Κρουαζιέρες στο κανάλι του Παναμά - Τρεις τρόποι να δείτε το κανάλι από ένα πλοίο

Μια κρουαζιέρα στο κανάλι του Παναμά βρίσκεται στη λίστα των περισσότερων ταξιδιωτών. Αυτό το θαύμα της μηχανικής είναι συναρπαστικό και η κατασκευή του είναι ιδιαίτερα καταπληκτική από τότε που ολοκληρώθηκε το 1914. Η ποσότητα του βράχου και της βρωμιάς που κινήθηκε για να χτίσει αυτό το μεγάλο χαντάκι έχει γοητεύσει τους ταξιδιώτες για πάνω από 100 χρόνια.

Εκείνοι που εξετάζουν τη διέλευση από την Κανάλι θα πρέπει να κατανοήσουν τους τρεις διαφορετικούς τύπους κρουαζιερών στο Κανάλι του Παναμά. Πρέπει επίσης να διαβάσουν το καλύτερο βιβλίο για την ιστορία και την κατασκευή του καναλιού του Παναμά, "Το μονοπάτι μεταξύ των θαλασσών: Η δημιουργία του καναλιού του Παναμά, 1870-1914", από τον David McCullough.

Κρουαζιέρες στο Κανάλι του Παναμά - Πλήρεις μεταφορές

Οι ταξιδιώτες με κρουαζιέρα έχουν πολλές επιλογές για τη διέλευση από το κανάλι του Παναμά. Τα επιβατηγά πλοία 20 επισκεπτών μέχρι 2.800 επισκέπτες περνούν επί του παρόντος μέσω του καναλιού. Τα σκάφη δεν πρέπει γενικά να υπερβαίνουν τα πρότυπα Panamax που έχουν οριστεί από την αρχή του Καναλιού του Παναμά - μήκος 965 πόδια, πλάτος 106 ποδιών, βύθισμα 39,5 ποδιών και ύψος 190 ποδιών. Παραδείγματα κρουαζιερόπλοιων που είναι 965 με 106 και θεωρούνται πλοία Panamax είναι: Νορβηγικά Μαργαριτάρια , Νησί Πριγκίπισσα, Βασίλισσα Ελισάβετ και Disney Wonder. Όπως αναφέρθηκε στην τελευταία ενότητα αυτού του άρθρου, αυτό το μέγεθος Panamax άλλαξε με το έργο διεύρυνσης των καναλιών που ολοκληρώθηκε το 2016. Πολύ ευρύτερα πλοία (μετά το Panamax) μπορούν πλέον να διέλθουν από το κανάλι του Παναμά.

Παρόλο που οι πλήρεις μεταφορές μεταξύ της Καραϊβικής και του Ειρηνικού μέσω του Κανάλι είναι διαθέσιμες το μεγαλύτερο μέρος του έτους σε πλοία όλων των μεγεθών (εκτός από τα μεγάλα πλοία), πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν μια επαναστατική κρουαζιέρα σε ένα από τα πλοία που Την Αλάσκα στα τέλη της άνοιξης ή την επιστροφή από την Αλάσκα το φθινόπωρο.

Αυτές οι κρουαζιέρες ταξιδεύουν συνήθως μεταξύ Φλόριντα και Καλιφόρνια, σταματώντας στην Καραϊβική, την Κεντρική Αμερική και το Μεξικό κατά μήκος του δρόμου. Αυτά τα δρομολόγια κρουαζιέρας είναι δημοφιλή από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο και ταξίδεψα για ένα χαλαρό ταξίδι αργά πτώσης από το Ft. Lauderdale στο Σαν Ντιέγκο στο Holland America Veendam .

Πλήρεις διαμετακομίσεις είναι επίσης διαθέσιμες στο πλαίσιο μακρύτερων ταξιδιών όπως κρουαζιέρες στον κόσμο, περιηγήσεις στη Νότια Αμερική ή άλλες διαδρομές μεγάλου μήκους. Για παράδειγμα, ταξίδευα από τη Λίμα, το Περού στο Ft. Lauderdale στο Regent Seven Seas Navigator , και περάσαμε το κανάλι από τον Ειρηνικό προς την Καραϊβική.

Κρουαζιέρες στο Κανάλι του Παναμά - Μερικές μεταφορές

Οι περισσότερες από τις πλήρεις διαδρομές διαμετακόμισης μέσω του Καναλιού του Παναμά λαμβάνουν τουλάχιστον 11 ημέρες ή περισσότερο. Δεδομένου ότι πολλοί ταξιδιώτες κρουαζιερόπλοιων δεν έχουν χρόνο να κάνουν τόσο μακρά διακοπές, μερικά κρουαζιερόπλοια προσφέρουν μερικές διαμετακομίσεις του καναλιού του Παναμά, συνήθως ως τμήμα μιας δυτικής ή νότιας κρουαζιέρας της Καραϊβικής. Τα πλοία διέρχονται από τις κλειδαριές Gatun, εισέρχονται στη λίμνη Gatun και έπειτα εξέρχονται με τον ίδιο τρόπο.

Παρόλο που αυτές οι κρουαζιέρες δεν είναι τόσο ικανοποιητικές όσο η διέλευση από ολόκληρο το κανάλι του Παναμά, παρέχουν μια γεύση από το πώς μοιάζει η Κανάλι και οι επιβάτες μπορούν να μάθουν για τη λειτουργία του Κανάλι από πρώτο χέρι.

Κρουαζιέρες μικρών πλοίων στο κανάλι του Παναμά

Εκείνοι που απολαμβάνουν μικρά πλοία μπορούν επίσης να βιώσουν πλήρη διαμετακόμιση του καναλιού του Παναμά, ως μέρος μιας περιήγησης εδάφους / κρουαζιέρας του Παναμά με εταιρείες όπως το Grand Circle Travel. Αυτές οι περιηγήσεις συνδυασμού διαθέτουν αρκετές μέρες να ταξιδεύουν στον Παναμά μέσω λεωφορείου, εκτός από μια πλήρη διέλευση μέσω του καναλιού του Παναμά σε ένα μικρό πλοίο.

Δεδομένου ότι τα μεγάλα πλοία δεν κάνουν στάση στην Πόλη του Παναμά, αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να δείτε μέρος της υπόλοιπης αυτής συναρπαστικής χώρας.

Οι νέες κλειδαριές θα προσελκύσουν περισσότερους ταξιδιώτες κρουαζιερόπλοιων

Ακόμη και οι ταξιδιώτες που έχουν περάσει από το Κανάλι του Παναμά στο παρελθόν ενδεχομένως να θέλουν να κάνουν κράτηση για άλλη κρουαζιέρα που περιλαμβάνει μια διαμετακόμιση στο Κανάλι. Το πρώτο μεγάλο έργο επέκτασης στην ιστορία του Καναλιού του Παναμά ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2016. Το έργο αυτό κοστίζει πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει ένα τρίτο σετ κλειδαριών καθώς και άλλες βελτιώσεις.

Αυτές οι τεράστιες νέες κλειδαριές μπορούν να φιλοξενήσουν πολύ μεγαλύτερα πλοία. Για παράδειγμα, το μέγιστο μέγεθος φορτηγών πλοίων στις παλιές κλειδαριές ήταν 5.000 δοχεία. Τα πλοία που μεταφέρουν 13.000 / 14.000 εμπορευματοκιβώτια μπορούν να περάσουν από τις νέες κλειδαριές.

Για ταξιδιώτες κρουαζιερόπλοιων, το τρίτο σετ κλειδαριών θα επιτρέψει σε πολύ μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια να χρησιμοποιήσουν το κανάλι του Παναμά.

Οι παλιές κλειδαριές μπορούσαν να φιλοξενήσουν κρουαζιερόπλοια μέχρι πλάτους 106 πόδια. οι νέες κλειδαριές φιλοξενούν πλοία μέχρι 160 μέτρα πλάτος! Αυτό είναι μια μεγάλη διαφορά.

Δεδομένου ότι οι γραμμές κρουαζιέρας σχεδιάζουν την ανάπτυξη των πλοίων τους περίπου δύο χρόνια νωρίτερα, τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια τα οποία επί του παρόντος έχουν προγραμματιστεί να περάσουν από το κανάλι θα χωρέσουν στις παλιές κλειδαριές. Το πρώτο πλοίο κρουαζιέρας μετά το Παναμάξ που έχει προγραμματιστεί για τις τεράστιες νέες κλειδαριές είναι η Καραϊβική Πριγκίπισσα, η οποία διέρχεται τον Κανάλι του Παναμά στις 21 Οκτωβρίου 2017.