Ο καιρός στην Πολωνία τον Απρίλιο: Ήπια μέρα, δροσερές νύχτες

Κρακοβία στην άνθιση καθώς φθάνει η άνοιξη

Σκεφτείτε την Κρακοβία της Πολωνίας και το μυαλό σας μπορεί να γεμίσει με αντιφατικές εικόνες: ο μετασχηματισμός της χώρας στον 21ο αιώνα, η αιώνια αρχιτεκτονική της, οι φρικαλεότητες του Ολοκαυτώματος και τα χρόνια πίσω από το σιδερένιο παραπέτασμα μετά την απελευθέρωση της Πολωνίας από τον Σοβιετικό Στρατό ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Αυτές οι συγκρουόμενες εικόνες έρχονται σε επαφή με την πραγματικότητα της σύγχρονης Κρακοβίας - μια πόλη που αντιμετωπίζει τις δεκαετίες δυσκολιών που ξεκίνησαν με την εισβολή της Πολωνίας από τη ναζιστική Γερμανία το 1939 και άρχισαν να υποχωρούν το 1989 με την πτώση του κομμουνισμού στην Πολωνία.

Η Κρακοβία τιμά το παρελθόν της, καθώς προσβλέπει σε ένα μέλλον ανανέωσης.

Ο καιρός τον Απρίλιο

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Κρακοβία τον Απρίλιο, θα βρείτε σχετικά ήπιο καιρό όλο το μήνα. Οι θερμοκρασίες της άνοιξης λαμβάνουν ένα μεγάλο άλμα από την αρχή μέχρι το τέλος του μήνα, από ένα μέσο ύψος 52 βαθμών Fahrenheit στην αρχή έως ένα μέσο ύψος 64 μοίρες καθώς ο μήνας τελειώνει. Είναι ψυχρός τη νύχτα, που κυμαίνεται από χαμηλά 35 έως 44 βαθμούς. Εκτός από μια μεγάλη αύξηση στις υψηλές θερμοκρασίες, η Κρακοβία παίρνει μια μεγάλη αναπήδηση στις ώρες της ημέρας, προσθέτοντας 1,75 ώρες φωτός μέχρι το τέλος του μήνα. Αλλά ακόμα και αν ο ήλιος είναι μακρύτερος, θα καλύπτεται συχνότερα από τα σύννεφα. Και αυτά τα σύννεφα θα φέρουν βροχή, κυρίως φως, ένα σημαντικό αριθμό ημερών.

Τι να Pack

Η καθημερινή κλίμακα υψηλών θερμοκρασιών τον Απρίλιο υπαγορεύει τη λήψη κατά μήκος κομματιών που μπορούν να στρωματοποιηθούν και να αποστραγγιστούν όπως απαιτείται ή να χρησιμοποιηθούν μόνοι σε ιδιαίτερα ζεστές μέρες.

Πάρτε τζιν ή βαμβακερά παντελόνια και ελαφριά πουλόβερ που δίνουν κάποια ζεστασιά - το κασμίρ είναι μια καλή επιλογή δεδομένου ότι δεν χρειάζεται αρκετός χώρος στην τσάντα σας. Τα βαμβακερά πουλόβερ είναι επίσης καλά σε τέτοιου είδους καιρικές συνθήκες. Προσθέστε μερικές μπλούζες με μακριά μανίκια ή πουκάμισα που εναρμονίζουν το χρώμα με τα πουλόβερ έτσι ώστε να μπορείτε να τα φορέσετε μαζί ή ξεχωριστά.

Πάρτε ένα βαμβάκι ή βαμβακερό ύφασμα ή δερμάτινο μπουφάν για νυχτερινή ώρα όταν είναι πιο δροσερό ή εάν έχετε μια ιδιαίτερα κρύα μέρα. Οι μπότες του αστραγάλου είναι ιδανικές για περπάτημα σε παλιές πόλεις με ανομοιόμορφο πεζοδρόμιο και αποτελούν την τέλεια ποσότητα ζεστασιάς για αυτό το εύρος θερμοκρασιών. Ή φορέστε άλλα ανθεκτικά παπούτσια που είναι εντελώς κλειστά με κάλτσες.

Απρίλιος Διακοπές και εκδηλώσεις

Εάν το Πάσχα πέσει τον Απρίλιο, η αγορά του Πάσχα της Κρακοβίας είναι απαραίτητη για τους ταξιδιώτες. Η γιορτή του Πάσχα στην Κρακοβία είναι μια αξέχαστη, πολύχρωμη και σημαντική εμπειρία.

Το Φεστιβάλ Misteria Paschalia είναι μια κλασική και ιστορική μουσική συναυλία που πραγματοποιήθηκε σε διάφορους χώρους στην Κρακοβία καθ 'όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αν αυτό συμβαίνει τον Απρίλιο, είναι ένα εισιτήριο. Υπάρχουν δύο παραστάσεις νυχτερινά από διαφορετικά προγράμματα, οπότε υπάρχει μεγάλη επιλογή τόσο του χρόνου όσο και της μουσικής.

Πρέπει να δείτε τα αξιοθέατα