Οδηγός αεροδρομίου του Κανκούν

Βρείτε το δρόμο σας

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κανκούν είναι η κύρια πύλη προς το Κανκούν και τη Ριβιέρα Μάγια . Το αεροδρόμιο λαμβάνει περίπου 14 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο, καθιστώντας το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στη χώρα μετά το Διεθνές Αεροδρόμιο Benito Juarez στην πόλη του Μεξικού. Το 2012 επιλέχθηκε ως το καλύτερο αεροδρόμιο στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής / Καραϊβικής από την ACI (International Airport Council) στα Βραβεία Ποιότητας Υπηρεσιών Αεροδρομίων.

Τερματικά αεροδρομίου του Κανκούν:

Το αεροδρόμιο του Κανκούν έχει τρεις τερματικούς σταθμούς. Ο τερματικός σταθμός 1 χρησιμοποιείται για πτήσεις charter. Όλες οι προγραμματισμένες εσωτερικές πτήσεις και ορισμένες προγραμματισμένες διεθνείς πτήσεις έρχονται μέσω του Terminal 2, ενώ το Terminal 3 χειρίζεται διεθνείς αεροπορικές εταιρείες από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Οι ακροδέκτες 1 και 2 είναι δίπλα-δίπλα και μπορείτε εύκολα να περπατήσετε από το ένα στο άλλο. Ένα λεωφορείο τρέχει από τους τερματικούς σταθμούς 1 και 2 μέχρι τον τερματικό σταθμό 3.

Πληροφορίες πτήσης:

Οι αναχωρήσεις αεροδρομίου του Κανκούν και οι πληροφορίες αφίξεων αεροδρομίου του Κανκούν από το Flightstats.

Εγκαταστάσεις επιβατών:

Μέσα στο αεροδρόμιο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα γρήγορου φαγητού καθώς και μεγάλη ποικιλία καταστημάτων. Θα βρείτε επίσης τράπεζες, ΑΤΜ και θαλάμους ανταλλαγής συναλλάγματος καθώς και επιλογές ενοικίασης αυτοκινήτων και γραφεία πληροφοριών για τουριστικές πληροφορίες.

Wifi: Μπορείτε να πάρετε 15 λεπτά Wifi δωρεάν με την υπηρεσία Infinitum - επιλέξτε "infinitum movil" από τη λίστα των σημάτων WiFi και στη συνέχεια κάντε κλικ στην οθόνη σας όπου μέρες "Si aun no eres cliente infinitum" και πληκτρολογήστε τις πληροφορίες σας για να εγγραφείτε για ελεύθερο χρόνο.

Εναλλακτικά, το εστιατόριο Mera στο Terminal 2 (γη) προσφέρει Wi-Fi στους πελάτες. Ρωτήστε τον σερβιτόρο σας για τον κωδικό πρόσβασης.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Κανκούν:

Μετά τη συλλογή των αποσκευών σας και τη διέλευση από τα τελωνεία, πριν βγείτε από το αεροδρόμιο, θα περάσετε από ένα διάδρομο με γραφεία και άτομα που προσφέρουν τουριστικές πληροφορίες και υπηρεσίες.

Πολλοί από αυτούς είναι πωλητές χρονομεριστικής μίσθωσης, και μπορεί να είναι πολύ πιεστικοί. Μπορούν να σας καλέσουν και να προσπαθήσουν να προσελκύσουν την προσοχή σας. Είναι καλύτερο να τα αγνοήσετε και να συνεχίσετε την έξοδο. Θα πρέπει να έχετε ένα σχέδιο μεταφοράς πριν από την άφιξή σας.

Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Κανκούν:

Το αεροδρόμιο του Κανκούν είναι περίπου είκοσι λεπτά με το αυτοκίνητο από τη ζώνη του ξενοδοχείου, 45 λεπτά από την Playa del Carmen, 90 λεπτά από το Tulum και 2 ώρες από τον αρχαιολογικό χώρο Chichen Itza. Τα τακτικά ταξί της πόλης δεν επιτρέπεται να παραλάβουν επιβάτες από το αεροδρόμιο, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες μεταφοράς.

Μεταφορές εδάφους: Προεγκαταστήστε τη μεταφορά σας στο ξενοδοχείο σας στο Κανκούν ή στο Riviera Maya μέσω μιας από τις πολλές εταιρείες που προσφέρουν την υπηρεσία στο διαδίκτυο ή μέσω του ξενοδοχείου σας. Μερικές εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσία μεταφοράς, τόσο ιδιωτική όσο και κοινόχρηστη, είναι η Best Day και η Lomas Travel, η οποία εκτός από τις μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο προσφέρει επίσης εκδρομές σε όλη την περιοχή.

Ενοικίαση αυτοκινήτου: Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μια καλή επιλογή για επισκέψεις στο Κανκούν και την Riviera Maya. Οι δρόμοι είναι γενικά σε καλή κατάσταση και η σήμανση είναι άφθονη. Λάβετε πληροφορίες σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου στο Μεξικό .

Υπηρεσία λεωφορείου: Για μια οικονομικότερη επιλογή, η εταιρεία λεωφορείων της ADO προσφέρει υπηρεσία στο κέντρο του Κανκούν, της Playa del Carmen ή της Μερίδας.

Υπάρχουν συχνές αναχωρήσεις μεταξύ 8 π.μ. και 11 μ.μ. Τα ταξί από το σταθμό των λεωφορείων προσφέρουν πολύ πιο οικονομικά ποσοστά από αυτά του αεροδρομίου. Το περίπτερο εισιτηρίων λεωφορείων ADO βρίσκεται λίγο έξω από το Terminal 2.

Βασικές Πληροφορίες Αεροδρομίου:

Επίσημη ονομασία: Διεθνές Αεροδρόμιο του Κανκούν

Κωδικός Αεροδρομίου: CUN

Ιστοσελίδα αεροδρομίου: Ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Κανκούν

Διεύθυνση:
Carretera Cancun-Chetumal ΚΜ.22
Cancun, Q. Roo,
CP 75220, Μεξικό

Τηλέφωνο: +52 998 848 7200
( πώς να καλέσετε το Μεξικό )

Το αεροδρόμιο βρίσκεται μόλις 6 μίλια από τη ζώνη ξενοδοχείων του Κανκούν και λαμβάνει πτήσεις από μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες καθώς και χάρτες.

Αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο του Κανκούν:

Μεξικάνικες αεροπορικές εταιρείες: Aeromar, Aeromexico, Aerotucan, Interjet , MAYAir, VivaAerobus, Volaris

Άλλες αεροπορικές εταιρείες:
Air Canada, Air Air, Air Trans, Αλάσκα Αεροπορικές Εταιρείες, Allegiant Air, Αμερικάνικες Αερογραμμές, Αμερικανικές Αερογραμμές, Αμερικανικές Αερογραμμές, Αμερικανικές Αερογραμμές, Αυστριακές Αερογραμμές, Belair, Blue Panorama, Η Corsair, η Cubana, η Delta, η Edelweiss Air, η Euro Atlantic Airways, η Eurofly, η Frontier Airlines, η Iberia, η Iberworld, η JetBlue Airways, η KLM Northwest Airlines, η LAB Lloyd Aereo Boliviano, η LanChile, η MagniCharters, η Martinair, Οι αεροπορικές εταιρείες, οι αεροπορικές εταιρίες Northwest Airlines, Novair, Pace Airlines, Primaris Airlines, Ryan International Airlines, Skyservice Airlines, Spirit Airlines, Sun Airlines, Tangal Jets Airlines, United Airlines, US Airways, Westjet.