Επισκεφθείτε το Νάσβιλ, την Αθήνα του Νότου

Μια πιο προσεκτική ματιά στο παλιό Nashville, Tennessee

Το σημερινό Nashville , Tennessee, φημίζεται για τη μουσική του. Αλλά πριν υπάρξει το μουσείο Johnny Cash, το Νάσβιλ ήταν γνωστό ως "Αθήνα του Νότου". Ήταν φημισμένη για τα μυαλά της, χωρίς να τραγουδάει φωνή.

Μέχρι τη δεκαετία του 1850, ο Νάσβιλ είχε ήδη κερδίσει το ψευδώνυμο της «Αθήνας του Νότου» έχοντας ιδρύσει πολλά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. ήταν η πρώτη αμερικανική νότια πόλη για να δημιουργήσει ένα δημόσιο σχολικό σύστημα.

Μέχρι το τέλος του αιώνα, το Nashville θα έβλεπε το Πανεπιστήμιο Fisk, την Ακαδημία St. Cecilia, την Ακαδημία Montgomery Bell, το Ιατρικό Κολέγιο Meharry, το Πανεπιστήμιο Belmont και το Πανεπιστήμιο Vanderbilt, ανοίγουν όλες τις πόρτες τους.

Εκείνη τη στιγμή, το Νάσβιλ ήταν γνωστό ότι ήταν μία από τις πιο εκλεπτυσμένες και μορφωμένες πόλεις του νότου, γεμάτες πλούτο και πολιτισμό. Το Nashville είχε αρκετά θέατρα, καθώς και πολλά κομψά καταλύματα, και ήταν μια ζωντανή, διευρυνόμενη πόλη. Το κτίριο του κρατικού κεφαλαίου του Νάσβιλ ολοκληρώθηκε το 1859.

Πώς ο εμφύλιος πόλεμος άλλαξε το Νάσβιλ

Αυτό θα έπαυε τελείως με τον εμφύλιο πόλεμο, που ξεκίνησε το 1861. Ο πόλεμος κατέστρεψε το Νάσβιλ και τους κατοίκους του το 1865. Το Τενεσί χωρίστηκε μεταξύ των Συνομοσπονδιών (Δυτικό Τενεσί) και των Συνδικαλιστών (κυρίως στα ανατολικά). Η μεσαία περιοχή του κράτους δεν ήταν τόσο παθιασμένη για την υποστήριξή του από τις δύο πλευρές, γεγονός που οδήγησε σε μια ιδιαίτερα διχασμένη και κοινότητα.

Οι γείτονες πολέμησαν τους γείτονες.

Μετά τον πόλεμο, ο Νάσβιλ έπρεπε να αρχίσει να ανοικοδομεί όλα όσα είχαν επιβραδυνθεί ή καταστραφεί. Η πόλη γνώρισε εκ νέου ανάπτυξη με την ολοκλήρωση της Jubilee Hall το 1876, του Γενικού Νοσοκομείου το 1890, της Ευαγγελικής Σκηνής του Τάγματος το 1892, μιας νέας κρατικής φυλακής το 1898 και τελικά του ανοίγματος της Ένωσης το 1900.

Ο Παρθενώνας του Νάσβιλ

Η προσθήκη στην εικόνα του Νάσβιλ ως την Αθήνα του Νότου είναι το αντίγραφο της πόλης του Παρθενώνα, που χτίστηκε το 1897, ως μέρος της εκατονταετηρίδας της Έκθεσης, που γιορτάζει τα 100 χρόνια του Τενεσί. Ανακατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920.

Πρόκειται για το μοναδικό πλήρες αντίγραφο του Παρθενώνα στον κόσμο και παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός επισκέπτη. Μέσα στο εσωτερικό του, μπορείτε να βρείτε και επαναστάτες ειδικών "Elgin Marbles", που ήταν μέρος του αρχικού ελληνικού Παρθενώνα. Ένα άλλο δημοφιλές χαρακτηριστικό είναι το αντίγραφο ενός διάσημου αγάλματος της Αθηνάς. Μέσα στο κτίριο, θα βρείτε επίσης μια συλλογή από περισσότερες από 60 διαφορετικές αμερικανικές ζωγραφιές, καθώς και περιστρεφόμενα εκθέματα. Ζητήστε μια ξενάγηση με κράτηση.

Άλλες ιστορικές στιγμές στο Νάσβιλ

Κατά τη μεταφορά, το Νάσβιλ θα έβλεπε την άφιξη των αμαξοστοιχιών το 1859 και τα οδοστρώματα που είχαν τραβηχτεί το 1865, μόνο για να τα αντικαταστήσει με ηλεκτρικά καροτσάκια το 1889. Στη συνέχεια, το 1896, το πρώτο αυτοκίνητο οδηγήθηκε στο Νάσβιλ.

Το Nashville θα έβλεπε επίσης το πρώτο επαγγελματικό του παιχνίδι μπέιζμπολ στο Athletic Field το 1885 και το πρώτο του ποδοσφαιρικό αγώνα μετά το 1890.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, το Nashville έλαβε την πρώτη αεροπορική αποστολή παγκοσμίως, που παραδόθηκε από το μπαλόνι το 1877. Τα τηλέφωνα εμφανίστηκαν το ίδιο έτος και πέντε χρόνια αργότερα, το 1882, το Nashville πήρε το πρώτο ηλεκτρικό φως.



Στο δεύτερο μέρος του 19ου αιώνα, ο Νάσβιλ άρχισε να τιμάται με δύο μεγάλες γιορτές: το Centennial του Nashville το 1880, ακολουθούμενο από την εκατονταετή έκθεση το 1897.