Επισκεφθείτε το Kintamani στο Μπαλί

Ταξιδιωτικός οδηγός για την όμορφη περιοχή Kintamani στο Μπαλί της Ινδονησίας

Μόνο μία ώρα βόρεια του Ubud , η όμορφη περιοχή Kintamani στο ανατολικό Μπαλί φαίνεται μακριά από τις πολυσύχναστες παραλίες της Kuta. Το όρος Batur ανέρχεται πάνω από ένα ζωντανό τοπίο πράσινου. η κρυσταλλική λίμνη Batur βρίσκεται μέσα στην ενεργή καλντέρα. Ενδιαφέροντα χωριά και ο ψηλότερος ναός του Μπαλί προσκολλώνται στο χείλος του ενεργού ηφαιστείου.

Το Kintamani είναι μια καρτ-ποστάλ τέλεια υπενθύμιση του τι έκανε το Μπαλί τόσο μαγικό πριν το χτύπημα του τουρισμού έπληξε.

Με τους καλούς δρόμους προς την περιοχή, το Kintamani μπορεί εύκολα να εξερευνήσει σε ένα ημερήσιο ταξίδι από το Ubud ή ακόμα και το Νότιο Μπαλί . Με εξαιρετική θέα στο ηφαίστειο και τη λίμνη, το χωριό Penelokan έχει γίνει η πύλη προς την περιοχή Kintamani.

Πράγματα που πρέπει να δείτε στο Kintamani

Οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται το Kintamani για την εκπληκτική θέα στο όρος Batur και τη λίμνη Batur από το δρόμο στο Penelokan. Τα σύννεφα συχνά μετακινούνται κατά τη διάρκεια των απογευμάτων, η άφιξη νωρίς την ημέρα παρέχει καλύτερες ευκαιρίες για φωτογράφηση .

Τα χιονισμένα χωριά Kintamani, Penulisan, Batur και Toya Bungkah είναι εύκολα προσβάσιμα από το Penelokan και είναι ευχάριστα για να εξερευνήσετε. Παρόλο που τα χωριά διατηρούσαν τη ζωή τους κυρίως με ψάρια και οπωροφόρα δένδρα, ο τουρισμός έχει αναλάβει την πρωτοπορία. Μια μεγάλη αγορά πραγματοποιείται κάθε τρεις ημέρες στο Kintamani. επωφεληθείτε από το φτηνό ινδονησιακό φαγητό , φρέσκο ​​ψάρι από τη λίμνη και πορτοκαλιά ποιότητας από την περιοχή.

Σκαρφαλωμένο πάνω από το χωριό Penulisan είναι ο ψηλότερος ναός του Μπαλί . Ο Pura Puncak Penulisan ξαναχτίστηκε το 1926, αφού το ηφαίστειο υποστήριξε τον αρχικό ινδουιστικό ναό. Η ανάβαση των 333 βημάτων προσφέρει εξαιρετική θέα στην ακτή και το γύρω τοπίο. Τα αγάλματα στο εσωτερικό του ναού χρονολογούνται πριν από τον 11ο αιώνα.

Το σωστό φόρεμα και μια δωρεά τουλάχιστον $ 1 αναμένεται να εισέλθει στον Pura Puncak Penulisan.

Mount Batur στο Μπαλί

Μην κάνετε κανένα λάθος, το Mount Batur - ή το Gunung Batur - είναι ακόμα ενεργό και νέες εκρήξεις έχουν ακόμη εκπλήξει τους backpackers που ανέβαιναν στη σύνοδο κορυφής. Η γιγαντιαία καλντέρα είναι εν μέρει γεμάτη από την Danau Batur, τη μεγαλύτερη λίμνη κρατήρα στο Μπαλί , καθώς και οικισμούς και χωριά γύρω από το χείλος. Ένα δευτερεύον άνοιγμα ύψους 2300 ποδιών ξεκινά από τη λίμνη του κρατήρα και εκρήγνυται συχνά.

Οι τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν το χείλος του κρατήρα μπορούν να τραβήξουν ένα από τα πορτοκαλί bemos (minivans) από το Penelokan ή το Kintamani Village. Bemos άτομα με λεωφορείο όλη την ημέρα για περίπου $ 1 μονόδρομος.

Η εκπληκτική θέα στη λίμνη Batur μπορεί να δει σε μια ξεκάθαρη μέρα, ωστόσο πάρα πολλή παρενόχληση από τους οδηγούς και τους hawkers σουβενίρ κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να τραβήξουν μια φωτογραφία και να φύγουν γρήγορα.

Αναρρίχηση Batur: Αν και το πλήθος οδηγών στην Kintamani θα πει αλλιώς, οι σωματικά κατάλληλοι ταξιδιώτες μπορούν να συνέρχονται στο ηφαίστειο ανεξάρτητα χωρίς μια ομάδα περιοδεία. Φτάνοντας σε μια κορυφή 5.633 ποδιών, η αναρρίχηση στο όρος Batur μπορεί να γίνει σε μια μέρα με τα κατάλληλα παπούτσια, ωστόσο η απροσδόκητη βροχή μπορεί να κάνει το σχιστόλιθο χαλαρό και επικίνδυνα ολισθηρό.

Απότομα, διασταυρωμένα μονοπάτια προς την κορυφή δυσκολεύουν να διακρίνουν τη συντομότερη διαδρομή - περίπου δύο ώρες - από τη μεγαλύτερη διαδρομή δέκα ωρών!

Τα Hot Springs του Kintamani

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Kintamani έχει δώσει τη θέση της σε μια σειρά ιαματικών λουτρών και θερμών πηγών, οι οποίες τροφοδοτούν τις καυτές θερμοκρασίες κάτω από την επιφάνεια.

Οι φυσικές θερμές πηγές του Batur μπορούν να φτάσουν σε έναν απότομο, κατηφορικό δρόμο από το Penelokan. Βρίσκεται ακριβώς στη δυτική άκρη της λίμνης Batur, οι ιαματικές πηγές έχουν τόσο θερμές πισίνες όσο και ψυχρότερες λίμνες. Τα χαλάκια για χαλάρωση κατά μήκος της λίμνης είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε ένα ποτό και να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα εξερεύνησης.

Να φτάσετε στο Κιντάμανη στο Μπαλί

Η περιοχή Kintamani βρίσκεται στο βορειοανατολικό Μπαλί, κατά μήκος του ίδιου δρόμου βορρά-νότου που εκτείνεται μεταξύ Ubud και Penelokan.

Από Kuta: Οι μεταφορές προς Kintamani μπορούν να οργανωθούν σε ταξιδιωτικά γραφεία και ξενώνες γύρω από το Kuta. Τα μικρά λεωφορεία ταξιδεύουν συχνά μέσω του Ντενπασάρ και του Ουμπούντ στο δρόμο τους προς Κινταμάνι. η διαδρομή διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες, ανάλογα με τις στάσεις και την κυκλοφορία.

Εάν πηγαίνετε κατευθείαν στο Kintamani από το αεροδρόμιο, πρώτα να πάρετε μια βόλτα στο κεντρικό τερματικό σταθμό Batubulan bemo / minibus. Τα μικρά λεωφορεία αφήνουν σποραδικά όταν είναι γεμάτα στο Κιντάνα. η τιμή είναι περίπου 3 δολάρια. Το τοπικό bemos κάνει δεκάδες στάσεις κατά μήκος του δρόμου και απαιτούν πολλή υπομονή!

Από το Ubud: Και τα τουριστικά και τα τοπικά λεωφορεία περνούν καθημερινά μεταξύ του Kintamani και του Ubud στο Central Bali. το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Κλείστε το εισιτήριό σας από ένα από τα πολλά ταξιδιωτικά γραφεία στο Ubud την προηγούμενη μέρα.

Kintamani καταλύματα: Αν σκοπεύετε να περάσετε μια νύχτα ή δύο μέσα στην όψη της λίμνης Batur ή Gunung Batur, που μπορεί να διευθετηθεί εύκολα. Τα θέρετρα στην περιοχή κυμαίνονται από τεσσάρων αστέρων έως καθόλου αστέρια, με τα περισσότερα από τα κρεβάτια να επηρεάζονται σημαντικά από τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με backpacker με λεπτούς προϋπολογισμούς.

Με Μοτοσικλέτα: Η δική σας μεταφορά για να εξερευνήσετε την Κιντάνα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Τα σκούτερ μπορούν να ενοικιαστούν στο Ubud για περίπου $ 5 την ημέρα. Εάν είστε σίγουροι για μια μοτοσικλέτα, απολαμβάνετε το Μπαλί στον ανοιχτό δρόμο είναι αξέχαστη. Μόλις περάσει η συμφόρηση επικεντρώθηκε γύρω από το Ubud, ο δρόμος βόρεια είναι ευχάριστα ευθεία και εύκολο να οδηγήσει. Όλα τα οχήματα πρέπει να πληρώσουν 60 λεπτά εισόδου στην περιοχή λίγο πριν την είσοδό τους στο χωριό Penelokan.

Κλίμα και πότε να πάτε

Η αφθονία της βροχής κρατά την περιοχή Kintamani πλούσια και καταπράσινη όλο το χρόνο. Οι πιο υγροί μήνες από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο καθιστούν μερικές φορές δρόμους αδιάβατοι. Το Kintamani εξακολουθεί να δέχεται βροχή κατά τους ξηρούς καλοκαιρινούς μήνες . σχεδιάστε το χειρότερο εάν οδηγείτε μια μοτοσικλέτα ή προσπαθείτε να ανέβετε στο όρος Batur.

Αν και δεν είναι σχεδόν τόσο κρύο όσο το όρος Rinjani στο Lombok, οι βραδινές θερμοκρασίες στην Kintamani είναι ακόμα πιο δροσερές από τις αναμενόμενες στο Μπαλί.