Το Μουσείο βασανιστηρίων της Πράγας

Εάν έχετε την αίσθηση της μακάβριας και σαν να μάθετε πώς τα ανθρώπινα όντα αρέσκονται στο παρελθόν, το μουσείο βασανιστηρίων της Πράγας μπορεί να είναι σωστός ο σύμμαχός σας, αλλά οι σύντροφοι του ταξιδιού με άσχημο πνεύμα ίσως θέλουν να καθίσουν στην Πράγα έλξη σε ένα ζεστό καφέ ή να πάτε για ψώνια για τσέχικα αναμνηστικά . Αυτό το μουσείο της Πράγας περιέχει πάνω από 60 συσκευές βασανισμού που χρησιμοποιούνται στον Μεσαίωνα από όλη την Ευρώπη, όχι μόνο από την Τσεχική Δημοκρατία.

Κάθε μία περιγράφεται στην τσεχική, αγγλική και άλλες γλώσσες. Οι πίνακες πληροφοριών λένε σχετικά με τα βασανιστήρια εν γένει, ειδικά για τα κυνήγια των μαγισσών κατά τη μεσαιωνική εποχή.

Τα όργανα βασανιστηρίων στο Μουσείο

Τα όργανα βασανισμού που βρέθηκαν στο μουσείο περιλαμβάνουν τις ζώνες αγνότητας (άνδρες και γυναίκες), τις σιδερένιες κόρες και τα πριόνια που προορίζονταν να χωρίζουν τα σώματα στα μισά κατά μήκος. Μάθετε για τους πιο πειστικούς τρόπους που οι βασανιστές συκοφαντούσαν, προκάλεσαν πόνο και σκότωσαν τα θύματά τους για να αποκτήσουν πληροφορίες ή να τους εμπνεύσουν να παραδεχτούν την ενοχή τους. Άλλες συσκευές ήταν επαγγέλματα ή συγκεκριμένα φύλα, τιμωρώντας τους κακούς μουσικούς για την επιθετική τους τέχνη ή σταμάζοντας να κουβεντιάζουν τις γυναίκες από τη συζήτηση. Όταν οι εξηγήσεις δεν επαρκούν για να επιτρέψουν στον θεατή να φανταστεί τον βρώμικο σκοπό αυτών των συσκευών, οι εικόνες απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν.

Το Μουσείο Βασανιστηρίων, επειδή είναι μικρό, θα διαρκέσει μόνο μεταξύ μισής και μίας ώρας και 45 λεπτών για περιοδεία.

Το μουσείο βρίσκεται σε ένα υπόγειο αφιερωμένο στην έντονη εκμάθηση μιας πτυχής του απάνθρωπου παρελθόντος της Ευρώπης. Αν έχετε κάποια φαντασία, θα αφήσετε το μουσείο να αισθάνεται συμπαθητικά πόνους για τους μακρόχρονους πάσχοντες από τα όργανα και θα αναρωτιέται για τον εφιάλτη που μοιάζει με ποικίλα αντικείμενα που προκαλούν αγωνία και ταπείνωση που περιέχει το μουσείο.

Για να βγείτε από το κεφάλι σας τις εικόνες που σκοντάφτουν, σκεφτείτε να βρείτε ένα μέρος για να δείτε μια πανοραμική θέα της Πράγας ή να αναζητήσετε κάποιο τσέχικο πολιτισμό. Αν θέλετε να συνεχίσετε να μάθετε περισσότερα για την Πράγα, την Τσεχία και μερικά από τα σημαντικότερα ιστορικά στοιχεία της χώρας και τις χρονικές περιόδους, επισκεφθείτε το Μουσείο του Κομμουνισμού, το Μουσείο Mucha, το Μουσείο Kafka ή άλλα μουσεία. Ή κάντε μια βόλτα στην Παλιά Πόλη, επισκεφθείτε το Castle Hill, εξερευνήστε τη Γέφυρα του Καρόλου ή δείτε την Εβραϊκή συνοικία. Το Μουσείο Βασανιστηρίων, αν και ενδιαφέρουσα, πιθανότατα θα είναι μόνο μια υποσημείωση στην επίσκεψή σας στην Πράγα, αν είστε εκεί για μια μέρα ή μια εβδομάδα.

Θέση του Μουσείου Βασανιστηρίων και Ώρες Λειτουργίας

Θα βρείτε το μουσείο βασανιστηρίων μεταξύ της Γέφυρας του Καρόλου και της Πλατείας της Παλιάς Πόλης. Αν βρίσκεστε σε αυτήν την περιοχή, οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να σας κατευθύνουν προς την κατεύθυνση που πρέπει να πάτε.

Μουσείο Βασανιστηρίων της Πράγας
Křižovnické náměstí 1/194, Πράγα 1
Τηλ .: +420 723 360 479
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: torture@post.cz
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ.