Πώς να ταξιδέψετε στη Φινλανδία με ένα σκυλί

Ταξιδεύοντας στη Φινλανδία με το σκυλί σας (ή τη γάτα) δεν είναι πλέον η ταλαιπωρία που κάποτε ήταν. Εφ 'όσον έχετε κατά νου ορισμένες απαιτήσεις κατοικίδιων ζώων, η λήψη του σκύλου σας στη Φινλανδία θα είναι αρκετά εύκολη. Οι κανόνες για τις γάτες είναι ίδιοι.

Προγραμματίστε το μέλλον

Σημειώστε ότι η ολοκλήρωση των εμβολιασμών και των μορφών κτηνιάτρου μπορεί να διαρκέσει 3-4 μήνες, οπότε αν θέλετε να πάρετε το σκυλί σας στη Φινλανδία, προγραμματίστε νωρίς. Οι τατουάζ σκύλοι και οι γάτες δεν πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις, μια αλλαγή που έχουν γίνει από τις φινλανδικές αρχές υπέρ των μικροτσίπ.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε όταν παίρνετε το σκυλί σας στη Φινλανδία είναι ότι υπάρχουν δύο τύποι κανονισμών για τα κατοικίδια, ανάλογα με το αν εισέρχεστε στη Φινλανδία από μια χώρα της ΕΕ ή από μια χώρα εκτός ΕΕ. Υπάρχει μια αρκετά μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο επιλογών, οπότε σιγουρευτείτε ότι συμμορφώνεστε με τη σωστή.

Φέρνοντας το σκυλί σας στη Φινλανδία από την ΕΕ

Αρχικά, αποκτήστε ένα διαβατήριο κατοικίδιων ζώων από τον κτηνίατρό σας. Ο εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος σας θα είναι σε θέση να συμπληρώσει το διαβατήριο κατοικίδιων ζώων της ΕΕ, όπως απαιτείται. Για να πάρετε σκύλους στη Φινλανδία από την ΕΕ, ο σκύλος πρέπει να εμβολιαστεί για λύσσα.

Ο σκύλος πρέπει επίσης να έχει απολεπιστεί για ταινία. Η επεξεργασία της ταινίας δεν απαιτείται εάν το ζώο εισαχθεί απευθείας από τη Σουηδία, τη Νορβηγία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Λεπτομερείς οδηγίες για τη μεταφορά σκύλων στη Φινλανδία διατίθενται από το φινλανδικό τμήμα EVIRA.

Μην ξεχάσετε να σταματήσετε στο τελωνείο όταν φτάσετε στη Φινλανδία, ώστε το τελωνειακό προσωπικό να μπορεί να ελέγξει το σκύλο στη Φινλανδία, ανάλογα με τις ανάγκες.

Φέρνοντας το σκυλί σας στη Φινλανδία από χώρα εκτός της ΕΕ

Οι απαιτήσεις για τα ταξίδια με κατοικίδια ζώα είναι ελαφρώς αυστηρότερες. Όπως και οι ταξιδιώτες από την ΕΕ, θα πρέπει επίσης να πάρετε το σκυλί σας σε διαβατήριο κατοικίδιων ζώων, εάν αυτό είναι δυνατό, ή εάν ο κτηνίατρός σας έχει συμπληρώσει το κτηνιατρικό πιστοποιητικό της ΕΕ που είναι διαθέσιμο στον φινλανδικό ιστότοπο εισαγωγής και εξαγωγής ζώων.

Η λήψη του σκύλου σας στη Φινλανδία από τρίτη χώρα απαιτεί ο σκύλος (ή η γάτα) να εμβολιαστεί για τη λύσσα τουλάχιστον 21 ημέρες πριν από το ταξίδι και να αποστραγγισθεί ενάντια στο μέγιστο. 30 ημέρες πριν ταξιδέψετε στη Φινλανδία.

Σημειώστε ότι όταν πετάτε με το σκυλί σας, πρέπει να επιλέξετε μια πτήση προς το αεροδρόμιο Ελσίνκι-Βαντάα για επιθεώρηση. Όταν φτάνετε στη Φινλανδία με το σκυλί σας, ακολουθήστε τη γραμμή "Goods to Declare" στα τελωνεία. Το φινλανδικό τελωνειακό προσωπικό θα σας βοηθήσει με τη διαδικασία και θα ελέγξει τα χαρτιά του σκύλου (ή της γάτας).

Κρατήστε την πάλη του σκύλου σας

Όταν κλείσετε την πτήση σας στη Φινλανδία, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε την αεροπορική σας εταιρεία ότι επιθυμείτε να πάρετε μαζί σας τη γάτα ή το σκύλο σας στη Φινλανδία. Θα ελέγξουν για την αίθουσα και θα υπάρξει μια μονόδρομη χρέωση. (Εάν επιθυμείτε να καθησυχάσετε το κατοικίδιο ζώο σας για το ταξίδι, ρωτήστε εάν οι κανόνες μεταφοράς των ζώων από την αεροπορική εταιρεία το επιτρέπουν.)

Σημειώστε ότι η Φινλανδία ανανεώνει τους κανονισμούς εισαγωγής ζώων ετησίως. Όταν ταξιδεύετε, μπορεί να υπάρξουν ελαφρές διαδικαστικές αλλαγές για τα σκυλιά. Πάντα να ελέγχετε για επίσημες ενημερώσεις πριν πάρετε το σκυλί σας στη Φινλανδία.