που συνήθως μικρές ομάδες περιοδείας τείνουν να στοιβάζονται στο μονοπάτι κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης περιόδου.

Οι τακτικές περιηγήσεις περιλαμβάνουν μερικές φορές γεύμα σε μπουφέ. Οι εκδρομές συνήθως κοστίζουν μεταξύ $ 40 - $ 65, ανάλογα με τη μεταφορά και το φαγητό.

Εάν κάνετε τον δικό σας δρόμο για το Kintamani, κρατήστε έναν οδηγό στο γραφείο του ομοσπονδού Mount Batur Trekking Guides που βρίσκεται στο Toya Bungkah (τηλέφωνο: +62 366 52362). Οι πιθανότητες είναι ότι θα σας προσεγγίσουν με τις προσφορές μόλις μπείτε στο χωριό!

Οι οδηγοί ρυθμίζονται από ένα τοπικό μονοπώλιο και είναι κατ 'αποκοπή σε περίπου 30 δολάρια. Πρόσθετες αμοιβές συνήθως βάζουν την τιμή των treks σε περίπου 40 δολάρια. Αν υποτεθεί ότι έχουν αποδώσει ικανοποιητικές επιδόσεις, οι ομάδες συνήθως ανατρέπουν τους οδηγούς τους στο τέλος του ταξιδιού.

Αναρρίχηση Mount Batur Χωρίς οδηγό

Αναρρίχηση Mount Batur χωρίς μια οργανωμένη περιήγηση είναι πολύ πιθανή, αν μπορείτε να υπομείνετε συνεχή παρενόχληση και εκφοβισμό από τους τοπικούς ξεναγούς. Οι διαμαρτυρίες στο Toya Bungkah είναι αμείλικτες για την αποθάρρυνση των ανεξάρτητων πεζοπόρων και θα παραπλανήσουν ακόμη τις ομάδες δίνοντας λανθασμένες οδηγίες στη σύνοδο! Για την ασφάλεια, πάντα να συνεργαστείτε με άλλους ταξιδιώτες και να απολαύσετε το ταξίδι ως ομάδα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν την ανάβαση στο όρος Batur από το χωριό Toya Bungkah . Οι τοίχοι πρέπει να σχεδιάσουν τουλάχιστον δύο ώρες για να φτάσουν στη σύνοδο κορυφής, αν και η λάθος διαδρομή μπορεί να αυξήσει τον απαιτούμενο χρόνο.

Εναλλακτικά, όσοι αναζητούν μια πιο προκλητική εμπειρία μακριά από τις μάζες μπορούν να ξεκινήσουν το ταξίδι από τον Pura Jati . Σε αντίθεση με το ευχάριστο μονοπάτι από το Toya Bungkah, αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει περιπλάνηση σε ένα οδοντωτό πεδίο λάβα στη κορυφή. Τα σωστά παπούτσια είναι ανάγκη να προστατεύονται τα πόδια από τους απότομους βράχους.

Ασφάλεια στο όρος Batur

Το όρος Batur είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας. η σύνοδος κορυφής έκλεισε για τους τουρίστες μόλις τον Νοέμβριο του 2010. Το 2009 μια ομάδα αναψυκτηρίων έκπληκτος από μια νέα έκρηξη, ενώ πεζοπορία στη σύνοδο χωρίς οδηγό. Πριν προγραμματίσετε ένα ταξίδι, ρωτήστε γύρω από την τρέχουσα ιδιοσυγκρασία του ηφαιστείου. Εάν υπάρχει κάποια πιθανότητα δραστηριότητας, αναβάλλετε το ταξίδι σας και απλά απολαύστε τα πυροτεχνήματα από το χείλος!

Στην πόλη Kintamani εμφανίζονται συχνά απροσδόκητα νερά, καθιστώντας τα μονοπάτια μέχρι το Mount Batur ολισθηρά και δυνητικά επικίνδυνα. Οι πεζοπόροι πρέπει να φορούν σωστά παπούτσια καθώς ο σχιστόλιθος χάνεται. Τα αιχμηρά ηφαιστειακά πετρώματα θα κάνουν σύντομη δουλειά σανδάλια - και τα πόδια - αν πεζοπορείτε χωρίς την κατάλληλη προστασία.

Αν και σίγουρα δεν είναι τόσο κρύο όσο το όρος Rinjani , οι δροσερές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι θα κάνουν τα δόντια να χτυπάνε καθώς περιμένετε την ανατολή του ηλίου στη κορυφή.

Οι επιχειρηματίες προσφέρουν να νοικιάσουν άνετα σακάκια, δεν είναι κακή ιδέα, αν δεν πακετάρετε το δικό σας. Μόλις φτάσει, ο ήλιος ψήνει γρήγορα τα βράχια στις θερμοκρασίες μαγειρέματος. Το όρος Batur προσφέρει πολύ λίγη σκιά σε όλα. φορέστε ένα καπέλο και πάρτε αντηλιακό.

Να φτάσετε στο όρος Batur

Το όρος Batur βρίσκεται στην περιοχή Kintamani στο βορειοανατολικό Μπαλί της Ινδονησίας. Αρκετοί δρόμοι βορρά-νότου τρέχουν μεταξύ Ubud στο Κεντρικό Μπαλί και Penelokan - το χωριό πύλη για να εξερευνήσετε Kintamani.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κράτηση λεωφορείου από το Ubud προς το Kintamani. Οι δρόμοι είναι αρκετά καλά συντηρημένοι. το ταξίδι διαρκεί περίπου μία ώρα. Ερευνήστε μέσα σε ένα από τα πολυάριθμα ταξιδιωτικά γραφεία διακεκομμένα γύρω από το Ubud ή ζητήστε τη δεξίωση σας την ημέρα που προτίθεστε να επισκεφθείτε την Kintamani.

Οι μεταφορές διατίθενται επίσης από το τερματικό σταθμό μπανιέρων Batubulan στο Ντενπασάρ, ωστόσο ο τοπικός bemos (minivans) κάνει δεκάδες στάσεις κατά μήκος του δρόμου. Αναμείνετε να πληρώσετε περίπου $ 3 για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα μικρά λεωφορεία προς Kintamani διατίθενται από την Kuta στο Νότιο Μπαλί . το ταξίδι διαρκεί περίπου δύο ώρες, ανάλογα με τη διαδρομή.

Μια περιπέτεια μοτοσικλέτας στο Μπαλί

Τίποτα δεν κτυπά βουίζει πέρα ​​από το ασυναγώνιστο τοπίο στο Μπαλί με το δικό σας ρυθμό. Τα σκούτερ μπορούν να ενοικιαστούν στο Ubud για περίπου 5 δολάρια την ημέρα - την τέλεια λύση για να εξερευνήσετε τα μικρά χωριά σε Kintamani. Μόλις περάσει η κυκλοφοριακή συμφόρηση του Ουμπούντ, οι δρόμοι που εκτείνεται προς βορρά είναι σε καλή κατάσταση. Παράλληλοι δρόμοι σημαίνουν ότι μπορείτε να κάνετε ένα βρόχο του ταξιδιού 20 μιλίων μεταξύ Ubud και Penelokan.

Αν και οι περισσότεροι ντόπιοι τείνουν να αγνοούν το νόμο, θυμηθείτε ότι πρέπει να φοράτε κράνος ενώ βρίσκεστε σε μοτοσικλέτα. Το Kintamani δέχεται αρκετή βροχή ακόμα και κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου - ετοιμαστείτε!