Ταξιδιωτικός οδηγός Ixtapa Zihuatanejo

Ένας υπέροχος προστατευμένος κόλπος στην ακτή του Ειρηνικού του κράτους Guerrero ήταν το σπίτι σε ένα μικρό ψαροχώρι που ονομάζεται Zihuatanejo. Στο Nahuatl, τη γλώσσα των Αζτέκων, το όνομα σημαίνει "κόλπος των γυναικών". Αυτός ήταν ένας όμορφος και ήσυχος παράδεισος. Το 1970, το FONATUR, κυβερνητικό τουριστικό πρακτορείο του Μεξικού, επέλεξε την ακτογραμμή ακριβώς βορειοδυτικά από αυτό το σημείο για να εξελιχθεί ως περιοχή τουριστικού θέρετρου. Όπως και ορισμένοι άλλοι δημοφιλείς προορισμοί παραλία στο Μεξικό, όπως το Κανκούν, το Los Cabos και το Huatulco, το Ixtapa σχεδιάστηκε με γνώμονα την άνεση των τουριστών.

Το όμορφο τμήμα της ακτογραμμής δημιουργήθηκε με μια σειρά από θέρετρα, δύο γήπεδα γκολφ και μια μαρίνα δημιουργήθηκαν, καθώς και μια μικρή εμπορική περιοχή για να φιλοξενήσει καταστήματα και εστιατόρια.

Το Ixtapa και το Zihuatanejo απέχουν μόνο 4 μίλια από το ξενοδοχείο, αλλά προσφέρουν διαφορετικά vibes. Η Ixtapa διαθέτει μεγάλα ξενοδοχεία και όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ο Zihautanejo παραμένει μια γοητευτική πόλη του Μεξικού, αν και έχει φτάσει πλέον σε πληθυσμό περίπου 60.000 κατοίκων. Αυτές οι πόλεις βρίσκονται κατά μήκος της Μεξικάνικης Ριβιέρας, περίπου 460 μίλια νότια του Puerto Vallarta και 150 μίλια βόρεια του Ακαπούλκο.

Αυτός ο διπλός προορισμός διακοπών είναι ιδανικός για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για διακοπές περιπέτειας και υπαίθρια αναψυχή. Το Ixtapa Zihuatanejo έχει πιστοποιηθεί ως "Πολιτισμός της Ειρήνης" σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. Το 2010, η κοινότητα δημιούργησε ένα μνημείο του ειρηνικού πολέμου ως σύμβολο της δέσμευσής της να αγωνιστεί για ειρήνη. Το 2015 θεωρήθηκε ο 4ος πιο δημοφιλής προορισμός στο Tripadvisor Readers 'Choice Awards.

Τι να κάνετε στην Ixtapa / Zihuatanejo:

Απολαύστε τις παραλίες: Η κύρια παραλία της Ixtapa, El Palmar, έχει λάβει πιστοποίηση γαλάζιας σημαίας. Άλλες παραλίες για check out περιλαμβάνουν Playa Quieta και Playa Linda, καθώς και το Playa Principal του Zihuatanejo και το Playa La Ropa.

Ποδήλατο κατά μήκος του ποδηλάτου, ένα μονοπάτι 5 μιλίων σχεδιασμένο για ποδηλάτες, δρομείς και σκέιτερ.

Ένα μεγάλο τμήμα του περνά μέσα από μια δασική περιοχή όπου μπορείτε να δείτε τα πουλιά και άλλα άγρια ​​ζώα.

Πρακτορείστε την κούνια σας σε δύο από τα δύο γήπεδα γκολφ του γηπέδου με 18 τρύπες του Ixtapa.

Απελευθέρωση θαλάσσιων χελωνών: Από τον Ιούλιο, οι θαλάσσιες χελώνες (κυρίως laúd, golfina y carey) αρχίζουν να φτάνουν στις παραλίες της Ixtapa και του Zihuatanejo. Τα αυγά συλλέγονται και τοποθετούνται σε προστατευμένες περιοχές μέχρι να εκκολαφθούν, τότε θα φροντιστούν και θα απελευθερωθούν στον ωκεανό.

Που να μείνω:

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και θέρετρα στην Ixtapa και το Zihuatanejo για να διαλέξετε. Έχουμε παραθέσει μερικά αγαπημένα εδώ: από πού να μείνετε στην Ιξτάπα και το Ζιουατανέχο .

Που να φάω:

Πολλά από τα ξενοδοχεία διαθέτουν εξαιρετικά εστιατόρια. Αν θέλετε να αποδράσετε από το θέρετρο, μπορείτε να δοκιμάσετε το Nueva Zelanda στο Plaza Kiosko της Ixtapa, το οποίο (παρά το όνομά του) προσφέρει πραγματικό μεξικάνικο φαγητό, καλό πρωινό και επιλογές φρέσκων χυμών φρούτων. Για δείπνο, ελέγξτε τα εστιατόρια στη μαρίνα Ixtapa, υπάρχουν πολλά ωραία εστιατόρια με ρομαντική ή διασκεδαστική ατμόσφαιρα, ανάλογα με το τι ψάχνετε. Η La Sirena Gorda στο Zihuatanejo διαθέτει νόστιμες tacos, ceviche και άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ.

Ημερήσιες εκδρομές:

Κάντε μια εκδρομή με αναπνευστήρα στο νησί Ixtapa.

Μόλις μια βόλτα με βάρκα από το Playa Linda της Ixtapa, θα σας οδηγήσει σε ένα μικρό δασικό νησί με τέσσερις ήσυχες παραλίες και ευκαιρίες για την επισήμανση της υποβρύχιας ζωής.

Επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο Xihuacan (πρώην Soledad de Maciel), που βρίσκεται μόλις 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ixtapa-Zihuatanejo.

Να φτάσετε εκεί:

Πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν απευθείας πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά στο διεθνές αεροδρόμιο Zihuatanejo (ZIH). Το Zihuatanejo απέχει 583χλμ. Από την Πόλη του Μεξικού , μια εύκολη 40λεπτη πτήση. Τα λεωφορεία από την πόλη του Μεξικού αναχωρούν από το Terminal Sureño (Νότιο Τερματικό). Εάν οδηγείτε κατά μήκος της ακτής, είναι περίπου τρεις ώρες με το αυτοκίνητο από το Acapulco.