Ρωτήστε Suzanne: Μπορεί ένα παιδί να πέσει στη θάλασσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο;

Έχετε μια ερώτηση σχετικά με τον προγραμματισμό οικογενειακών διακοπών; Ρωτήστε την Suzanne Rowan Kelleher, τον εμπειρογνώμονα οικογενειακών διακοπών στο About.com.

Ερώτηση: Οι φίλοι μου έχουν κλείσει την εκτεταμένη οικογένειά μας σε μια κρουαζιέρα Disney αυτό το καλοκαίρι. Ενώ ο σύζυγός μου και εγώ εκτιμούμε τη γενναιοδωρία τους, ανησυχώ ολοένα και περισσότερο για το να φέρω το τρελό μας αναρριχητικό παιδί ηλικίας 17 μηνών στο πλοίο. Αυτό το παιδί ανεβαίνει συνεχώς από το παχνί του, πάνω σκάλες, επάνω στα έπιπλα, και ουσιαστικά σε πρόβλημα με την πτώση ενός καπέλου.

Έχω ακούσει για τους ενήλικες που πέφτουν στη θάλασσα και φοβάμαι ότι θα μπορούσε επίσης. Πρέπει να ανησυχώ; - Sondra C. από την Bethesda, MD

Η Suzanne λέει: Ας ξεκινήσουμε με έναν έλεγχο πραγματικότητας. Ενώ οι ενήλικες είναι γνωστό ότι πέφτουν από κρουαζιερόπλοια, και είναι πάντα μια μεγάλη ιστορία ειδήσεων όταν συμβαίνει, είναι επίσης ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό. Και αυτό συμβαίνει επειδή είναι πραγματικά, πραγματικά δύσκολο να πέσετε στη θάλασσα χωρίς να το κάνετε εκ προθέσεως ή να είστε εξαιρετικά απερίσκεπτος.

Οι προστατευτικές ράγες στα περισσότερα κρουαζιερόπλοια είναι τουλάχιστον 42 ίντσες υψηλές, πράγμα που τους καθιστά πρόκληση για κάθε αναρριχητικό μικρό παιδί σε κλίμακα. Στα πλοία της Disney, κάτω από την κορυφή της σιδηροτροχιάς, υπάρχουν σιδηροτροχιές από χαλύβδινο φράχτη που καλύπτονται από ένα φύλλο από διαφανές πλεξιγκλάς, οπότε δεν υπάρχει τίποτα για τα μικρά παιδιά να ανεβαίνουν για να φτάσουν αρκετά ψηλά για να κλίνουν πάνω από την κορυφή της σιδηροτροχιάς. Αυτό ισχύει για τα κιγκλιδώματα στα δημόσια καταστρώματα του πλοίου, καθώς και για τα κιγκλιδώματα μπαλκονιών στις αίθουσες με τις βεράντες. (Η φωτογραφία δείχνει τον γιο μου στην ηλικία των 5 ετών απολαμβάνοντας τις απόψεες από την βεράντα μας στο Disney Wonder .)

Εάν η κρεβατοκάμαρα σας έχει βεράντα, η πόρτα στο μπαλκόνι είναι μια βαρύ συρόμενη πόρτα με κλειδαριά κοντά στην κορυφή. Αυτή η κλειδαριά θα είναι πολύ μακριά από το παιδί σας. Σε περίπτωση που η πόρτα αφεθεί ξεκλειδωμένη, η λαβή της πόρτας είναι επίσης ανθεκτική στα παιδιά και λίγο δύσκολη για λειτουργία.

Ο μεγαλύτερος δυνητικός κίνδυνος είναι ότι τα μπαλκόνια βεράντα έχουν έπιπλα - συνήθως χαμηλό τραπέζι και δύο καρέκλες - τα οποία ένα μικρό παιδί θα μπορούσε ενδεχομένως να πιέσει δίπλα στο κιγκλίδωμα και να ανέβει.

Φυσικά, δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε ένα παιδί χωρίς επίβλεψη σε ένα μπαλκόνι. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον διαχειριστή σας να αφαιρέσει τα έπιπλα βεράντας ως πρόσθετη προφύλαξη.

Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε, η απλούστερη λύση είναι να επιλέξετε ένα εξωτερικό σαλόνι χωρίς βεράντα ή μια εσωτερική κρεβατοκάμαρα της Disney με μια έξυπνη μαγική θύρα, η οποία σας δίνει σε πραγματικό χρόνο τις απόψεις σας για το τι συμβαίνει έξω από το πλοίο.

Κατώτατη γραμμή: Κανείς δεν πρέπει ποτέ να αφήνει ένα μικρό παιδί μόνο σε μπαλκόνι ή να τρέχει γύρω από το κατάστρωμα ενός πλοίου χωρίς επίβλεψη, αλλά επίσης δεν θα άφηνα το φόβο του παιδιού σας να πηδήξει πάνω στο δρόμο σας για μια πραγματικά υπέροχη κρουαζιέρα στις πιο οικογενειακές - προσανατολισμένη γραμμή κρουαζιέρας υπάρχει. Είμαι βέβαιος ότι θα έχετε όλοι υπέροχο χρόνο.

Ψάχνετε για οικογενειακές διακοπές; Εδώ μπορείτε να ζητήσετε από την Suzanne την ερώτησή σας.

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις τελευταίες ιδέες για οικογενειακές διακοπές, ταξιδιωτικές συμβουλές και προσφορές. Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο δωρεάν οικογενειακών διακοπών μου σήμερα!