Πότε είναι το Navaratri το 2018, 2019, 2020;

Γιορτάζοντας τη Θεά της Μητέρας στην Ινδία

Πότε είναι το Navaratri το 2018, 2019, 2020;

Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά φεστιβάλ Navaratri που συμβαίνουν στην Ινδία όλο το χρόνο. Ωστόσο, η Sharad Navaratri είναι η πιο δημοφιλής. Ο Sharad Navaratri, που αποτελεί το επίκεντρο αυτού του άρθρου, συνήθως λαμβάνει χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου κάθε έτους. Οι ημερομηνίες του φεστιβάλ καθορίζονται σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο. Είναι συνήθως ένα εννιά φεστιβάλ νύχτας που τελειώνει με τη Δούσθερα , τη νίκη του καλού για το κακό, τη δέκατη μέρα.

Ωστόσο, μερικά χρόνια έχει μειωθεί σε οκτώ νύχτες ή επεκταθεί σε 10 νύχτες. Αυτό συμβαίνει επειδή, αστρολογικά, μερικές ημέρες συμβαίνουν την ίδια ημερομηνία ή συμβαίνουν σε δύο ημερομηνίες.

Το άλλο σημαντικό φεστιβάλ Navaratri, Chaitra Navaratri, θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 26 Μαρτίου 2018. Ξεκινά την πρώτη ημέρα του νέου ινδουιστικού σεληνιακού ημερολογίου και η ένατη ημέρα είναι ο Ram Navami. Αυτό Navaratri είναι πιο ευρέως γιορτάζεται στη βόρεια Ινδία. Στη Μαχαράστρα, η περίσταση γιορτάζεται ως Gudi Padwa και Ugadi στη νότια Ινδία.

Sharad Navaratri χρονολογείται λεπτομερείς πληροφορίες

Κατά τη διάρκεια του Navaratri, η θεά Durga (η θεά της μητέρας, η οποία είναι μια πτυχή της θεάς Parvati), λατρεύεται σε κάθε μία από τις εννέα μορφές της. Κάθε μέρα έχει ένα διαφορετικό τελετουργικό που συνδέεται με αυτό.

Επιπλέον, κυρίως στις πολιτείες Γκουτζαράτ και Μαχαράστρα, υπάρχει ένα έθιμο να φορούν διαφορετικά χρώματα φόρεμα κάθε μέρα.

Σημειώστε ότι στη νότια Ινδία, η θεά Durga λατρεύεται κατά τις τρεις πρώτες ημέρες του φεστιβάλ Navaratri, ακολουθούμενη από τη Θεά Λάκσμι κατά τις επόμενες τρεις ημέρες, και τέλος την Θεά Saraswati στις τρεις τελευταίες ημέρες.

Περισσότερα για την Sharad Navaratri

Μάθετε περισσότερα για το φεστιβάλ Navaratri και πώς να γνωρίσετε τους εορτασμούς αυτού του Οδηγού Essential του Navaratri Festival.

Εάν πρόκειται να είστε στο Δελχί κατά τη διάρκεια του Navaratri, προσπαθήστε να πιάσετε ένα από αυτά τα 5 Δημοφιλή Δελχί Ramlila Shows.