Ιστορία της Εκκλησίας του Ευαγγελίου της Σκηνής

Union Gospel Tabernacle - Μητέρα Εκκλησία της Χωρικής Μουσικής

Ταξιδέψτε στην καρδιά του Music City, ΗΠΑ, Νάσβιλ, Τενεσί και μπορείτε να επισκεφτείτε τη μητέρα εκκλησία της country μουσικής, το Auditorium Ryman.

Οι οπαδοί μουσικής σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν το ιστορικό Ryman Auditorium ως το παραδοσιακό σπίτι του ραδιοφωνικού σόου Grand Ole Opry της χώρας μουσικής, το μουσικό ίδρυμα που πιστώνεται με τη δημοτικότητα του country sound σε εθνικό επίπεδο. Παρόλο που η εκπομπή ξεπέρασε το αίθριο και μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερη εγκατάσταση πριν από δεκαετίες, το Grand Old Opry κάνει ακόμα ένα ετήσιο προσκύνημα πίσω στον Ryman κάθε χειμώνα.



Σίγουρα ένας λόγος που το Opry είναι τόσο δημοφιλές είναι το μέγεθος των ερμηνευτών που έχει προσελκύσει όλα αυτά τα χρόνια. Είτε ήταν μέλη του Opry από το παρελθόν, όπως ο Roy Acuff, ο Minnie Pearl, ο Hank Williams και ο Bill Monroe, ή σύγχρονα μέλη όπως ο Garth Brooks, ο Vince Gill, ο Reba McEntire, ο Charlie Daniels και ο Alan Jackson, θεωρούσε την υψηλότερη τιμή και ένα στενό επίτευγμα στην καριέρα του καλλιτέχνη μιας χώρας.

Αλλά η γοητεία του Ryman πηγαίνει πίσω στις αρχές του και πολύ πριν το Grand Ole Opry σκεφτεί ποτέ ...

Όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, όταν ο Νάσβιλ άρχισε να μεγαλώνει γρήγορα και να ευημερεί σε αυτό που ήταν γνωστό τότε ως Νέος Νότος. Η ανάπτυξη στο Νάσβιλ περιελάμβανε τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, σχολεία και θέατρα και σύντομα έγινε πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο του Νότου και πήρε το ψευδώνυμο Αθήνα του Νότου.

Μαζί με αυτή την ανάπτυξη ήρθαν οι προσθήκες να γίνει ένα σημαντικό ποτάμι λιμάνι και ένα σιδηροδρομικό κέντρο και αυτό ήταν όπου Tom Ryman, ένας τοπικός μεγιστάνας ποταμόπλοιο ήρθε στην εικόνα.


Λέει ότι μετά την ακρόαση του γνωστού Νότιας Ευαγγελιστή Sam Jones, ο Tom Ryman μετατράπηκε στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και σύντομα συγκέντρωσε μια τοπική ομάδα και άρχισε να εργάζεται σε μια εκκλησία ώστε να βοηθήσει άλλους να απομακρυνθούν από τους πονηρούς τρόπους τους και να σώσουν τις ψυχές τους από την καταδίκη δίνοντάς τους μια θέση να λατρεύουν ελεύθερα.



Σύντομα η κατασκευή του Union Gospel Tabernacle άρχισε ακριβώς βόρεια του Broad με αυτό που ήταν τότε γνωστό ως Summer Street.

Το Union Gospel Tabernacle άνοιξε επίσημα στο κοινό το 1892 και βρισκόταν σε μικρή απόσταση από την περιβόητη περιοχή του κόκκινου φωτός της πόλης, γνωστή ως Black Bottoms District. Ήταν ένας τόπος όπου οι άνθρωποι όλων των θρησκειών μπορούσαν να ενώνονται μαζί στη λατρεία και χρησιμοποιήθηκε επίσης ως δημόσια αίθουσα συνεδριάσεων.

Μια από τις πιο γνωστές συναντήσεις έλαβε χώρα το 1897 όταν οι βετεράνοι της Συνομοσπονδίας φιλοξένησαν μια μεγάλη επανένωση εκεί που περιελάμβανε την προσθήκη της γνωστής ως Confederate Gallery και το 1901 δημιουργήθηκε μια νέα σκηνή για παραστάσεις του Μητροπολιτικού της Νέας Υόρκης ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.

Η ακουστική του αίθουσου έγινε γρήγορα θρυλική και προσέλκυσε το καλύτερο μουσικό ταλέντο στον κόσμο. Ο Ryman είδε πρώιμες εμφανίσεις από τα πεδία WC, Harpo Marx, Mae West, Ziegfield Follies, Enrico Caruso, John Philip Sousa, Τσάρλι Τσάπλιν και Gene Autry.

Το επίσημο όνομα του κτηρίου, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν η Σκηνή του Ευαγγελίου της Ένωσης, αλλά τοπικά ήταν πιο γνωστό ως "The Auditorium" μέχρι το 1904 όταν μετονομάστηκε, μετά το θάνατο του Tom Ryman, στο Ryman Auditorium.

Τα λόγια, Union Gospel Tabernacle, είναι ενσωματωμένα στο εξωτερικό της και μπορούν ακόμη να φανούν στο κτίριο μέχρι σήμερα, υπενθυμίζοντας μας την αρχική θρησκευτική κληρονομιά.