Τελωνειακούς κανονισμούς στη Φινλανδία

Πώς να χειριστείτε τα τελωνεία όταν μπαίνετε στη Φινλανδία

Οι τελωνειακοί κανονισμοί στη Φινλανδία, τόσο για τους ταξιδιώτες στην ΕΕ όσο και για τους μη ευρωπαίους, ελέγχονται από το τελωνειακό τμήμα της Φινλανδίας Για να διασφαλίσετε την ομαλή άφιξή σας στη Φινλανδία, οι τρέχοντες τελωνειακοί κανονισμοί στη Φινλανδία:

Τυπικά είδη ταξιδίου όπως ρούχα, κάμερες και παρόμοια προσωπικά είδη που είναι κανονικά για την επίσκεψή σας μπορούν να μεταφερθούν μέσω τελωνείων στη Φινλανδία χωρίς δασμούς, χωρίς να δηλώνονται (= πράσινη γραμμή τελών κατά την άφιξη στη Φινλανδία , μπλε τελωνειακή γραμμή για την ΕΕ οι πολίτες).

Η διέλευση από μία από αυτές τις γραμμές τελωνείων είναι για ταξιδιώτες που δεν έχουν τίποτα να δηλώσουν, αλλά τα τελωνεία κάνουν τυχαίους ελέγχους. Εάν βρουν κάτι που θα έπρεπε να έχει δηλωθεί, μπορεί να χρεωθείτε διπλάσιος του φόρου εισαγωγής.

Για να αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις κατά τη διάρκεια αυτών των δειγματοληπτικών ελέγχων, καλό θα ήταν να παρακολουθείτε το ποσό των χρημάτων και άλλα πράγματα που εισάγετε στη Φινλανδία. Ακολουθούν οι τρέχοντες κανονισμοί και όρια:

Πόσα χρήματα μπορώ να φέρω;

Τα τελωνεία της Φινλανδίας επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να φέρνουν όσο το νόμισμα επιθυμούν. Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Μπορώ να φέρω τον καπνό στη Φινλανδία;

Ναι, μπορείτε αν είστε 18 ετών ή μεγαλύτεροι. Το επιτρεπόμενο όριο ανά ενήλικα είναι 200 ​​τσιγάρα ή 250 γραμμάρια καπνού για πολίτες εκτός της ΕΕ. Οι ταξιδιώτες που ζουν στην ΕΕ δεν έχουν περιορισμούς στον καπνό, εφόσον είναι λογικό ποσό για προσωπική χρήση.

Μπορώ να πάρω αλκοολούχα ποτά στη Φινλανδία;

Ναί. Το τελωνείο σας επιτρέπει να φέρετε ποτά με λιγότερο από 22% αλκοόλ αν είστε 18 ετών ή άνω και ποτά με αλκοόλ πάνω από 22% αν είστε τουλάχιστον 20 ετών.

Όριο: 1 λίτρο οινοπνευματωδών ή 4 λίτρα κρασιού Ή 16 λίτρα μπύρας μπορεί να εισέλθει στη Φινλανδία από ένα άτομο.

Ποιοι είναι οι Φινλανδικοί τελωνειακοί κανόνες για τα φάρμακα;

Η Φινλανδία επιτρέπει στους ταξιδιώτες από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο να φέρουν τα προσωπικά φάρμακα που χορηγούνται με ιατρική συνταγή (έως και ένα έτος εφοδιασμού) χωρίς τελωνειακή διασάφηση.

Οι ταξιδιώτες από όλες τις άλλες περιοχές ή χώρες μπορούν να προσφέρουν στην Φινλανδία προσφορά προσωπικών συνταγογραφούμενων φαρμάκων 90 ημερών. Μπορεί να ζητηθεί επίσημο δελτίο γιατρού από τελωνειακούς υπαλλήλους της Φινλανδίας Ωστόσο, ορισμένοι τύποι ναρκωτικών είναι πιο περιορισμένοι.

Τι περιορίζεται από τους τελωνειακούς κανονισμούς της Φινλανδίας;

Μην εισάγετε παράνομα ναρκωτικά, συνταγογραφούμενα φάρμακα που δεν προορίζονται για προσωπική χρήση ή σε μεγάλες ποσότητες, όπλα (συμπεριλαμβανομένων μαχαιριών) και πυρομαχικά, έργα παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, φυτά, πυροτεχνήματα, γούνες απειλούμενων ζώων, εξωτικά ζώα και αντικείμενα από αυτά.

Πώς μπορώ να φέρω το κατοικίδιό μου στη Φινλανδία;

Εάν θέλετε να φέρετε τον σκύλο ή τη γάτα σας στη Φινλανδία, εξοικειωθείτε με τις απαιτήσεις για ταξίδια στη Φινλανδία με κατοικίδια ζώα .

Λάβετε υπόψη ότι οι τελωνειακοί κανονισμοί - είτε στη Φινλανδία είτε στην πατρίδα σας (ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα) - υπόκεινται σε αλλαγές ανά πάσα στιγμή βάσει της τοπικής νομοθεσίας και άλλων περιστάσεων, φυσικά. Η τελευταία λέξη για τα τελωνειακά όρια και τις απαιτήσεις εισαγωγής είναι πάντοτε η επίσημη υπηρεσία, στην περίπτωση της Φινλανδίας είναι η τελωνειακή υπηρεσία της Φινλανδίας. Μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με το προσωπικό της τελωνειακής υπηρεσίας για επίσημες συμβουλές για την κατάστασή σας, είτε μέσω της ιστοσελίδας τους είτε τηλεφωνικά εκ των προτέρων, είτε να ζητήσετε προσωπικά τις ερωτήσεις σας σε τοπικό τελωνείο ή στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή σας.