Ιστορία του Grand Ole Opry

Το Grand Ole Opry ξεκίνησε ακριβώς όπως ένα εργαλείο για την πώληση ασφάλισης έχει μετατραπεί σε ένα από τα καλύτερα και μακράς διαρκείας ραδιοφωνικές εκπομπές της χώρας στην ιστορία.

Όλα ξεκίνησαν το 1901, όταν η CA Craig, που ήταν τότε ο αναπληρωτής ασφαλιστής του κράτους, μαζί με πολλούς επενδυτές κέρδισε στη δημοπρασία (17.250 δολάρια) την Εθνική Ασθενή Ασφαλιστική και Ασφαλιστική Εταιρεία και την ονόμασε την Εθνική Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής και Ατυχήματος.



Τα πρώτα γραφεία βρίσκονταν στον δεύτερο όροφο μιας κατοικίας που βρίσκεται στην οδό Union Street μετά από αρκετές κινήσεις κατά τη διάρκεια των ετών. Η National Life δημιούργησε ένα κτήριο πέντε ορόφων στην 7η Λεωφόρο και την ονόμασε σπίτι για τα επόμενα 40 χρόνια. Με τα έμβλημα να είναι παράδοση εκείνη την εποχή, στον κλάδο της ασφάλισης Η εθνική ζωή έλαβε ως ασπίδα ως έμβλημα και "Εμείς εκατομμύρια Shield" ως λογότυπο. Αυτό το λογότυπο θα γινόταν οι επιστολές κλήσης στην πρώτη τους επιχείρηση στο ραδιόφωνο, η οποία συνέβη το 1923 όταν ο γιος του CA Craig, Edwin, έπεισε τον πίνακα Life Life ότι θα ήταν ένα καλό διαφημιστικό εργαλείο.

Το WSM τέθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 1925 από τα γραφεία της Εθνικής Ζωής του 5ου ορόφου με μια απλή ανακοίνωση: "Αυτό είναι το WSM, Ασφαλιζόμαστε εκατομμύρια. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα λειτουργίας του, ο "Γερουσιαστής ολέθρου", ο George Hay, ένας δημοφιλής ραδιοφωνικός εκφωνητής, πήγε στον αέρα, στα τέλη Νοεμβρίου, με το hillbilly πρόγραμμα του, αντικαθιστώντας τον εκφωνητή των εκθέσεων, τον Jack Keefe.



Κατά τα επόμενα χρόνια, η επίδειξη ήταν γνωστή ως WSM Barn-dance μέχρι ένα βράδυ το Σάββατο το 1927, ο George Hay έκανε αυτή τη δήλωση μετά από τις εμφανίσεις που άνοιξε η εμφάνιση του DeFord Bailey. "Για την προηγούμενη ώρα, ακούγαμε μουσική από τη Μεγάλη Όπερα, αλλά από εδώ και πέρα ​​θα παρουσιάσουμε το Grand Ole Opry" και το όνομα πήρε μέρος και η παράσταση ονομάστηκε Grand Ole Opry από τότε.



Καθώς η δημοτικότητα του ραδιοφωνικού θεάτρου αυξήθηκε, έτσι και το κοινό που είχε εμφανιστεί από τις μάζες και έτσι η ανάγκη για μεγαλύτερο χώρο αυξήθηκε το Grand old Opry πήρε σίγουρα την εμφάνισή του σε διάφορους χώρους του Νάσβιλ, όπως το The Belcourt Theatre όπως το θέατρο Hillsboro), το Dixie Tabernacle και το War Memorial Auditorium πριν τελικά μετακομίσει στο Auditorium του Ryman (επίσημα το Union Tabernacle) το 1943, όπου θα παραμείνει για τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Το 1963, η National Life Insurance αγόρασε το Ryman Auditorium για $ 207.500 και άλλαξε το όνομα του κτιρίου στο Grand Old Opry House, αλλά το Opry προοριζόταν να κινηθεί τουλάχιστον μία φορά, όταν το 1969 η National Life ανακοίνωσε σχέδια για να ανοίξει θεματικό πάρκο και ξενοδοχείο που βρίσκεται ανατολικά του κέντρου της πόλης και τα σχέδια αυτά περιλάμβαναν επίσης ένα νέο σπίτι για το Grand Old Opry.
Έτσι, την άνοιξη του 1974, το Grand Old Opry μετακόμισε έξω από το Auditorium Ryman και στο κέντρο του Νάσβιλ για να δημιουργήσει τη νέα κατοικία του σε ένα ολοκαίνουργιο κτίριο που ονομαζόταν επίσημα το Grand Old Opry House.

Το 1982, ο Αμερικανός στρατηγός ανέλαβε την Εθνική Ζωή και τις ιδιότητές του και σύντομα, για να μειώσει το χρέος που προέκυψε από την υπερτιμημένη εξαγορά από την Εθνική Ζωή Αμερικανός Γενικός, άρχισε να διαπραγματεύεται την πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων της Εθνικής Ζωής, Το Opryland Hotel και το συνεδριακό κέντρο, το θεματικό πάρκο Opryland, το ραδιόφωνο WSM, το Ryman Auditorium και άλλα.

Ήταν άγνωστο ποια θα είναι η μοίρα σύντομα το Grand Ole Opry.
Λίγο μετά την ανακοίνωση της εκκρεμούσας πώλησης, ένας επιχειρηματίας της Οκλαχόμα και καλός φίλος του Minnie Pearl με τον Ed Gaylord αγόρασε τα ακίνητα για $ 225 εκατομμύρια και συνέχισε τις εργασίες του Grand Ole Opry.

Σήμερα, το Grand Ole Opry, το οποίο εξακολουθεί να ανήκει στην Gaylord Entertainment, θα είναι ισχυρό. Η εκπομπή Grand Ole Opry ακούγεται ακόμα ζωντανά στον ραδιοφωνικό σταθμό WSM και προσφέρει ζωντανές εμφανίσεις κάθε εβδομάδα.

Εξερευνήστε το Ιστορικό:

Στο δίκτυο:
Grand Ole Opry
Ryman Auditorium
Ραδιοφωνικός σταθμός WSM

Επισκέπτης Συμβουλή: Το 1999 η Opry επέστρεψε στο Auditorium Ryman για πρώτη φορά σε 25 χρόνια και συνεχίζει αυτή την ετήσια επίσκεψη κάθε χρόνο από τότε. Η ετήσια επιστροφή τους διαρκεί συνήθως αρκετούς μήνες και κατά κανόνα συμβαίνει κατά τη διάρκεια των χειμωνιάτικων μηνών, οπότε όταν σχεδιάζετε να παρακολουθήσετε τον έλεγχο Grand Ole Opry και να δείτε ποιο χώρο διεξάγεται η επίδειξη.