Ταξιδέψτε σαν ένα τοπικό στη Νοτιοανατολική Ασία: οδηγός Insider

Αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που έγιναν ευκολότερες από την Madalina Buzdugan της WithLocals

Είναι εύκολο να ταξιδέψετε στη Νοτιοανατολική Ασία αυτές τις μέρες ... ίσως λίγο πολύ εύκολο.

Οι οργανωμένες περιηγήσεις είναι παντού στην περιοχή, ιδιαίτερα σε καλά περασμένες περιοχές όπως το Siem Reap, οι ναοί Angkor της Καμπότζης και το Μπαλί στην Ινδονησία . Ενώ τα τουριστικά γραφεία είναι μεγάλα στο να διευκολύνουν τα ταξίδια μέσω αυτών των περιοχών, δεν είναι τόσο μεγάλοι να βυθίζουν τους επισκέπτες τους στην τοπική λαϊκή κουλτούρα.

"[Δυστυχώς] πολλοί προορισμοί στη Νοτιοανατολική Ασία έχουν γίνει πιο εμπορικοί", εξηγεί η Madalina Buzdugan, Content Manager στο OnLocals.com, μια αγορά peer-to-peer που λειτουργεί σε ένα μοντέλο οικονομίας κοινής χρήσης που συνδέει τους ταξιδιώτες και τους ξεχωριστούς παρόχους περιοδείας.

"Είναι όλο και πιο δύσκολο να αλληλεπιδράσετε με τους πραγματικούς ντόπιους, να κατανοήσετε τον πολιτισμό και τις ιστορίες τους από μια άποψη που δεν είναι προσανατολισμένη στις πωλήσεις".

Οι τοπικοί πάροχοι συχνά εμποδίζονται από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία να διεκδικούν το νόμιμο μερίδιό τους στα τουριστικά έσοδα. "Οι ταξιδιώτες φτάνουν στα ταξιδιωτικά γραφεία για να κλείσουν τα all-inclusive πακέτα τους", εξηγεί η Madalina. "Το ποσοστό των τοπικών οικοδεσποτών για τις εμπειρίες που προσφέρουν είναι πολύ χαμηλό - το κέρδος πηγαίνει στο ταξιδιωτικό γραφείο και σε άλλους μεσαίους άνδρες".

Ευτυχώς, το Διαδίκτυο έχει κάνει πολλά πράγματα ακόμη και για το παιχνίδι. Στον επόμενο διάλογο, η Madalina εξηγεί τι κάνουν οι ταξιδιώτες για να εξασφαλίσουν πιο αυθεντικές "τοπικές" εμπειρίες και πώς μπορείτε να κάνετε το ίδιο.

Mike Aquino: Ποιος είναι ο ορισμός σας για μια "τοπική" εμπειρία;

Madalina Buzdugan: Μια τοπική εμπειρία πρέπει να προσφέρεται από έναν πραγματικό ντόπιο, ένα άτομο , όχι μια επιχείρηση. Μια σειρά τοπικής εμπειρίας έχει το σωστό κίνητρο να το μοιραστείτε με τους μελλοντικούς ταξιδιώτες: μιλάμε για υπερηφάνεια για τις αξίες της χώρας σας και θέλοντας να είστε πρεσβευτής για όλους τους επισκέπτες.

Η ουσία ολόκληρης της σύνδεσης φιλοξενουμένων-ταξιδιώτων προέρχεται από την ανταλλαγή ιστοριών, την προσφορά ταξιδιωτικών συμβουλών, τη διασύνδεση μέσω τροφίμων και εμπειριών. [Για παράδειγμα], εισέρχεται στο σπίτι ενός τοπικού, έχει δείπνο μαζί και απολαμβάνει το μέλος της οικογένειας, εκτιμώντας παράλληλα την ατμόσφαιρα, τα νόστιμα παραδοσιακά τοπικά φαγητά και τις πραγματικές ιστορίες. [αυτό] είναι το είδος της εμπειρίας που είναι αδύνατο να αναπαραχθεί σε ένα εστιατόριο.

Το ίδιο ισχύει και για εκδρομές που είναι το off-the-ξυλοδαρμό επειδή σας μεταφέρουν σε τοπικά κρυμμένα πολύτιμους λίθους ή δραστηριότητες όπου θα μάθετε μια νέα ικανότητα από ταλαντούχους ντόπιους.

MA: Είναι η "αυθεντικότητα" ένα σπάνιο εμπόρευμα στη Νοτιοανατολική Ασία, κατά τη γνώμη σου;

MB: Είναι μια πρόκληση να βρεις τις πραγματικές, αυθεντικές εμπειρίες με ένα τυποποιημένο πρακτορείο ταξιδίων. Το όραμά μας είναι ότι η συμπεριφορά των καταναλωτικών διακοπών θα μεταβληθεί από μια "επιλογή πρώτης επιλογής" σε μια "εμπειρία πρώτης επιλογής" τα επόμενα 5-10 χρόνια.

Στο παρελθόν, θα αρχίσετε να αναζητάτε διακοπές κάνοντας αναζήτηση σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Στο μέλλον, πρόκειται για την εμπειρία. Ο βασικός μοχλός αυτής της αλλαγής είναι η νεολαία του σήμερα - ο διαδικτυακός ταξιδιώτης που πηγαίνει για την τοπική εμπειρία και δεν νοιάζεται για το ποια αεροπορική εταιρεία τον παίρνει πού και ποια αλυσίδα ξενοδοχείων είναι ή δεν βρίσκεται στην τοποθεσία.

MA: Πώς μπορώ να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μου και σε μια πιο αυθεντική τοπική εμπειρία ταξιδιού στο επόμενο ταξίδι μου;

MB: Η έξοδος από τη ζώνη άνεσης ξεκινά από τη διαδικασία κράτησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα βγείτε από την άνεση ή την πολυτέλεια, σημαίνει απλώς ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν προσωπικό ενδιαφέρον να επιλέξουν και να σχεδιάσουν τις διακοπές τους.

Περιλαμβάνει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να κοιτάξετε σε απευθείας σύνδεση για τις εμπειρίες που σας υπόσχονται άμεση αλληλεπίδραση με τους ντόπιους. Ψάξτε για τις μικρές επιχειρήσεις που προσφέρουν εμπειρίες όπως γεύματα, δραστηριότητες και περιηγήσεις στο σπίτι. Ακόμα και για τους ταξιδιώτες που έχουν ήδη πακέτα all-inclusive, υπάρχει αρκετό περιθώριο για να γευτείτε τα σχέδια διακοπών τους, συμπεριλαμβάνοντας μια διαφορετική εμπειρία σε αυτό.

MA: Από την άποψη του προγραμματιστή - τι μπορούν να κάνουν οι σχετικές εφαρμογές ταξιδιού για να βοηθήσουν τόσο τους ταξιδιώτες όσο και τους τοπικούς παρόχους ταξιδιών;

MB: Προσφέρουμε ένα πραγματικό μοναδικό χαρακτηριστικό στην εφαρμογή Withlocals: οι ταξιδιώτες έρχονται σε επαφή με τοπικούς οικοδεσπότες που μπορούν να προτείνουν αυθεντικά πράγματα να κάνουν, να τρώνε και να δουν στην πατρίδα τους. Αυτό το είδος σύνδεσης επιτρέπει στους ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τους ντόπιους τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους για μια πραγματική τοπική εμπειρία.

Βοηθάμε την τοπική οικονομία διασφαλίζοντας ότι οι οικοδεσπότες λαμβάνουν ακριβώς το ποσό των χρημάτων που ζήτησαν - χωρίς κρυφές αμοιβές, χωρίς τέλη εγγραφής, τα πάντα που διαμένουν στη χώρα τους και στις οικογένειές τους. Έτσι, οι ταξιδιώτες μπορούν να βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής και την τοπική οικονομία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης των διακοπών τους.

Υποστηρίζοντας τους οικοδεσπότες μας και την τοπική τους οικονομία ανοίγουμε έναν νέο ορίζοντα και για τους ταξιδιώτες: επιτρέπουμε στους ταξιδιώτες να έχουν πρόσβαση σε πραγματικά αυθεντικές τοπικές εμπειρίες σε σύγκριση με τις επιλογές των πρακτορείων ταξιδίων.