Να παντρευτείς στη Νορβηγία

Ελπίζοντας στη Νορβηγία;

Εάν επιθυμείτε να παντρευτείτε στις επόμενες διακοπές σας στη Νορβηγία ή σχεδιάζετε να περάσετε στη Νορβηγία σε σύντομο χρονικό διάστημα, να έχετε κατά νου τις ακόλουθες νορβηγικές απαιτήσεις και κανονισμούς γάμου:

Τι θα χρειαστεί να κάνουν τα ζευγάρια:

Εάν δεν κατοικείτε στη Νορβηγία κατά τη στιγμή της αίτησης γάμου και δεν έχετε νορβηγικό προσωπικό αναγνωριστικό αριθμό, οι αιτήσεις διεκπεραιώνονται από το γραφείο του εθνικού γραμματέα (Sentralkontor for folkeregistrering) στο Όσλο. Οι διαδικασίες για τελετές πολιτικού γάμου στη Νορβηγία διενεργούνται από συμβολαιογράφο. Ως πρώτο βήμα, επικοινωνήστε με το Γραφείο City Recorder (byfogdembete) ή το Επαρχιακό Δικαστήριο (tingrett) όπου σκοπεύετε να παντρευτείτε ή επικοινωνήστε με μια από τις νορβηγικές πρεσβείες παγκοσμίως για περισσότερες λεπτομέρειες.

FUN FACT: Η φθορά των παραδοσιακών νορβηγικών νυφών περιλαμβάνει μια ασημένια ή ασημένια και χρυσή κορώνα κρεμασμένη με μικρά βραχιόλια σε σχήμα κουταλιού.

Για γκέι / λεσβιακά ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν στη Νορβηγία: "Γάμος Ουδέτερος Γάμος":

Η Νορβηγία είναι μια ανοιχτόχρωμη χώρα και έχει μετατρέψει τη νομοθεσία της για την "Registered Partnership Act" σε πλήρη γάμο ουδέτερο γάμο από τον Ιανουάριο του 2009.

Επομένως, τα έγγραφα που απαιτούνται για να γίνουν γάμοι ομοφυλοφίλων είναι πανομοιότυπα με τις απαιτήσεις γάμου που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε eloping σε μια άλλη σκανδιναβική χώρα , ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα άρθρα επίσης: