Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Φινλανδία;

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη Φινλανδία οποιαδήποτε στιγμή, αλλά οι μήνες Μάιος έως Σεπτέμβριος προσφέρουν τον ήπιο καιρό και τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστικών αξιοθέατων. Η καθυστερημένη άνοιξη, ειδικά τον Μάιο και τον Ιούνιο , είναι οι πιο ευχάριστοι μήνες στη Φινλανδία. Οι Φιλανδοί λαμβάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους τον Ιούλιο, πράγμα που σημαίνει υψηλότερες τιμές, ορισμένα κλείσιμο επιχειρήσεων και την ανάγκη για προκαταβολικές κρατήσεις. Μετά από αυτό, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο έχουν περισσότερες ετήσιες βροχοπτώσεις από τους πρώτους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Απολαύστε τον ζεστό καιρό

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου ή του Ιουνίου, ο καιρός στη Φινλανδία θα είναι ζεστός και οι υπαίθριες δραστηριότητες και εκδηλώσεις είναι άφθονα. Μόνο μερικά από τα πολλά ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά γεγονότα στη Φινλανδία περιλαμβάνουν το Φεστιβάλ Μαύρου και Λευκού Θεάτρου τον Ιούνιο (το 2018 είναι ο 100ός εορτασμός), το Φεστιβάλ Νύχτας Οργάνων και Aria από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο, το Φεστιβάλ Μουσικής Ναάνταλι τον Ιούνιο, , Φεστιβάλ Juhannusvalkeat (με καυγάδες, λαϊκή μουσική και χορό), το Sirkus Finlandia και το Φεστιβάλ Pori Jazz τον Ιούλιο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις λεπτομέρειες, τις ώρες και τις τοποθεσίες αυτών των εκδηλώσεων εδώ.

Στο Ελσίνκι τον Αύγουστο; Το ετήσιο Φεστιβάλ ροών της πόλης αξίζει τον κόπο της αξίας € 99 (μία ημέρα). Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε εγκαταλελειμμένο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στα προάστια του Ελσίνκι και φιλοξενεί μερικές από τις πιο επιθυμητές πράξεις του πλανήτη. Για να μην αναφέρουμε ένα εντυπωσιακό μενού φαγητού (με εκτεταμένες επιλογές από βέγκαν, οργανικά και αγροτικά σε τραπέζια) και όμορφο σχεδιασμό, μην χάσετε μια παράσταση στο στάδιο Bright Balloon 360, έναν εντυπωσιακό στρογγυλό χώρο με μια σκηνή στο κέντρο.

Το 2018 το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Αυγούστου και θα έχει προβάδισμα, όπως οι Kendrick Lamar, οι Arctic Monkeys και Patti Smith. Αλλά προσέξτε και για τις φινλανδικές πράξεις - η Alma είναι ένας από τους αγαπημένους τραγουδοποιούς της χώρας. Το Flow Festival είναι σίγουρα ένα από τα πιο cool και μοναδικά φεστιβάλ στην Ευρώπη.

Στη βόρεια Φινλανδία, ο ήλιος των μεσάνυχτων φαίνεται καλύτερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Χειμώνας λειτουργεί επίσης

Στο άλλο άκρο του φάσματος είναι οι χειμερινοί ταξιδιώτες. Εάν μετράτε τον εαυτό σας μεταξύ αυτής της ομάδας, τότε η ψυχρότερη σεζόν μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για την επίσκεψή σας. Ποιοι χειμερινοί μήνες είναι καλύτεροι για να επισκεφθείτε τη Φινλανδία θα εξαρτηθούν από το είδος των δραστηριοτήτων που σας αρέσουν. Αν θέλετε να δείτε τα Northern Lights (Aurora Borealis), στοχεύστε για τον Δεκέμβριο. Είναι μια ακριβή εποχή του χρόνου, αλλά τα Χριστούγεννα στη Φινλανδία, γεμάτα χιόνι και τοπικές εκδηλώσεις, είναι μια μεγάλη εμπειρία. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Σάντα στη Λαπωνία .

Εάν είστε λάτρης των χειμερινών σπορ, πότε να πάτε στη Φινλανδία είναι ευέλικτη. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο είναι οι πιο κρύοι μήνες σε αυτή τη σκανδιναβική χώρα. Τουλάχιστον θα έχετε περισσότερες ώρες φυσικού φωτός από ό, τι κάνετε τον Δεκέμβριο επειδή οι πολικές νύχτες θα έχουν τελειώσει αυτή τη φορά. Αυτό μπορεί να είναι καλό, επειδή οι πολικές νύχτες, ενώ ένας μεγάλος χρόνος για να δείτε το Aurora Borealis, καλύπτουν επίσης μια περίοδο δύο έως τριών μηνών, όταν ο ήλιος κυριολεκτικά ποτέ δεν λάμπει πάνω από τη Φινλανδία.

Εναλλακτικοί χρόνοι για επίσκεψη

Σεπτέμβριος και Οκτώβριος είναι καλές στιγμές για να επισκεφθείτε τη Φινλανδία αν είστε σε έναν προϋπολογισμό και θέλετε να αποφύγετε την υψηλή τουριστική περίοδο. Ωστόσο, με τα μειωμένα πλήθη, πολλά αξιοθέατα θα κλείσουν.

Ακόμα, οι φωτογράφοι μπορούν να απολαύσουν "την έκρηξη του φθινοπωρινής χρώματος της Νέας Αγγλίας το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο", σημειώνει ο υπεύθυνος ταξιδιώτης.

Έτσι, αν δεν σας πειράζει να χάσετε τα φεστιβάλ και τις συναυλίες, αλλά απολαύστε τη σκέψη του για ήσυχους και ευχάριστους περιπάτους, όμορφα τοπία και σχετικά ήπιο καιρό, τότε νωρίς το φθινόπωρο μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Φινλανδία.