Διεθνής Ανακαίνιση Χώρου Αγοράς Σχεδιάστηκε

Η κατασκευή προβλέπεται να αρχίσει στα μέσα του 2005.

Αυτή η ανακαίνιση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αλλά μια μεγαλύτερη, πιο δαπανηρή ανακαίνιση φαίνεται να είναι προγραμματισμένη να σπάσει έδαφος κάποτε το 2013. Θα σας κρατήσουμε συμβουλές.

Κάθε φορά που επισκέπτομαι το Oahu, ένα από τα μέρη που θέλω να επισκεφτώ είναι η Διεθνής Αγορά στην οδό Καλακούα 2330 στην Waikiki. Για μένα, ποτέ δεν ήταν ένα μέρος που είναι πολύ ελκυστικό. Στην πραγματικότητα, σε πολλούς τομείς είναι κάπως γελοίο. Σίγουρα δεν ήταν ποτέ εύκολο να περιηγηθείτε μέσα από τα πολλά δρομάκια και τα πίσω σοκάκια.

Τον περπατώ συχνά και δεν αγοράζω τίποτα. Αλλά, και πάλι, υπάρχει εκείνη η επιπλέον βαλίτσα που βρήκα εκεί για $ 25 και εκείνα τα μεγάλα μπλουζάκια και, ναι, το αγαπημένο φόρεμα της Χαβάης της συζύγου μου και εκείνων που δύσκολα βρίσκουν μουσικά CD ...

Η γη κάτω από την Αγορά έχει μακρά ιστορία. Λίγοι γνωρίζουν ότι κάθεται στη γη που κάποτε ανήκε στη βασίλισσα της Χαβάης, Emma Kaleleonalani, σύζυγο του βασιλιά Kamehameha IV. Ακόμη και σήμερα, η γη ανήκει στο Ίδρυμα Queen Emma και αυτό είναι το κλειδί για το μέλλον της.

Η ιστορία της ως αγοράς άρχισε στις 16 Ιανουαρίου 1955 όταν ο επιχειρηματίας Donn "Don the Beachcomber" ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο "χωριό της Waikiki". Το νέο χωριό θα ονομαζόταν "Η Διεθνής Αγορά".

Όπως αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα της Market Place, το Market Place σχεδιάστηκε αρχικά για να περιλάβει 14 στρέμματα της Queen Emma Estate μεταξύ του Waikiki Theatre και του μόλις ολοκληρωμένου Princess Ka'iulani Hotel, που εκτείνεται από τη λεωφόρο Kalakaua στο κέντρο της λεωφόρου Kuhio.

Προοριζόμενο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των επισκεπτών της Waikiki να είναι ένα απλό, τροπικό χωριό με τις τέχνες, τη βιοτεχνία, την ψυχαγωγία και τα τρόφιμα των αληθινά διαφορετικών ανθρώπων του Hawai'i, η Διεθνής Αγορά αντικατοπτρίζει την πρώιμη συνειδητοποίηση ότι ο πολιτιστικός τουρισμός απαιτεί ένα δημιουργικό όραμα.

Θα χτιστούν χωριά διαφόρων εθνοτικών ομάδων, μεταξύ των οποίων η Χαβάη, η Νησί της Νότιας Θάλασσας, η Ιαπωνία, η Κινέζικη, η Ινδική και η Φιλιππίνων.

Τα αρχικά σχέδια επέτρεψαν την κατασκευή ενός μικρού ξενοδοχείου με τροπικό σχεδιασμό στη γη που σήμερα κατέχεται από το εμπορικό κέντρο Kuhio - εάν η ανάγκη για περισσότερα δωμάτια στην Waikiki έκανε την επιχείρηση οικονομικά βιώσιμη. Το κορυφαίο εστιατόριο στην αγορά έπρεπε να είναι Don the Beachcombers. "

Για πολλούς επισκέπτες στη Waikiki η Διεθνής Αγορά είναι ένα από τα μέρη που θυμούνται περισσότερο. Για τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, είναι ένα από τα λίγα μέρη της Waikiki που πάντα φαίνεται να είναι εκεί και, ως επί το πλείστον, πάντα φαίνεται το ίδιο.

Όμως, όλα τα πράγματα φαίνονται να αλλάζουν, ειδικά σε μια περιοχή όπως η Waikiki, όπου η αξία της ακίνητης περιουσίας είναι υψηλή και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων προσπαθούν πάντα να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις της επένδυσής τους.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2003, το Queen Emma Foundation ανακοίνωσε σχέδια για πλήρη ανακαίνιση ύψους 100-150 εκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή της σημερινής Διεθνούς Αγοράς. Η κατασκευή προβλέπεται να αρχίσει στα μέσα του 2005 και να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το 2007. Αυτό θα επιτρέψει στους σημερινούς προμηθευτές να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους. Ορισμένοι, αλλά όχι όλοι, των πωλητών ενδέχεται να κληθούν να επιστρέψουν στη νέα εξέλιξη.

Τα σχέδια για την ανακαίνιση απαιτούν ένα συγκρότημα χαμηλών προδιαγραφών, το οποίο θα περιλαμβάνει καταστήματα λιανικής πώλησης, αμφιθέατρο ψυχαγωγίας, οχυρό χούλα, εστία ιστορίας kupuna και διατήρηση πολλών από τα υπάρχοντα δέντρα κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένου του παγκοσμίου φήμης banyon tree που βρίσκεται στην αγορά Θέση.

Η περιοχή θα περιλαμβάνει επίσης ένα εθνικό περίπτερο τροφίμων, ελεύθερα εστιατόρια και υπαίθρια καροτσάκια και περίπτερα. Επιπλέον, μεγάλο μέρος της όψης που είχε η γη στις ημέρες της βασίλισσας Έμμα θα αναδημιουργηθεί, συμπεριλαμβανομένου ενός ρεύματος που τρέχει μέσα από το ακίνητο.

Η τρέχουσα θέση της Διεθνούς Αγοράς εξαρτάται από την κυκλοφορία των πεζών και υποφέρει από την έλλειψη χώρου στάθμευσης στην Waikiki. Το νέο συγκρότημα θα διαθέτει πάνω από 300 θέσεις στάθμευσης, πολλές από τις οποίες θα βρίσκονται υπόγειο.