Επισκεφτείτε την Πράγα το χειμώνα

Τι να δείτε και να κάνετε στην πρωτεύουσα της Τσεχίας κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Το Winter in Prague είναι μια από τις καλύτερες εποχές του χρόνου για τους ταξιδιώτες. Το Δεκέμβριο σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, ο Ιανουάριος είναι ευπρόσδεκτος με τους βροντές και τα φώτα των πυροτεχνημάτων, ενώ ο Φεβρουάριος φέρνει μαζί του την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να κάνει μια ρομαντική πόλη ακόμα πιο ελκυστική για τους εραστές. Αν και ο καιρός είναι ψυχρός, οι επισκέπτες του City of a Thousand Spiers μπορούν να ζεσταθούν σε παμπ, καφετέριες και μουσεία, ενώ οι βραδινές συναυλίες παρέχουν πολλά να κάνουν όταν ο ήλιος βρεθεί.

Τυπικός καιρός

Ο χειμώνας καιρός στην Πράγα είναι κρύος, συχνά κάτω από το πάγωμα. Χιόνι είναι πιθανό, αν και κατά μέσο όρο, η πόλη βλέπει μια ίντσα ή λιγότερο από τις βροχοπτώσεις κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Οι επισκέπτες της πόλης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους θα πρέπει να συγκεντρωθούν. Πολλά αξιοθέατα βλέπουνται καλύτερα με τα πόδια, και μια περιήγηση στα αξιοθέατα του κάστρου της Πράγας, για παράδειγμα, θα απαιτήσει ζεστά παπούτσια, γάντια, κασκόλ και καπέλο.

Τι να Pack

Τα στρώματα είναι το καλύτερο στοίχημα για τις επιλογές ρούχων της Πράγας . Πουκάμισα κάτω από πουλόβερ, ζεστές κάλτσες κάτω από μπότες, και ένα μακρύ παλτό που σπάει τον άνεμο καλά θα πάει πολύ μακριά για να σας κρατήσει ζεστό και άνετο, ενώ τα ψώνια στις αγορές των Χριστουγέννων ή να απολαύσετε τα φώτα διακοπών μετά το βράδυ πέφτει. Εάν είστε επιρρεπείς σε κρύα χέρια, ζεστά γάντια είναι απαραίτητο. Δεν θέλετε τα χέρια σας να είναι συνδεδεμένα στις τσέπες σε περίπτωση που τα πεζοδρόμια γίνουν παγωμένα ή κηλιδωμένα με χιόνι ή βροχή. θα τους χρειαστεί να πιάσουν μια πτώση.

Εποχιακά Γεγονότα

Η αγορά των Χριστουγέννων της Πράγας είναι μια αγαπημένη εκδήλωση για τους χειμερινούς ταξιδιώτες στην πόλη. Χρησιμεύει ως πολιτιστική εμπειρία μήνας για τους επισκέπτες, που ψωνίζουν για χειροποίητες διακοσμήσεις και δώρα, δοκιμάζουν τα τσέχικα γλυκά διακοπών και απολαμβάνουν υπαίθριες μουσικές παραστάσεις. Άλλες εκδηλώσεις και αργίες περιλαμβάνουν την Αγ.

Ο Νικολάου Εύα στις 5 Δεκεμβρίου, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η πομπή των Τριών Βασιλέων στις 5 Ιανουαρίου, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου και τα τσεχικά φεστιβάλ αποχαιρετισμού σε χειμωνιάτικες εκδηλώσεις με τη μορφή του Masopust και του Bohemian Carnevale στα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου .

Άλλα πράγματα που πρέπει να κάνουμε

Η Πράγα προσφέρει πολλά να δει και να κάνει κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Οι καθημερινές δραστηριότητες που είναι ιδανικές για το χειμερινό ταξίδι του καιρού περιλαμβάνουν εκδρομές με μουσεία (η Πράγα έχει περισσότερα από μουσεία τέχνης, αν και η τέχνη από όλες τις εποχές εκπροσωπείται καλά) και χαλαρώνετε σε ιστορικά καφέ. Το βράδυ, απολαύστε τη μουσική που γεμίζει αίθουσες συναυλιών και εκκλησίες στην ιστορική συνοικία. Μπορείτε επίσης να δείτε τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις, να κάνετε πατινάζ στον πάγο ή να επισκεφθείτε ειδικές εκθέσεις διακοπών.

Οι εποχιακές δραστηριότητες περιλαμβάνουν εκδηλώσεις, αγορές και συναυλίες που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα, καθώς και το πανηγύρι της πόλης για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Εάν πρόκειται να βρίσκεστε στην Πράγα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου , αναζητήστε πακέτα ειδυλλιακών περιποιήσεων σε ξενοδοχεία ή ειδικά δείπνα που προσφέρονται από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.

Συμβουλές για το χειμερινό ταξίδι στην Πράγα

Ο Δεκέμβριος προσελκύει πολλούς ταξιδιώτες που γνωρίζουν ότι η αγορά των Χριστουγέννων της Πράγας είναι μία από τις καλύτερες της Ευρώπης, οπότε σχεδιάστε πολύ νωρίτερα αν θέλετε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα.

Εάν επισκέπτεστε την πόλη ειδικά για την αγορά των Χριστουγέννων, είναι λογικό να κάνετε κράτηση δωματίου κοντά στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, η οποία θα καταστήσει εύκολη την πρόσβαση στην αγορά των Χριστουγέννων.

Μια παρόμοια προειδοποίηση μπορεί να εκδοθεί για παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τα εισιτήρια για πάρτι και εκδηλώσεις ξεκινούν νωρίς και πωλούνται εκ των προτέρων. Σκεφτείτε πώς θα θέλατε να περάσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Πράγα και να αναζητήσετε εισιτήρια που μπορείτε να αγοράσετε online. Φυσικά, μπορείτε πάντα να κατευθυνθείτε προς την Πλατεία της Παλιάς Πόλης ή τη Γέφυρα του Καρόλου για να παρακολουθήσετε έξω την έκθεση πυροτεχνημάτων. Ή, αν το ξενοδοχείο σας έχει καλή θέα, μπορείτε να παραμείνετε ζεστοί σε εσωτερικούς χώρους ή να πετάξετε έξω σε ένα μπαλκόνι για να χτυπήσετε στις διακοπές.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο βλέπουν λιγότερους τουρίστες, αλλά το Σαββατοκύριακο της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου θα δει μια άνοδο στους αριθμούς επισκεπτών. Εάν βλέπετε ένα πακέτο ξενοδοχείου που σας αρέσει πραγματικά, τραβήξτε το πριν να φύγει.

Μερικά από αυτά θα σας βάλουν στην καρδιά της πόλης, θα σας επιτρέψουν να επωφεληθείτε από τη γοητεία ενός boutique ξενοδοχείου με φθηνό κόστος ή να σας προσφέρουμε ανέσεις για να κάνετε την επίσκεψή σας στην Πράγα χαλαρωτική και ρομαντική.

Επίσης, να θυμάστε ότι οι ώρες λειτουργίας για ορισμένα αξιοθέατα της πόλης, καθώς και αξιοθέατα σε προορισμούς εκτός της Πράγας, μπορεί να μειωθούν για τους χειμερινούς μήνες. Είναι έξυπνο να ελέγχετε τις ώρες λειτουργίας για μουσεία και άλλα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρει, ειδικά αν θα πρέπει να περάσετε στην Πράγα (ή ακόμα και εν μέρει σε όλη τη χώρα) για να τα δείτε.