Τι να περιμένετε σε μια Κρουαζιέρα στο Κανάλι του Παναμά

Δοκιμάστε το κανάλι του Παναμά

Μια κρουαζιέρα στο κανάλι του Παναμά βρίσκεται συχνά στην κορυφή των λιστών πολλών ταξιδιωτών. Εκείνοι που σχεδιάζουν μια κρουαζιέρα στο κανάλι του Παναμά έχουν τρεις διαφορετικούς τρόπους να δουν τις πλήρεις διαδρομές στο κανάλι ως μέρος μιας κρουαζιέρας μεταξύ της Καραϊβικής και του Ειρηνικού (συνήθως μεταξύ Φλώριδας και Καλιφόρνιας), μερικές μεταφορές ως μέρος μιας κρουαζιέρας στην Καραϊβική και πλήρεις διαδρομές μέρος μιας περιήγησης εδάφους του Παναμά και κρουαζιέρα. Παρόλο που μια μερική διέλευση του Καναλιού του Παναμά θα δώσει στους επισκέπτες ένα πέρασμα από το πρώτο σετ των κλειδαριών και μια ματιά στη λίμνη Gatun, δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όταν διασχίζει το Continental Divide σε ένα πλοίο και διέρχεται κάτω από τη Γέφυρα της Αμερικής κοντά στην πόλη του Παναμά.

Αυτά τα σχόλια και οι συμβουλές κρουαζιέρας του Καναλιού του Παναμά παρέχουν μια καλή εικόνα της διαδρομής μέσω του καναλιού του Παναμά:

Ιστορικό και Ιστορία του Κανάλι του Παναμά

Το κανάλι του Παναμά είναι ένα από τα μεγάλα θαύματα της τεχνολογίας του 20ού αιώνα. Άνοιξε το 1914 και αποτέλεσε σημαντική σύνδεση μεταξύ του Ατλαντικού και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Παρόλο που μια γαλλική εταιρεία μηχανικών προσπάθησε αρχικά να κατασκευάσει ένα επίπεδο κανάλι ύδατος (όπως το κανάλι του Σουέζ ) στον ισθμό του Παναμά, το σχέδιο αυτό δεν ήταν επιτυχές λόγω των τεράστιων ποσοτήτων ρύπων που έπρεπε να μεταφερθούν από το κανάλι. Η ύπαρξη συχνών διαφανειών λάσπης δεν βοήθησε την προσπάθεια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντάχθηκαν και έχτισαν ένα κανάλι με κλειδαριές που ήταν επιτυχείς.

Το κανάλι του Παναμά μείωσε σημαντικά το χρόνο που χρειάστηκε για να ταξιδέψει από τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Τώρα είναι μια μεγάλη στιγμή για να επισκεφθείτε το κανάλι του Παναμά. Ένα έργο επέκτασης, το οποίο πρόσθεσε ένα άλλο σύνολο κλειδαριών, άνοιξε το 2016. Αυτές οι νέες κλειδαριές μπορούν να χειριστούν μεγαλύτερα πλοία, έτσι οι γραμμές κρουαζιέρας μπορούν τώρα να στείλουν μερικά από τα μεγαλύτερα πλοία τους μέσω του καναλιού του Παναμά.

Δεκάδες βιβλία έχουν γραφτεί για την ιστορία του καναλιού του Παναμά. Ένα από τα καλύτερα και το πιο δημοφιλή είναι το "Path Between the Seas" του David McCullough. Συστήνω ιδιαίτερα ότι αυτοί που σχεδιάζουν μια κρουαζιέρα στο Κανάλι του Παναμά αγοράζουν αυτό το βιβλίο ή το ελέγχουν από την τοπική βιβλιοθήκη τους και το διαβάσουν πριν ταξιδέψουν στον Παναμά.

Επισκόπηση μιας διαμετακομίσεως του καναλιού του Παναμά

Ένα ταξίδι 8 ωρών μεταξύ της λίμνης Gatun και της Γέφυρας της Αμερικής καλύπτει περίπου 50 μίλια. Τα πλοία που διέρχονται από το κανάλι πρέπει να ανυψωθούν τα 85 πόδια για να διασχίσουν το ηπειρωτικό χάσμα, και στη συνέχεια να μειωθούν ξανά σε επίπεδο θάλασσας.

Σε αντίθεση με το κανάλι του Σουέζ (κανάλι της στάθμης της θάλασσας), χρησιμοποιούνται τρία σύνολα κλειδαριών για την ανύψωση και τη μείωση των πλοίων. Οι θύρες κλειδαριάς κυμαίνονται από 47 έως 82 πόδια ύψους, έχουν πλάτος 65 πόδια και πάχους επτά πόδια. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ζυγίζουν από 400 έως 700 τόνους το καθένα. Αυτές οι πύλες γεμίζουν και εκκενώνονται με βαρύτητα, το νερό ρέει μέσα από μια σειρά από σήραγγες διαμέτρου 18 ποδιών επιτρέποντας την πλήρωση και την εκκένωση ενός θαλάμου κλειδώματος σε περίπου 10 λεπτά.

Κάθε πλοίο που διέρχεται από την πλωτή οδό απαιτεί 52 εκατομμύρια γαλόνια γλυκού νερού για να λειτουργήσει τις κλειδαριές. Αυτό το νερό στη συνέχεια ρέει στη θάλασσα. Το κανάλι του Παναμά πιλότους σε κάθε πλοίο που διέρχεται από το ραδιόφωνο Canal χρήση να επικοινωνούν μεταξύ τους. Η ακρίβεια που απαιτείται στις κλειδαριές είναι τεράστια. Υπάρχει μόνο περίπου ένα πόδι από κάθε πλευρά ενός μεγάλου σκάφους και μπορείτε εύκολα να αγγίξετε την πλευρά της κλειδαριάς ή να βγείτε από ένα πλοίο πάνω στη μανδάλωση του σκυροδέματος. Το πλοίο μετατοπίζει τόνους νερού, αλλά ο πιλότος το κρατά σε πορεία, χωρίς να χτυπά τα τείχη των κλειδαριών. Ο καθένας που διέρχεται το κανάλι του Παναμά σε κρουαζιερόπλοιο απομακρύνεται από το ταξίδι με μεγάλη εκτίμηση για τη δουλειά που κάνουν οι πιλότοι.