Κατακτώντας τον Gunung Rinjani στην Lombok της Ινδονησίας

Αξιόπιστες Outfitters κάνει όλες τις διαφορές στην αναρρίχηση

Ο Gunung Rinjani ανεβαίνει 12,224 πόδια πάνω από το νησί Lombok και θυμίζει τακτικά εκείνα που είναι αρκετά περιπετειώδη για να εξερευνήσουν το Εθνικό Πάρκο του Mount Rinjani , πόσο δραστήρια είναι ακόμα.

Ευτυχώς, έχει σχηματιστεί ένας νέος κώνος στο εσωτερικό της λίμνης της καλντέρας που καλύπτει περίπου 20 τετραγωνικά μίλια. η λίμνη αιχμαλωτίζει τη ζεστή λάβα σε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, αποτρέποντας την εκφοβισμό της λάβας από τα κοντινά χωριά.

Το όρος Rinjani είναι το δεύτερο υψηλότερο ηφαίστειο στην Ινδονησία, συγκρίσιμο σε ύψος με το όρος Fuji της Ιαπωνίας.

Για όσους έχουν τη φυσική αντοχή, την ενέργεια και το πνεύμα για να περάσουν τον Gunung Rinjani, η ανταμοιβή είναι εκπληκτική.

Πεζοπορία Gunung Rinjani

Το Trekking Mount Rinjani δεν είναι για όλους. Η επίτευξη του χείλους του κρατήρα απαιτεί υψηλό επίπεδο φυσικής αντοχής και έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η συνέχιση των επιπλέον 3000 ποδιών μέχρι τη σύνοδο κορυφής απαιτεί ακόμα περισσότερη προσπάθεια και ίσως να μην είναι καν επιλογή ανάλογα με τον οδηγό σας. Ορισμένοι πεζοπόροι έχουν πεθάνει ενώ προσπαθούν να πετύχουν τη σύνοδο μόνοι τους.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να περάσουν στο χείλος του κρατήρα, που παρέχει την καλύτερη θέα του ενεργού κώνου. Ο κώνος, με το παρατσούκλι "Νέο βουνό", εμφανίζεται ως ένα μικροσκοπικό ηφαίστειο που περιβάλλεται από λίμνη. Ένα ταξίδι στο χείλος απαιτεί συνήθως δύο ημέρες και μία νύχτα κάμπινγκ, ωστόσο υπάρχουν περισσότερες εκδρομές.

Μίσθωση οδηγού

Η πρόσληψη του σωστού οδηγού θα κάνει ή θα σπάσει την εμπειρία Rinjani.

Αν και είναι δυνατόν να περάσετε τον Gunung Rinjani χωρίς οδηγό υποθέτοντας ότι έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, είναι τεχνικά παράνομο και σημαντικά πιο επικίνδυνο.

Οι οδηγοί είναι πολυάριθμοι στην τουριστική πόλη του Senggigi στην Lombok, ωστόσο πολλοί δεν είναι αξιόπιστοι. Αν υπάρχει θέμα, μπορείτε να ελέγξετε τους πιθανούς οδηγούς με την τουριστική αστυνομία για τις καταγγελίες.

Εναλλακτικά, περιμένετε μέχρι να φτάσετε στο κέντρο πεζοπορίας στο Senaru - τη βάση του χωριού στη βόρεια πλευρά του ηφαιστείου - πριν προσλάβετε οδηγό.

Οι ακόλουθοι τεχνίτες έχουν εξαιρετική φήμη μεταξύ των περιπατητών Rinjani:

Δικαστικά έξοδα

Η εξάλειψη του μεσάζοντος και η μετάβαση κατευθείαν στο Senaru για να κάνετε πεζοπορίες θα σας εξοικονομήσουν χρήματα. Το Rinjani Trek Centre στο Senaru είναι νόμιμο και παρέχει οδηγούς, εξοπλισμό και αχθοφόρους για την περιπέτεια σας.

Οι τιμές ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ οδηγών και κέντρων πεζοπορίας. Αναμείνετε να πληρώσετε περίπου US $ 175 για ένα βασικό ταξίδι στο χείλος με τον εξοπλισμό και τα τρόφιμα. Κατά την πρόσληψη ενός οδηγού, ρωτήστε εάν η τιμή περιλαμβάνει το τέλος εισόδου στο εθνικό πάρκο.

Η είσοδος στο εθνικό πάρκο Rinjani κοστίζει περίπου 250.000 δολάρια (περίπου 18,75 δολάρια ΗΠΑ) άδεια.

Διαβάστε για τα χρήματα στην Ινδονησία .

Εξοπλισμός που θα φέρει

Ο προμηθευτής σας θα σας προσφέρει τα περισσότερα από αυτά που χρειάζεστε για το ταξίδι Gunung Rinjani, αλλά είναι δική σας ευθύνη να φέρετε τα εξής:

Τι να περιμένεις

Η πρώτη μέρα της διαδρομής σας πιθανότατα θα σας οδηγήσει στο απότομο μονοπάτι είτε στο στρατόπεδο βάσης στο Pos III είτε μέχρι το χείλος του κρατήρα. Η πεζοπορία της απόστασης από το χείλος του κρατήρα την πρώτη ημέρα επιτρέπει την εκπληκτική ανατολή της ημέρας την επόμενη μέρα.

Τη δεύτερη ημέρα, το ταξίδι θα συνεχιστεί κατά μήκος ενός ελαφρώς επικίνδυνου μονοπατιού κάτω από το χείλος στις θερμές πηγές .

Κάποιες ομάδες κάμπτουν μια δεύτερη νύχτα στις θερμές πηγές πριν περάσουν πίσω στο Senaru την επόμενη μέρα.

Να πάρει εκεί

Το Gunung Rinjani βρίσκεται στο νησί Lombok, εύκολα προσβάσιμο με πλοίο από το Μπαλί ή τα νησιά Gili .

Οι περισσότεροι αρχίζουν με τη συλλογή ορισμένων βασικών προμηθειών και πληροφοριών στην τουριστική πόλη του Senggigi, κατόπιν προχωρούν σε ένα από τα βασικά χωριά όπως το Senaru ή το Batu Koq από το bemo.

Πότε να πάτε

Ο μόνος κατάλληλος χρόνος για να εξερευνήσετε το Gunung Rinjani είναι κατά τους ξηρούς μήνες μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου . Η εποχή αιχμής είναι από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Η λάσπη, οι θορυβώδεις απόψεις και οι επικίνδυνες βάσεις κάνουν την προσπάθεια για το ταξίδι κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών που αξίζει τον κόπο.

Πηγαίνοντας στη Σύνοδο Κορυφής

Για σοβαρούς πεζοπόρους με τη σύνοδο κορυφής, ξεκινήστε το ταξίδι σας στο Sambulan Lawang Ascent Route , αντί για το ευκολότερο, συνηθισμένο μονοπάτι προς το χείλος του κρατήρα. Η επίτευξη της συνόδου απαιτεί τουλάχιστον δύο νύχτες - κατά προτίμηση τρεις - για το ηφαίστειο.

Τα τελευταία 3.000 πόδια στην κορυφή είναι πολύ απότομο έδαφος που μαστίζεται από χαλαρό σχιστόλιθο και έδαφος.

Γύρω από το Senaru

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, ελέγξτε τους καταρράκτες του Air Terjun Sendang Gila . Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες αξίζουν το ευχάριστο, 30 λεπτά με τα πόδια και μπορούν να γίνουν χωρίς περιήγηση.