Λήψη εξουσιοδοτημένων ταξί

Στην Πόλη του Μεξικού και στους περισσότερους άλλους τουριστικούς προορισμούς στο Μεξικό, υπάρχει μια εξουσιοδοτημένη υπηρεσία ταξί που λειτουργεί από το αεροδρόμιο και τους μεγάλους σταθμούς λεωφορείων . Αυτό βοηθά στην εξασφάλιση της ασφάλειας των ταξιδιωτών. Αγοράζετε ένα εισιτήριο που περιέχει έναν αριθμό και στη στάση ταξί καταγράφει τον αριθμό του εισιτηρίου σας και τον αριθμό του ταξί και την ταυτότητα του οδηγού με τον οποίο αναχωρείτε, οπότε σε περίπτωση που συναντήσετε δυσκολίες, μπορείτε να εντοπίσετε τον οδηγό μέσω του αριθμού στο στέλεχος του εισιτηρίου σας.

Αν και οι εξουσιοδοτημένοι ταξί κοστίζουν λίγο περισσότερο από μια καμπίνα μπορείτε να χαλαρώσετε στο δρόμο, είναι καλή ιδέα να τις πάρετε πάντα όταν είναι διαθέσιμες (η τιμή εξακολουθεί να είναι πολύ λογική).

Πώς να πάρετε ένα εξουσιοδοτημένο ταξί

Αρχικά, εντοπίστε τον εγκεκριμένο θάλαμο ταξί ή τη στάση. Αυτά συνήθως χαρακτηρίζονται από το σύμβολο "Taxis Autorisados" ή στα αεροδρόμια, το σημείο μπορεί να διαβάσει "Transporte Terrestre". Μπορεί να υπάρχουν οδηγοί ταξί γύρω από την προσπάθεια να ζητήσουν την επιχείρησή σας. Θα πρέπει να αποφύγετε αυτούς τους τύπους (π.χ. "gracias" και να συνεχίσετε να περπατάτε) και κατευθυνθείτε στο περίπτερο ταξί για να αγοράσετε το εισιτήριό σας.

Στο περίπτερο ταξί, θα δείτε έναν χάρτη της πόλης που έχει επισημανθεί σε ζώνες και το κόστος μεταφοράς ανάλογα με τη ζώνη που είναι ο προορισμός σας. Πείτε στον πράκτορα του εισιτηρίου τον προορισμό σας (για παράδειγμα: "Centro Historico" ή αν δεν είστε σίγουροι για την περιοχή, πείτε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου σας) και πληρώστε τον ναύλο. Αυτός ο ναύλος είναι για μέχρι τέσσερα άτομα με έως και δύο τσάντες ανά άτομο.

Εάν υπάρχουν περισσότερα από τέσσερα άτομα στο πάρτι ή οι αποσκευές σας δεν θα χωρέσουν σε ένα sedan, τότε θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα για τη μεταφορά σε ένα μεγαλύτερο όχημα.

Αφού αγοράσετε το εισιτήριο ταξί σας, προχωρήστε στην περιοχή ταξί. Θα πρέπει να βλέπετε σημάδια με βέλη που να δείχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Εκεί θα δώσετε το εισιτήριο στον συνοδό, ο οποίος θα σας δείξει ποιο ταξί θα πάρετε και θα σας βοηθήσει να φορτώσετε τις αποσκευές σας στο αυτοκίνητο.

Ενημερώστε στον οδηγό τον προορισμό σας και αφήστε το. Είναι συνηθισμένο να ανατρέπετε τον συνοδό που σας βοηθά να επιβιβαστείτε στο ταξί (20 ή 30 πέσος είναι καλό) και μπορείτε να συμβουλεύσετε τον οδηγό σας αν σας βοηθήσει με τις αποσκευές σας (τα δέκα πέσα ανά βαλίτσα είναι καλό σημείο εκκίνησης) δεν χρειάζεται να συμβουλεύεστε τον οδηγό σας.

Άλλες μορφές μεταφοράς

Αν δεν έχετε πολλές αποσκευές και ταξιδεύετε με σφιχτό προϋπολογισμό, ίσως θελήσετε να παραιτηθείτε από ένα ταξί και να επιλέξετε εναλλακτικό και οικονομικότερο τρόπο μεταφοράς. Μερικοί άνθρωποι αποχωρούν από το αεροδρόμιο και χαιρετούν μια καμπίνα έξω στο δρόμο, που θα τους χρεώσει λιγότερο από ένα εξουσιοδοτημένο ταξί. Στην πόλη του Μεξικού υπάρχει επίσης η επιλογή να πάρετε το μετρό ή το μετρό απευθείας από το αεροδρόμιο (ο σταθμός Terminal Aérea).