Κορυφαία μέρη Γκουτζαράτι Γκάρμπα για να γιορτάσουν το Ναβαράτρι

Στην πολιτεία Γκουτζαράτ, το επίκεντρο του εννέα νυχτερινών φεστιβάλ Navaratri είναι ένας χορός που ονομάζεται garba .

Τι ακριβώς είναι; Το Gujarati garba είναι μια κυκλική μορφή χορού που περιλαμβάνει χειροκροτήματα και στροβιλισμό γύρω από αυτό που συνήθως είναι ένα είδωλο της Μητέρας Θεάς στο κέντρο. Συνοδεύεται από μουσική και τραγούδι. Το Dandiya είναι μια παραλλαγή που περιλαμβάνει την προσθήκη ραβδίων, τα οποία χτυπούν οι χορευτές σε ρυθμό.

Το ντύσιμο σε πολύχρωμα παραδοσιακά ρούχα είναι απαραίτητο, ειδικά για τις γυναίκες που έβαλαν τεράστια προσπάθεια για να σχεδιάσουν μια διαφορετική φορεσιά για κάθε νύχτα του φεστιβάλ.

Το Garba συμβαίνει τη νύχτα σε χωριά και γειτονιές σε όλη τη Γκουτζαράτ κατά τη διάρκεια του Ναβάρατρι. Ωστόσο, το καλύτερο μέρος για να ζήσετε είναι στην πολιτιστική πρωτεύουσα, Vadodara (Baroda). Οι διάσημες εκδηλώσεις γκράμπα στη Βαντοδάρα είναι ενεργητικές και επιδεικτικές και είναι κοινό για τις προσωπικότητες του Bollywood να είναι παρόντες.

Εκδηλώσεις στο Vadodara

Το United Way Garba είναι το πιο δημοφιλές γκράμπα στο Βαντοδάρα. Περίπου 30.000 άτομα την παρακολουθούν κάθε βράδυ. Τι αντλεί το τεράστιο πλήθος; Ένας συνδυασμός καλής διαχείρισης, κορυφαίων τραγουδιστών και ατμόσφαιρας. Υπάρχουν επίσης κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας. Η United Way δημιουργήθηκε με έμφαση στην υποστήριξη της κοινότητας και τα έσοδα που αντλήθηκαν από την εκδήλωση διανέμονται σε 140 φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλη την πόλη. Οι προκαταβολές είναι απαραίτητες και μπορούν να γίνουν online εδώ.

Το τεράστιο Φεστιβάλ Vadodara Navaratri είναι ένα νέο γεγονός που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2015.

Είναι πίσω για το τρίτο έτος το 2017. Ο τραγουδιστής και ο συνθέτης Gautam Dabir είναι ο καλλιτέχνης σε προβολή. Θα συνοδεύεται από τους Anupa Pota, Shyam Ghediya και τον Seema Deepak Parikh (ο οποίος έχει παρουσιαστεί στα γεγονότα του γκέρμπα για τα τελευταία 25 χρόνια ως μέρος των περίφημων αδελφών του Chokshi). Τα εισιτήρια μπορούν να κρατηθούν online εδώ.

Ο Μάα Σακτί Γκάρμπα είναι ένα άλλο διάσημο γκράμπα στο Βαντοδάρα. Εμφανίζεται στο βιβλίο Limca του World Records ως το μεγαλύτερο garba στον κόσμο. Σχεδόν 40.000 χορευτές έλαβαν μέρος για να κερδίσουν την τιμή το 2004. Κάντε κράτηση εισιτηρίων online εδώ.

Άλλες εκδηλώσεις Αλλού

Η μεγαλύτερη πόλη του κράτους, το Αχμενταμπάντ, κρατά επίσης μερικά φημισμένα γεγονότα γκράμπα. Το μεγαλύτερο και πιο γνωστό από αυτά είναι αυτό στο έδαφος GMDC, το οποίο φιλοξενείται συνήθως από τον Τουρισμό Gujarat. Έχει χειροτεχνήματα, διασκέδαση για τα παιδιά, και ένα κρατικό επίπεδο garba ανταγωνισμού. Θα βρείτε επίσης δεκάδες γκαράζ κατά μήκος της εθνικής οδού Sarkhej-Gandhinagar (Road SG), η οποία συνδέει το Αχμενταμπάντ με την πρωτεύουσα του κράτους Gandhinagar.

Διάφορες ταξιδιωτικές εταιρείες, σε συνδυασμό με τον Τουρισμό Gujarat, προσφέρουν ειδικές περιηγήσεις πακέτων Navaratri. Οι λεπτομέρειες αυτών μπορούν να βρεθούν εδώ.

Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε στο Γκουτζαράτ για το Ναβάρατρι, οι εκδηλώσεις χορού garba και dandiya πραγματοποιούνται επίσης σε μεγάλη κλίμακα στη Βομβάη, λόγω του μεγάλου πληθυσμού Γκουτζαράτι εκεί. Παραδόξως, μερικά από τα γεγονότα έχουν περισσότερες συμμετοχές από ό, τι στο Vadodara.

Το Borivali (στα βόρεια προάστια της πόλης) διαμορφώνεται ως το Navaratri garba της πόλης και το κέντρο dandiya το 2017, καθώς δύο από τις πιο δημοφιλείς πράξεις θα εμφανίζονται εκεί.

Αυτά είναι: