Τι είναι μια κρουαζιέρα ποταμού;

Η ποδηλατική ποδηλασία είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της βιομηχανίας κρουαζιερόπλοιων, σύμφωνα με τους New York Times και τους ειδικούς της βιομηχανίας. Οι κρουαζιέρες ποταμών εξακολουθούν να αποτελούν μικρό μέρος της συνολικής βιομηχανίας κρουαζιερόπλοιων, αλλά η πλεύση στο ποτάμι συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα κάθε χρόνο. Με μικρά, πιο οικεία πλοία και δρομολόγια που μεταφέρουν τους ταξιδιώτες σε μεγάλες πόλεις, μικρά χωριά και όμορφα τοπία, οι γραμμές ποταμού κρουαζιέρας προσφέρουν ένα πολύ ξεχωριστό είδος κρουαζιέρας.

Μικρότερη κλίμακα, μεγαλύτερη οικειότητα

Τα κρουαζιερόπλοια ποταμών τείνουν να είναι πολύ μικρότερα από τα πλοία των ωκεανών Τα ευρωπαϊκά κρουαζιερόπλοια είναι ιδιαίτερα σχετικά στενά και συμπαγή επειδή πρέπει να είναι σε θέση να περάσουν από τις κλειδαριές και τις γέφυρες. Αυτό σημαίνει ότι θα μοιραστείτε το ταξίδι σας με λιγότερους επιβάτες. Σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν λιγότερες περιοχές δραστηριοτήτων του πλοίου. αν η ιδέα σας για μεγάλες διακοπές κρουαζιέρας εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα πολλών εστιατορίων, θεαματικών παραστάσεων και μιας χαρτοπαικτικής λέσχης όλο το βράδυ, μια κρουαζιέρα ποταμών μπορεί να μην είναι η ιδανική απόδραση σας. Ορισμένα ποτάμια κρουαζιερόπλοια είναι τόσο μικρά που δεν προσφέρουν ούτε καν πλυντήριο ρούχων ή γυμναστήριο με αυτοεξυπηρέτηση. Τα γεύματά σας θα είναι καλά προετοιμασμένα και όμορφα σερβίρονται, αλλά πιθανότατα θα έχετε μόνο ένα ή δύο χώρους εστίασης στο σκάφος σας ποταμού κρουαζιερόπλοιων.

Παρόλο που πιθανότατα δεν θα παρακολουθήσετε μια μουσική αναθεώρηση του Broadway στο κρουαζιερόπλοιο ποταμού, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να χαλαρώσετε και να μάθετε για τις χώρες που επισκέπτεστε.

Πολλά σκάφη ποταμού κρουαζιερόπλοιων προσφέρουν ζωντανή μουσική πιάνο τα βράδια, ένα τέλειο υπόβαθρο για τα φώτα του λιμανιού που θα δείτε στο ταξίδι σας. Μπορεί να μπορείτε να παρακολουθήσετε τοπικές διαδηλώσεις, να ακούσετε διαλέξεις, να συμμετάσχετε σε μαθήματα άσκησης ή να πάρετε μια αφηγημένη κρουαζιέρα πριν το δείπνο. Ανοιχτά καθίσματα κατά τη διάρκεια των γευμάτων θα σας επιτρέψουν να συναντήσετε όσο περισσότερους συμπολίτες σας επιθυμείτε.

Μπορείτε να συσκευάσετε ελαφρύτερα, επίσης, επειδή ο κώδικας ενδυμασίας στις περισσότερες κρουαζιέρες ποταμών είναι απλός.

Εστίαση στις κλήσεις θύρας

Σε μια κρουαζιέρα ποταμών, οι κλήσεις σε λιμάνια είναι η κύρια δραστηριότητα. Πιθανόν να ξοδεύετε περισσότερο στο λιμάνι από ό, τι θα κάνατε σε μια κρουαζιέρα στον ωκεανό, ανάλογα με το δρομολόγιο που θα επιλέξετε και πολλές γραμμές ποταμού κρουαζιέρας περιλαμβάνουν όλες ή τις περισσότερες εκδρομές στην ακτή της κρουαζιέρας. Επειδή το ταξίδι σας θα σας μεταφέρει από τόπο σε τόπο μέσω ποταμών και καναλιών, θα μπορείτε να δείτε την ύπαιθρο που περιβάλλει κάθε λιμάνι από την κρεβατοκάμαρά σας ή το σαλόνι προβολής του σκάφους σας. Πιθανότατα θα κολυμπήσετε στην πόλη, σχετικά κοντά στην καρδιά κάθε λιμανιού, επειδή το πλοίο σας είναι αρκετά μικρό για να κολυμπήσετε σε μικρότερους προβλήτες. Μόλις βρισκόμαστε στην ξηρά, μπορείτε να ξεπεράσετε μόνοι σας ή να εγγραφείτε για μία από τις προγραμματισμένες εκδρομές του σκάφους σας. Οι περισσότερες γραμμές κρουαζιέρας ποταμών προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία περιηγήσεων στις ακτές.

Σημεία Κρουαζιέρας Ποταμού

Εδώ είναι μερικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε μια ποτάμια κρουαζιέρα:

Η πρόσβαση στην αναπηρία ποικίλλει από πλοίο σε πλοίο και από χώρα σε χώρα. Ορισμένα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν ανελκυστήρες. πολύ λίγα προσφέρουν πρόσβαση σε αναπηρικά αμαξίδια. Οι διαβάσεις μπορεί να είναι πολύ στενές, σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ στενές για μια αναπηρική καρέκλα, ή μπορεί να είναι πολύ απότομες. Οι εκδρομές με τις ακτές μπορούν να σας μεταφέρουν σε μέρη όπου τα πεζοδρόμια είναι ανομοιογενή ή απαιτούνται σκάλες αναρρίχησης.

Να είστε βέβαιος να ρωτήσετε για εκδρομές που κινούνται με πιο αργό ρυθμό προτού να κλείσετε την κρουαζιέρα σας.

Η ποδηλατική σας κρουαζιέρα είναι πιθανό να είναι ένα μονοπάτι, ξεκινώντας από μια πόλη και τελειώνοντας σε μια άλλη. Αυτό θα κάνει το αεροπορικό σας ταξίδι ακριβότερο, αλλά και θα σας δώσει την ευκαιρία να φτάσετε νωρίς και / ή να παραμείνετε περισσότερο για να εξερευνήσετε μία ή και τις δύο πόλεις.

Πολλές γραμμές κρουαζιέρας ποταμού προσφέρουν δωρεάν κρασί, μπύρα και αναψυκτικά στο δείπνο.

Είστε λιγότερο πιθανό να γίνετε ναυτικός σε μια κρουαζιέρα ποταμού, αλλά θα μπορούσε να συμβεί αν το δρομολόγιό σας σας μεταφέρει σε ανοιχτό νερό και είστε πολύ ευαίσθητοι στην κίνηση του πλοίου σας.

Επειδή ταξιδεύετε τόσο κοντά στη γη, τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια δεν έχουν στη διάθεσή τους γιατρούς ή ιατρούς. Εάν χρειάζεστε ιατρική περίθαλψη, θα απευθυνθείτε σε φαρμακείο ή γιατρό στην πόλη.

Τα επίπεδα νερού στα ποτάμια και τα κανάλια ενδέχεται να επηρεάσουν τη διαδρομή σας.

Εάν η στάθμη του νερού είναι πολύ χαμηλή, το πλοίο ενδέχεται να μην μπορεί να πλοηγηθεί σε ρηχά ποτάμια και εάν η στάθμη του νερού είναι πολύ υψηλή, το πλοίο σας μπορεί να μην μπορεί να περάσει κάτω από τις γέφυρες. Η γραμμή ποταμού σας θα έχει, φυσικά, ένα σχέδιο αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να συμβούν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο δρομολόγιο σας.

Δημοφιλή δρομολόγια κρουαζιέρας ποταμών