Γερμανικό κρασί της Γερμανίας: Federweisser

Πιάσε ένα ποτήρι πριν φύγει

Ανάμεσα στις μπύρες του Oktoberfest και τα κολλώδη γάντια του Glühwein είναι το νεφελώδες, ελαφρύ, νεαρό κρασί που ονομάζεται Federweißer . Το όνομα μεταφράζεται σε "άσπρο φτερό" και αναφέρεται στη θολή εμφάνιση αυτού του πρώιμου κρασιού. Όχι ότι αυτό είναι το μοναδικό του όνομα. Ονομάζεται επίσης Neuer Susser , ο Junger Wein , ο Najer Woi, ο Bremser , οι περισσότεροι ή απλά ο Neuer Wein (νέο κρασί). Ενώ το όνομα εξαρτάται από την περιοχή, μπορείτε να υπολογίζετε στην εύρεση του παντού στη Γερμανία από τον Σεπτέμβριο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου .

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το κρασί της Γερμανίας, Federweisser .

Τι είναι ο Federweisser;

Συνήθως φτιαγμένο από λευκά σταφύλια που ωριμάζουν νωρίς όπως Bacchus, Ortega και Siegerrebe (που μεταφράζεται σε "αμπελώνα νίκης"), μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κόκκινα σταφύλια και το τελικό προϊόν είναι γνωστό ως Federroter , Roter Sauser ή Roter Rauscher .

Αυτό το φρέσκο ​​κρασί πωλείται ακριβώς όπως αρχίζει να ζυμώνει. Αυτό σημαίνει ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλλά χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Μπορεί να πωληθεί μόλις φθάσει το 4% αλκοόλ, αν και συνεχίζει να ζυμώνει και μπορεί να φτάσει το 11% πριν καταναλωθεί. Το κρασί παρασκευάζεται προσθέτοντας ζύμη στα σταφύλια που του επιτρέπει να ζυμώνει γρήγορα. Αφήνεται στη συνέχεια χωρίς φιλτράρισμα για κατανάλωση.

Η ζύμη κάνει το κρασί να εμφανίζεται συννεφιασμένο όταν αναταράσσεται, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του. Το κρασί είναι ελαφρώς γλυκό και σχεδόν αφρώδες όπως το Sekt . Συνήθως έρχεται ως λευκό, αν και μπορεί να είναι κόκκινο και ροζ.

Μην αφήσετε τη γλυκιά φήμη της να σας τρομάξει μακριά. Ο ελαφρύς άνθρακας το καθιστά πιο δροσιστικό από τους παραδοσιακούς οίνους lieblich (γλυκού). Υπάρχουν επίσης πολλές εκδόσεις με το να γίνει πιο πικάντικο καθώς ζυμώνει. Εκτός αυτού, είναι ένα ποτό για να απολαύσετε ένα ποτήρι ή δύο, όχι κάτω από το μπουκάλι μετά το μπουκάλι. Είναι μια αγαπημένη εποχιακή ειδικότητα όπως το φρέσκο ​​μηλίτη μηλίτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, το καλύτερο που απολαμβάνει λίγο κάθε φορά.

Πού να βρείτε Federweißer

Για πολλούς Γερμανούς, ο Federweisser είναι μια απαραίτητη πτώση από τον Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Μόλις λίγες σύντομες εβδομάδες, φεύγει σχεδόν παντού από το δρόμο στα σούπερ μάρκετ πριν εξαφανιστεί ... μέχρι το επόμενο έτος.

Αλλά αυτό δεν ήταν πάντα η περίπτωση. Λόγω της συνεχιζόμενης ζύμωσης του Federweisser , ήταν κάποτε μια μεγάλη πρόκληση για τη μεταφορά των μπουκαλιών. Οι σύγχρονες ανέσεις, όπως βελτιωμένα συστήματα μεταφοράς και ψυγεία, επέτρεψαν σε αυτό το φθινόπωρο να απολαύσει κρασί σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στους αμπελώνες όπου είναι φτιαγμένο.

Παρ 'όλα αυτά, το Federweiße εξακολουθεί να είναι το καλύτερο όπου η ζύμη τίθεται στο σταφύλι. Επιλέξτε το μπουκάλι που ταξίδεψε στη μικρότερη απόσταση - κατευθείαν από το Ρήνο στη Γερμανία. Ή καλύτερα, πίνετε στα μικρά περίπτερα που ανοίγουν απευθείας στους αμπελώνες. Μερικές φορές είναι κομψά εμφιαλωμένο, ενώ άλλες φορές δεν είναι τίποτα φανταχτερό, απλά περιστρέφοντας γύρω από ένα πλαστικό δοχείο δύο λίτρων ή επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια κρασιού.

Τα πολύ καλύτερα σημεία για το Federweiße βρίσκονται στις πλούσιες σε οίνο περιοχές κατά μήκος των ποταμών Mosel και Ρήνου . Υπάρχουν μικρά, τοπικά καταστήματα άφθονα και δύο φεστιβάλ αφιερωμένα σε αυτό το ειδικό κρασί: Deutsche Weinlesefest (γερμανικό φεστιβάλ συγκομιδής κρασιών) στο Neustadt και το Fest des Federweißen στο Landau in der Pfalz.

Πώς να αποθηκεύσετε το Federweißer

Είτε αγοράζετε ένα μπουκάλι για να πάρετε το σπίτι από το κατάστημα ή ένα φεστιβάλ , σημειώστε ότι πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε λίγες ημέρες από την εμφιάλωση. Εκείνη την εποχή, συνεχίζει να ζυμώνει και τα υψηλά επίπεδα ανθρακώσεως σημαίνουν ότι υπάρχει πιθανότητα έκρηξης. Σοβαρά. Αυτό το κρασί - και η εμφιάλωσή του - είναι εκρηκτικά.

Για να αποφευχθεί μια καταστροφή κρασιού, οι περισσότερες μάρκες έχουν μια απελευθέρωση για το φυσικό αέριο. Αυτό κυμαίνεται από ένα χαλαρωμένο καπάκι σε μια οπή που τρυπιέται στην κορυφή του κοχλία ή ένα απλό καπάκι περιτύλιξης ... που σημαίνει ότι το χυμένο υγρό είναι κοινό για τους αγοραστές που δεν έχουν ενημερωθεί. Απλά ρίξτε μια ματιά στην περίπτωση του Federweisse και τα μονοπάτια των στάσεων που οδηγούν μακριά. Για να αποφύγετε ένα βρώμικο ταξίδι αγορών, μεταφέρετε πάντα και αποθηκεύστε το Federweisse σε όρθια θέση.

Εάν θέλετε το μπουκάλι να συνεχίσει να ζυμώνει, αφήστε για λίγες μέρες ένα καινούργιο μπουκάλι χωρίς ψύξη και ακούστε τη διαφυγή αερίων και το κρασί ωριμάστε.

Τι να φάτε με τον Federweißer

Όπως και το Federweisse, τα μήλα, τα κονκέρια και τα μανιτάρια είναι όλα σεζόν και πρέπει να υποβληθούν σε δειγματοληψία τουλάχιστον μία φορά για να είναι πραγματικά Herbst (πτώση). Πιάτα με αυτές τις απαιτήσεις πτώσης εμφανίζονται συχνά όπου το ποτό σερβίρεται. Σε περιοχές όπως το Pfalz , το Saumagen (πιάτο λουκάνικου) είναι ένα must-have. Αλλά υπάρχει ένας βασικός συνδυασμός που δεν μπορεί να χαθεί - ή να αποφευχθεί.

Το Zwiebelkuchen (κέικ κρεμμυδιού) είναι η ιδανική αλμυρή απόλαυση για να μετριάσει τη γλυκύτητα του κρασιού και οι ρουστίκ ιδιότητες του καθρέφτη αυτού του Federweisse. Συνήθως μοιάζει με quiche (αν και μπορεί επίσης να σερβίρεται σε ορθογώνια κότα) με όλους να έχουν την αγαπημένη τους έκδοση. Σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει ζύμη με κρεμμυδάκια, αυγά και κριθάρι με Speck (μπέικον) - προσέχετε τους χορτοφάγους ! - αναμειγνύονται καθ 'όλη.