Λιμάνι του Μαϊάμι: Το πιο πολυσύχναστο λιμάνι κρουαζιέρας στον κόσμο

Το PortMiami είναι το πιο πολυσύχναστο λιμάνι κρουαζιέρας στον κόσμο. Το 2015, το σύγχρονο λιμάνι χειρίστηκε περίπου 4.9 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που επέλεξαν μεταξύ των τριών, τεσσάρων, επτά, δέκα ή ένδεκα ημερών κρουαζιέρων που προορίζονταν για λαϊκά λιμάνια της Καραϊβικής, της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης και της εξωτικής Άπω Ανατολής.

Τα επτά του κρουαζιερόπλοια είναι από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο. Κάθε τερματικό σταθμό μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επιβατών και περιλαμβάνει ένα VIP σαλόνι, μια εγκατάσταση ελέγχου ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας, μετρητές αεροπορικών εταιρειών και ένα σύστημα μεταφοράς αποσκευών σε αεροδρόμιο.

Επί του παρόντος, 18 γραμμές κρουαζιέρας πλέουν συνολικά 42 πλοία από το PortMiami. Ανάμεσά τους είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή: Κρουαζιέρες Καρναβαλιού, Κρουαζιέρες Διασημοτήτων, Κρουαζιέρες Κρυστάλλων, Κρουαζιέρες Disney, Κρουαζιέρες Fathom, Κρουαζιέρα Νορβηγίας, Κρουαζιέρες Ωκεανίας, Κρουαζιέρες Princess, Royal Caribbean International, Παρθένες Κρουαζιέρες και Ο Κόσμος.

Μια από τις πιο καινούργιες και πιο συναρπαστικές ευκαιρίες κρουαζιέρας του λιμανιού είναι το νέο πλοίο κατασκευής της Νορβηγικής κρουαζιερόπλοιου, το Νορβηγικό Escape. Το πλοίο, το οποίο μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από 4.200 επιβάτες που εξυπηρετούνται από 1.731 μέλη του πληρώματος, τέθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2015. Επίσης, το λιμάνι το χειμώνα του 2016 είναι το μεγαλύτερο πλοίο της Carnival Cruise Line μέχρι σήμερα, το Carnival Vista.

Πρόσβαση Port

Οι επιβάτες που φθάνουν με ταξί, λεωφορείο ή λιμουζίνα μπορούν να πέσουν απευθείας μπροστά από κάθε τερματικό σταθμό. Οι είσοδοι έχουν σχεδιαστεί για γρήγορο και εύκολο check-in και επιβίβαση.

Οι επιβάτες που οδηγούν τα δικά τους οχήματα μπορούν να επωφεληθούν από το χώρο στάθμευσης στο λιμάνι.

Οι επιβάτες με ειδικές ανάγκες μπορούν να κάνουν ειδικές ρυθμίσεις για εύκολη πρόσβαση.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ή μετά την κρουαζιέρα σας

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να δείτε πριν ξεκινήσετε την κρουαζιέρα σας (ή μετά την αποβίβασή σας). Το κοντινό Bayside Marketplace προσφέρει ένα εξαιρετικό μέρος για να περάσετε χρόνο, είτε έχετε μια ώρα είτε μια μέρα.

Τα καταστήματα, τα καταστήματα, η ψυχαγωγία και οι εξαιρετικές επιλογές για φαγητό συνδυάζονται για μια μοναδική μοναδική προσέγγιση για το πέρασμα του χρόνου πριν ή μετά από μια κρουαζιέρα.

Το Ocean Drive αποτελεί το ιδανικό σημείο εκκίνησης για ένα παστέλ ξενοδοχεία, καφετέριες, καταστήματα, εστιατόρια και κλαμπ με 10 μπλοκ. Ένα κέντρο υποδοχής προσφέρει περιηγήσεις στην μοντέρνα περιοχή Art Deco στο South Beach, που περιλαμβάνει κτίρια από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1930 ή παραλάβετε μια κασέτα για να βοηθήσετε τη δική σας εξερεύνηση της περιοχής.

Αν θέλετε να προγραμματίσετε περισσότερο από μια μέρα για να μείνετε και να παίξετε, μπουκωμένο μέσα και γύρω από το Μαϊάμι και τις παραλίες του είναι μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία, πολλά με εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Και, λίγα λεπτά μακριά από το λιμάνι υπάρχουν δύο αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε. Το νησί της ζούγκλας, που βρίσκεται σε απόσταση 18,6 στρεμμάτων ανάμεσα στο κέντρο του Μαϊάμι και το South Beach, φιλοξενεί πάνω από 3.000 εξωτικά ζώα και 500 είδη φυτών και το Miami Seaquarium, το οποίο παρέχει 50 χρόνια ψυχαγωγίας στη Νότια Φλόριντα.

Φυσικά, ας μην ξεχνάμε για την παραλία ... λευκή άμμο, ζεστό ήλιο ... τι ένας τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε ή να τελειώσετε διακοπές!