Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Μποτσουάνα;

Η Μποτσουάνα είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο αξιόλογους προορισμούς για σαφάρι της Νότιας Αφρικής. Αν σχεδιάζετε το ταξίδι σας γύρω από την άφθονη άγρια ​​φύση της χώρας, ο καλύτερος χρόνος για να ταξιδέψετε είναι κατά την ξηρή περίοδο . Αυτή τη στιγμή, το γρασίδι είναι χαμηλότερο και τα δέντρα έχουν λιγότερα φυλλώματα, καθιστώντας ευκολότερο να εντοπίζονται καμουφλαρισμένα ζώα στο υπέδαφος. Η έλλειψη νερού αναγκάζει την άγρια ​​φύση να συγκεντρωθεί γύρω από μόνιμες τρύπες νερού ή να κάνει καθημερινό προσκύνημα στον ποταμό.

Ως αποτέλεσμα, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για την προβολή της άγριας ζωής στο Δέλτα του Okavango και κατά μήκος του ποταμού Chobe .

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Η θέαση της άγριας φύσης στην έρημο του Καλαχάρι είναι συχνά καλύτερη κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου των βροχών, αν και οι θερμοκρασίες είναι καυτές και κάποια στρατόπεδα κλείνονται αργότερα στη σεζόν. Το πτηνό είναι πάντα καλύτερο το καλοκαίρι, με τα είδη μεταναστών να προσελκύονται από τα έντομα που εκκολάπτονται στη βροχή. Για όσους έχουν προϋπολογισμό, η βροχερή (ή πράσινη) σεζόν προσφέρει μειωμένες τιμές για διαμονή και περιηγήσεις, επιτρέποντάς σας να παραμείνετε περισσότερο και να κάνετε περισσότερα.

Η ξηρή περίοδος

Η ξηρή περίοδος είναι επίσης γνωστή ως υψηλή περίοδος σαφάρι και τυπικά διαρκεί από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Αυτό είναι χειμώνας στη Μποτσουάνα - ένας σχετικός όρος που θεωρεί ότι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνονται γύρω στους 68 ° F / 25 ° C. Ωστόσο, οι νύχτες μπορούν να πάρουν ψυχρό, ειδικά στην έρημο του Καλαχάρι, όπου νωρίς το πρωί παγώνουν θετικά.

Αν προγραμματίζετε ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια της ξηράς εποχής, θα πρέπει να συσκευάσετε πολλά στρώματα για τις ανατολές και τα νυχτερινά σαφάρι . Προς το τέλος της σεζόν, οι θερμοκρασίες αρχίζουν να αυξάνονται δραματικά, ανεβάζοντας την κορυφή στους 104 ° F / 40 ° C περίπου.

Στα πιο εικονικά αποθέματα της Μποτσουάνα, η εποχή της ξηρασίας είναι ο βέλτιστος χρόνος για την προβολή παιχνιδιών.

Ωστόσο, είναι επίσης η πιο πολυσύχναστη εποχή της χώρας. Ιούλιος και Αύγουστος είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς καθώς συμπίπτουν με τις θερινές σχολικές διακοπές του βόρειου ημισφαιρίου. Οι τιμές είναι στο υψηλότερο επίπεδο και θα χρειαστεί να κλείσετε το σαφάρι σας μέχρι και ένα χρόνο νωρίτερα κατά τη διάρκεια της αιχμής. Ωστόσο, τα μικρά στρατόπεδα και οι απομακρυσμένοι προορισμοί που προσεγγίζονται αποκλειστικά με το αεροπλάνο ναύλωσης σημαίνουν ότι ακόμη και το χειμώνα, η Μποτσουάνα σπάνια είναι γεμάτη.

Το Delta Okavango είναι το απόλυτο καλύτερο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου. Τα νερά των πλημμυρών το κατέστησαν στο δέλτα, προσελκύοντας τεράστιους αριθμούς άγριας ζωής από το ξηρό εσωτερικό. Θα δείτε μεγάλες κοπάδια ελέφαντα, βουβάλου και αντιλόπης. εκτός από τους αρπακτικούς που τρέφονται πάνω τους. Η ξηρή περίοδος είναι επίσης λιγότερο υγρή και υπάρχουν πολύ λιγότερα έντομα. Εάν ανησυχείτε για την αλλοίωση της ελονοσίας ή άλλων ασθενειών που προκαλούνται από κουνουπιές, το ταξίδι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου σας δίνει πρόσθετη σιγουριά.

Η Πράσινη Εποχή

Οι περισσότερες βροχοπτώσεις της Μποτσουάνα συμβαίνουν από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο. Ορισμένα χρόνια μπορεί να έρθει νωρίς, μερικές φορές δεν έρχεται καθόλου. Αλλά όταν το κάνει, το τοπίο μεταμορφώνεται εντελώς και είναι ένα όμορφο θέαμα. Τα πουλιά φτάνουν από τις άλλες περιοχές της Αφρικής, της Ευρώπης και της Ασίας στις χιλιάδες τους και η άγρια ​​ζωή της χώρας εισέρχεται σε μια εποχή νέας ζωής με μωράκια, ζέβρα και impala παντού.

Τα ζώα είναι πιο δύσκολο να εντοπίσουν μέσα στην πλούσια νέα ανάπτυξη - αλλά για μερικούς, αυτό είναι μέρος της πρόκλησης.

Η Μποτσουάνα ξεκινάει την πώληση κατά τη διάρκεια της πράσινης εποχής και για πολλούς ανθρώπους, αυτό το καθιστά τον βέλτιστο χρόνο για να ταξιδέψει. Αν και κάποιες κατασκηνώσεις κλείνουν για τους βροχερούς μήνες, πολλοί παραμένουν ανοιχτοί, χρησιμοποιώντας μειωμένες τιμές για να προσελκύσουν επισκέπτες εκτός εποχής. Οι πλημμυρισμένοι δρόμοι δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο και σε άλλες αφρικανικές χώρες, επειδή πολλοί από τους βασικούς προορισμούς της Μποτσουάνα είναι προσβάσιμοι μόνο με αεροπλάνο. Η βροχή δεν είναι σταθερή αυτή τη στιγμή. Αντ 'αυτού, οι ημέρες είναι συχνά ηλιόλουστες με σύντομες βροχοπτώσεις κάθε απογευματινό.

Τα πραγματικά μειονεκτήματα της πράσινης εποχής περιλαμβάνουν τις γλυκές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία και την εισροή εντόμων - συμπεριλαμβανομένων των κουνουπιών. Κατά ειρωνικό τρόπο, οι πλημμυρικές εκτάσεις του Okavango Delta ξηραίνονται αυτή τη στιγμή, τόσα πολλά στρατόπεδα δεν είναι σε θέση να προσφέρουν υδάτινα σαφάρι.

Για πολλούς επισκέπτες, γυρίζοντας σιωπηλά μέσα από τα καλάμια σε ένα παραδοσιακό κανό (ή mokoro) είναι το καθοριστικό στοιχείο ενός ταξιδιού στο Okavango - μια εμπειρία που κάποιος μπορεί να χρειαστεί να θυσιάσει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι μήνες ώμου

Ο Νοέμβριος και ο Απρίλιος γενικά πέφτουν μεταξύ των δύο εποχών και προσφέρουν μοναδικές δικές τους συνθήκες. Τον Νοέμβριο, οι θερμοκρασίες φτάνουν στα ύψη και η γη έχει ξεραθεί - αλλά οι τιμές είναι ήδη πτώση και εάν είστε τυχεροί, μπορεί να είστε σε θέση να παρακολουθήσετε τη μεταμόρφωση που προκλήθηκε από τις πρώτες βροχές της σεζόν. Ο Απρίλιος μπορεί να είναι μια φανταστική εποχή για να επισκεφθείτε, με καλή ορατότητα, θερμοκρασίες ψύξης και τοπία ακόμα καταπράσινα μετά τις καλοκαιρινές βροχές. Είναι μια σπουδαία στιγμή για τη φωτογραφία του σαφάρι , παρόλο που τα μεγάλα κοπάδια του χειμώνα δεν φθάνουν ακόμα στο Δέλτα.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 23 Φεβρουαρίου 2017.