Καιρός στη Φινλανδία: Θερμοκρασίες, Καιρός & Κλίμα

Ο καιρός στη Φινλανδία είναι αρκετά διαφορετικός και ο καιρός της Φινλανδίας κάνει μεγάλη διαφορά σε ποιο μήνα θα θελήσετε να ταξιδέψετε σε αυτή τη Σκανδιναβική χώρα . Λάβετε υπόψη ότι ο φινλανδικός καιρός είναι ο θερμότερος τον Ιούλιο και ο πιο κρύος τον Φεβρουάριο. Ο Φεβρουάριος είναι επίσης ο πιο ξηρός μήνας στη Φινλανδία, ενώ ο καιρός του Αυγούστου είναι ο υγρότερος χρόνος του χρόνου.

Η θέση της χώρας (60 ° -70 ° βόρειος παράλληλος) επηρεάζει εν μέρει τον καιρό στη Φινλανδία, κάτι που είναι κοινό για τις καιρικές συνθήκες στη Σκανδιναβία .

Βρίσκεται στην παράκτια ζώνη της ευρωπαϊκής ηπείρου, η Φινλανδία βρίσκεται σε θαλάσσιο και ηπειρωτικό κλίμα.

Σημειώστε ότι ο καιρός της Φινλανδίας δεν είναι τόσο κρύος όσο πολλοί πιστεύουν - οι μέσες μέσες θερμοκρασίες της Φινλανδίας είναι υψηλότερες από αυτές άλλων περιοχών στα ίδια γεωγραφικά πλάτη (δηλ. Τη νότια Γροιλανδία ). Η θερμοκρασία αυξάνεται κυρίως από τις θερμές ροές αέρα από τον Ατλαντικό, αλλά και από τη Βαλτική Θάλασσα. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στον τρέχοντα τοπικό καιρό στις πόλεις της Φινλανδίας.

Ο καιρός στη Φινλανδία είναι μεταβλητός και μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα, κάτι που είναι κοινό για τις καιρικές συνθήκες στη Σκανδιναβία . Όταν υπάρχουν δυτικοί άνεμοι, ο καιρός είναι γενικά ζεστός και καθαρός στα περισσότερα μέρη της Φινλανδίας. Η Φινλανδία βρίσκεται στη ζώνη όπου συναντώνται τροπικές και πολικές αέριες μάζες, οπότε ο φινλανδικός καιρός τείνει να αλλάζει γρήγορα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Οι χειμώνες της Φινλανδίας είναι μακρύς και κρύος. Ειδικά στα βόρεια μέρη της Φινλανδίας μπορείτε να βρείτε χιόνι στο έδαφος για 90 - 120 ημέρες κάθε χρόνο.

Ο ήπιος καιρός το χειμώνα βρίσκεται στη νοτιοδυτική Φινλανδία ανάμεσα στα αμέτρητα νησιά της Βαλτικής Θάλασσας.

Το καλοκαίρι προσφέρει εξαιρετικό καιρό στη Φινλανδία. Στη Φινλανδική Νότια και Κεντρική Φινλανδία, ο καλοκαιρινός καιρός είναι ήπιος και ζεστός, όπως συμβαίνει και σε άλλα μέρη της νότιας Σκανδιναβίας (δείτε επίσης Καιρός στη Δανία ).

Λάβετε υπόψη σας ότι πέρα ​​από τον Αρκτικό Κύκλο στο βόρειο τμήμα της Φινλανδίας, μπορείτε να δοκιμάσετε το Midnight Sun κάθε καλοκαίρι (δείτε φυσικά φαινόμενα στη Σκανδιναβία).