Ένας οδηγός επισκεπτών για Manizales, Κολομβία

Η κολομβιανή πόλη Manizales είναι γνωστή για την καρδιά της παραγωγής καφέ στην περιοχή, αλλά για τους επισκέπτες που έρχονται σε αυτό το όμορφο τμήμα της χώρας, υπάρχουν πολλά περισσότερα στην πόλη από ένα ζεστό ρόφημα. Το Manizales είναι επίσης γνωστό ότι είναι μια πόλη με μια πολύ νεαρή και ζωντανή ατμόσφαιρα, καθώς φιλοξενεί πολλά πανεπιστήμια και πιστεύεται ότι περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της πόλης αποτελείται από φοιτητές.

Τοποθεσία και Γεωγραφία

Το Manizales είναι η πρωτεύουσα του μικρού τμήματος του Caldas, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά της Κολομβίας κοντά στο δυτικό άκρο των ορέων των Άνδεων. Το ορεινό τοπίο στο οποίο βρίσκεται η πόλη είναι σχεδόν πάντα παρόντες παράγοντες για όσους ζουν στην πόλη, με το απότομο τοπίο του Εθνικού Πάρκου του Los Nevados να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη και να είναι ορατό από τα περισσότερα μέρη του πόλη.

Αξιοθέατα στο Μανιζάλε

Ένα από τα πιο δημοφιλή και ελκυστικά κτίρια του Manizales είναι ο καθεδρικός ναός, ένα μεγάλο και εντυπωσιακό κτίριο με κεντρικό σπιράλ που εκτείνεται πάνω από εκατό και δέκα μέτρα στον αέρα, καθιστώντας την τρίτη ψηλότερη εκκλησία στη Νότια Αμερική. Η εκκλησία βρίσκεται στην Plaza Bolivar, η οποία είναι ένας δημοφιλής ανοικτός χώρος στην πόλη, και το βράδυ ο καθεδρικός ναός είναι ένα ιδιαίτερα δραματικό μέρος για να επισκεφθείτε καθώς το κτίριο είναι καλά φωτισμένο και φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Ως πόλη με ένα νεαρό σκηνικό, το Manizales έχει πολλές δραστηριότητες για να απολαύσει, με το Rose Zona να είναι το μέρος για να πάτε για όσους αναζητούν καλή νυχτερινή ζωή. Το κοντινό Εθνικό Πάρκο Los Nevados είναι επίσης ένα δημοφιλές μέρος για να επισκεφθείτε, με δραστηριότητες όπως ψάρεμα, πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία που προσφέρουν και ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική αλλαγή ρυθμού από το κέντρο της πόλης.

Η μεταφορά μέσα και γύρω από Manizales

Η πόλη εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο La Nubia, το οποίο λαμβάνει τακτικές πτήσεις από την πρωτεύουσα της Κολομβίας της Μπογκοτά , με τους περισσότερους διεθνείς επισκέπτες να πετούν στην πρωτεύουσα και στη συνέχεια προς το Manizales. Οι οδικοί σύνδεσμοι της Μανίζας είναι επίσης αρκετά καλοί, με δύο εταιρείες πούλμαν, το Coomotor και το Expreso Bolivariano που προσφέρουν πούλμαν από πόλεις σε όλη τη χώρα.

Το δίκτυο μεταφορών, μόλις φτάσετε στο Manizales, είναι αρκετά καλό, με ένα δίκτυο δρομολογίων λεωφορείων που εξυπηρετούν την πόλη και διατίθενται για πολύ λογικούς ναύλους. Για όσους ταξιδεύουν στις απομακρυσμένες περιοχές του Manizales, υπάρχουν επίσης μικρότερα λεωφορεία και τζιπ που είναι σε θέση να διασχίσουν μερικούς από τους πιο σκληρούς δρόμους της περιοχής.

Το κλίμα

Επειδή το Manizales είναι μια πόλη σε υψόμετρο πάνω από δύο χιλιάδες εκατό μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, οι θερμοκρασίες εδώ είναι ζεστές και όχι ζεστές, με σημαντική ποσότητα βροχής για μεγάλο μέρος του χρόνου. Το υποτροπικό κλίμα των ορεινών περιοχών έχει δώσει στην Manizales μια περιστροφή ουσιαστικά υγρών και ξηρών εποχών που εναλλάσσονται κάθε τρεις μήνες, με τον Οκτώβριο γενικά να είναι ο πιο υγρός μήνας του έτους.

Οι ενδιαφέρουσες πτυχές του Manizales

Η πόλη έχει αναπτύξει πρόσφατα δύο νέες γραμμές τελεφερίκ για να προσφέρει έναν επιπλέον τρόπο για να πάρει γύρω από την πόλη, με μια τρίτη γραμμή επίσης σε εξέλιξη.

Το σύστημα τελεφερίκ έχει ενσωματωθεί με το υπόλοιπο δίκτυο μεταφοράς, με ένα τερματικό καλωδιακής τηλεόρασης στο κεντρικό τερματικό σταθμό της πόλης. Λόγω των απότομων πλαγιές της κοιλάδας που περιβάλλει την πόλη, υπάρχουν αρκετά μεγάλα τελεφερίκ που βρίσκονται στην περιοχή, με εκτιμώμενα εβδομήντα μίλια διαδρομών τελεφερίκ που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά καφέ και άλλων εμπορευμάτων καθώς και ανθρώπων γύρω από την πόλη.

Ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς της πόλης είναι ο κύριος ποδοσφαιρικός σύλλογος της Manizales, Once Caldas. Έχοντας κερδίσει το Copa Libertadores (το πρωτάθλημα της Νότιας Αμερικής) το 2004 και το κορυφαίο τμήμα της Κολομβίας τρεις φορές την τελευταία δεκαετία, ο Once Caldas βρίσκεται επί του παρόντος σε υψηλό, τακτικά μαζεύοντας πλήθη σαράντα χιλιάδων ή περισσότερων στο Estadio Palogrande. Σε μια ημέρα αγώνα, η πόλη βουίζει με ενθουσιασμό, με τα πλήθη δημιουργώντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε.