Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί FM του Όστιν

Το κεντρικό ραδιόφωνο του Τέξας αντικατοπτρίζει την πολιτιστική ποικιλομορφία της περιοχής

Σε μια πόλη τόσο γνωστή για τη ζωντανή μουσική της σκηνή, ίσως να πιστεύετε ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί όλοι θα έπαιζαν με ευχαρίστηση τους μουσικούς του Ώστιν τις περισσότερες φορές. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει. Οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Ώστιν ανήκουν σε μεγάλα συγκροτήματα και οι λίστες αναπαραγωγής τους προγραμματίζονται από μη Austinites.

Το KUTX που υποστηρίζεται από τους ακροατές έχει ορισμένους τοπικούς καλλιτέχνες όλη την ημέρα. Ο σταθμός διαθέτει περιοδικούς δίσκους χρημάτων, αλλά συχνά προσφέρει εξαιρετικά πλεονεκτήματα για τη δωρεά σας, που κυμαίνονται από εισιτήρια συναυλιών έως πρόσβαση σε οικείες παραστάσεις στο στούντιο.

Η Jody Denberg είναι ίσως η πιο γνωστή ραδιοφωνική προσωπικότητα του Ώστιν. Για χρόνια, εργάστηκε για το KGSR και βοήθησε τον σταθμό αυτό να κερδίσει κρίσιμο έπαινο. Όταν ο σταθμός άλλαξε τη μορφή του πριν από λίγα χρόνια, ο Denberg έφυγε από το ραδιόφωνο του Ώστιν εντελώς για λίγο. Τώρα, έχει μια επίδειξη στο KUTX και βοηθά στην καθοδήγηση των προσπαθειών προγραμματισμού του σταθμού. Παίρνει επίσης μερικές από τις κορυφαίες συνεντεύξεις με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες όπως ο Pete Townshend, ο Yoko Ono, ο Patti Smith και ο Brian Wilson.

Ένας άλλος αγαπημένος DJ είναι η Laurie Gallardo. Είναι η άψογη μουσική σκηνή, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αντί να υιοθετεί την κυνική στάση τόσων DJ, είναι αισιόδοξη χωρίς να είναι ψεύτικο. Είναι ένας πραγματικός ανεμιστήρας και δείχνει πόσο καλά προετοιμάζεται όταν συνεντεύεται μουσικούς. Ο Gallardo ονομάστηκε "Καλύτερη Ραδιοφωνική Προσωπικότητα" για δεύτερη συνεχή χρονιά στη δημοσκόπηση του 2018 Austin Chronicle. Η απογευματινή της παράσταση από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. από Δευτέρα έως Πέμπτη παρουσιάζει το ανοιχτόχρωμο χιούμορ της και έξυπνη ερμηνεία παράλληλα με την εγκυκλοπαιδική της γνώση της μουσικής Austin και Texas.

Το δημοφιλές τμήμα της στο Ώστιν Music Minute προωθεί τα επερχόμενα συγκροτήματα καθώς και πρωτοβουλίες που βασίζονται στην κοινότητα, όπως η Health Alliance for Austin Musicians (HAAM). Δραστηριοποιείται επίσης σε μια ποικιλία τοπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων που υποστηρίζουν μουσικούς του Ώστιν. Όταν δεν είναι στο ραδιόφωνο, εργάζεται σε συναυλίες ως ηθοποιός για διαφημίσεις και βιντεοπαιχνίδια.

Ως επί το πλείστον, τα συγκροτήματα Austin εμφανίζονται μόνο στους άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς όταν έχουν χτυπήσει τραγούδια.

Το Μάρτιο του 2017, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί FM με υψηλότερη βαθμολογία στο Ώστιν ήταν: KBPA (BOB FM, 103,5, κλασικό ροκ), KKMJ (Magic 95,5, μαλακό ροκ), KUT 90,5 (θυγατρική NPR, news / talk) KASE 101, χώρα), KHFI (96,7 KISS FM, κορυφή 40) και KVET (98,1, χώρα).

FM 98.9

Μορφή: Eclectic (υποστηριζόμενη από ακροατές spin-off από KUT, KUT είναι ως επί το πλείστον μιλάμε, KUTX είναι ως επί το πλείστον μουσική)

Καλέστε γράμματα: KUTX (Μουσική 98.9)

FM 93.3

Μορφή: Εκλεκτικός (ροκ, λαϊκός, reggae, μπλουζ, τζαζ)

Καλέστε γράμματα: KGSR

FM 102.3

Μορφή: Hip-hop και ψυχή

Καλέστε τα γράμματα: KPEZ (The Beat)

FM 103.5

Μορφή: Κλασικά χτυπήματα

Καλέστε επιστολές: KBPA (BOB FM)

FM 101.5

Μορφή: εναλλακτικό ροκ

Καλέστε τα γράμματα: KROX (101X)

FM 100.7

Μορφή: Χώρα

Καλέστε γράμματα: KASE (KASE 101)

FM 98.1

Μορφή: Χώρα

Καλέστε γράμματα: KVET

FM 96.7

Μορφή: Top 40 επισκέψεις

Καλέστε τα γράμματα: KHFI (KISS FM)

FM 95.5

Μορφή: Μαλακό βράχο

Καλέστε γράμματα: KKMJ (Magic 95.5)

FM 94.7

Μορφή: Ενηλίκων σύγχρονοι

Καλέστε γράμματα: KAMX (Mix 94.7)

FM 93.7

Μορφή: Κλασικό ροκ

Καλέστε τα γράμματα: KLBJ (The Rock of Austin)

FM 91.7

Μορφή: κοινοτικό ραδιόφωνο / κολέγιο. Αφιερωμένο στα μουσικά και πολιτικά ζητήματα ενδιαφέροντος για τις μειονοτικές κοινότητες που δεν καλύπτονται.

Καλέστε γράμματα: KOOP και KVRX

Σημείωση: Αυτός ο σταθμός διοικείται από κοινού από τους KOOP και KVRX. Το KOOP είναι κοινοτικός σταθμός που διοικείται από εθελοντές και το KVRX είναι ο πανεπιστημιακός σταθμός του Πανεπιστημίου του Τέξας.

FM 91.3

Μορφή: Εύκολη ακρόαση / κλασική

Καλέστε επιστολές: KNCT (λειτουργεί από το Central Texas College στο Killeen)

FM 90.5

Μορφή: Τοπικές ειδήσεις και παρουσιάσεις NPR, εκλεκτική μουσική (rock, Americana, blues, Λατινική Αμερική)

Καλέστε γράμματα: KUT

Πολλές από τις εκπομπές του KUT υπάρχουν στην εφαρμογή NPR One. Το app συγκεντρώνει τοπικές εκπομπές καθώς και πολλές από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές του NPR, όπως το Wait Wait Do not Tell Me, το StoryCorp, αυτό το τραγούδι, ο σκώρος, ζουν από εδώ και η ώρα ραδιοφώνου TED. Μόλις επιλέξετε μερικές εμφανίσεις ως αγαπημένα σας, η εφαρμογή αρχίζει να μαθαίνει τι σας αρέσει και θα σας συστήσει παρόμοιες εμφανίσεις στο μέλλον, παρόμοιες με τις Netflix, Hulu και Amazon. Έχει ακόμη και ένα χρονοδιακόπτη ύπνου, ώστε να μπορείτε να ακούτε τις τελευταίες ειδήσεις κατά την ώρα του ύπνου και, στη συνέχεια, να αφήνετε αυτόματα να επιλέγετε άλλες εκπομπές και podcasts, καθώς παρασυρόμαστε για ύπνο.

FM 89.9

Μορφή: Κολλέγιο (Texas State University - San Marcos)

Καλέστε τα γράμματα: KTSW (Η άλλη πλευρά του ραδιοφώνου)

FM 89.5

Μορφή: Κλασική

Καλέστε γράμματα: KMFA (KMFA Classical)

FM 88.7

Μορφή: Jazz / R & B / Ευαγγέλιο / Talk; σταθμό εθελοντών που επικεντρώνεται στην αφροαμερικανική κοινότητα

Καλέστε γράμματα: KAZI (Η φωνή του Ώστιν)