Ταξιδιωτικός Οδηγός για το Μπορακάκι, το Νησί Κόμματος των Φιλιππίνων

Το μόνο που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στον τέλειο νησιωτικό παράδεισο των Φιλιππίνων

Εάν το νησί Boracay στις Φιλιππίνες δεν είναι η τέλεια απόδραση των τροπικών νησιών, είναι βέβαιο ότι είναι κοντά.

Οι επισκέπτες του Boracay απολαμβάνουν απεριόριστη πρόσβαση σε παραλίες με λευκή άμμο σε σκόνη, κρυστάλλινα νερά και πληθώρα επιλογών ψυχαγωγίας. Κατά τη διάρκεια της εποχής αιχμής από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, ο καιρός υποχρεώνει τον Μπορακάι με καθαρό ουρανό και ανεμπόδιστη ηλιακή ακτινοβολία - ιδανική για καιρούς για να απολαύσετε τις ακτίνες ή να απολαύσετε μερικά θαλάσσια σπορ.

Όταν ο ήλιος πέφτει κάτω, η νυχτερινή ζωή του Boracay ξεκινά, τραβώντας πλήθη σε νυχτερινή διασκέδαση στο D'Mall στο σταθμό 2. Παρά τη δημιουργία χιονοστιβάδων, το νησί Boracay διατηρεί μεγάλο μέρος της γοητείας που έφερε για πρώτη φορά ξένους επισκέπτες στη δεκαετία του 1970.

Δεν είναι περίεργο ότι αυτή η ονειρεμένη τροπική στάση στην παραλία είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για να επισκεφθείτε τις Φιλιππίνες, αν όχι ακριβώς στην κορυφή της λίστας.

Παραλίες του Μπορακάι

Οι παραλίες του Μπορακάι είναι η μεγαλύτερη κλήρωση του νησιού - 12 παραλίες διανέμονται γύρω από το νησί, το καθένα έχει το μερίδιό του στα θέρετρα και τις παραθαλάσσιες δραστηριότητες. Ο επισκέπτης για πρώτη φορά στο Boracay πρέπει να γνωρίζει μόνο δύο: τη Λευκή παραλία και την παραλία Bulabog .

Η White Beach κατέχει τη μερίδα του λέοντος των δημοφιλών εγκαταστάσεων του Boracay, καθώς έχει τη μεγαλύτερη ατέλειωτη παραλία του νησιού με αναμφίβολα την καλύτερη άμμο και τους ευνοϊκότερους ανέμους κατά τη διάρκεια της αιχμής.

Οι επισκέπτες του Boracay τείνουν να αναφέρονται ως "γεωγραφικά σημεία αναφοράς" στους "σταθμούς του σκάφους" κατά μήκος της White Beach, ακόμη και όταν η νέα προβλήτα στην ανατολική άκρη του Μπορακάι έχει καταστήσει παρωχημένους αυτούς τους σταθμούς.

Ο σταθμός 1 στο βορρά συνδυάζει τα πολυτελή θέρετρα και τη σχετική γαλήνη και ηρεμία. Ο κεντρικός σταθμός 2 βρίσκεται στο Boracay στο πιο ζωντανό του, καθώς βρίσκεται η εμπορική περιοχή που είναι γνωστή ως "D'Mall". Ο σταθμός 3 στο νότο προσφέρει άφθονα καταλύματα με παραθαλάσσιο προϋπολογισμό.

Η παραλία Bulabog βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την White Beach και είναι δημοφιλέστερη με το πλήθος των θαλάσσιων σπορ.

Ετήσιοι διαγωνισμοί σέρφινγκ και kiteboarding πραγματοποιούνται στην παραλία Bulabog κατά τη διάρκεια της αιχμής, καθώς οι επικρατούντες άνεμοι είναι ισχυρότεροι στην ανατολική ακτή του Boracay.

Δραστηριότητες στο Μπορακάι

Η θάλασσα, η άμμος και ο ήλιο κάνουν το Boracay ένα υπέροχο σκηνικό για πολλές δραστηριότητες. Καταδύσεις και άλλα θαλάσσια σπορ είναι εξαιρετικές εκτροπές, φυσικά - το Boracay περιβάλλεται από πάνω από 30 καταδυτικές τοποθεσίες κατάλληλες για αρχάριους και εξειδικευμένους δύτες.

Η White Beach και η παραλία Bulabog είναι γεμάτες με παροχείς ενοικίασης εξοπλισμού για σχεδόν οποιοδήποτε θαλάσσιο σπορ - windsurfing, kiteboarding, skimboarding, καγιάκ και πολλά άλλα.

Τα ιαματικά λουτρά του Boracay προσφέρουν ώρες ουσιαστικού "εαυτού" χρόνου για τους πιο χαλαρούς επισκέπτες του Boracay που θέλουν να χαλαρώσουν στο επόμενο επίπεδο.

Οι λάτρεις του γκολφ μπορούν να απολαύσουν το γήπεδο του γκολφ στο Fairways και το Blue Water στα βόρεια του νησιού.

Τη νύχτα, ο Boracay ζωντανεύει με partygoers ψάχνουν για booze και μια φοβερή εμπειρία για να μιλήσει πίσω στο σπίτι. Πολλοί από αυτούς αναλαμβάνουν την πρόκληση στο Cocomangas Bar, του οποίου η πρόκληση "Ακόμα και μετά από 15" είναι μια διαδρομή για πολλούς πρώτους επισκέπτες του Boracay. (Οι νικητές πρέπει να ολοκληρώσουν 15 βολές για να πάρουν ένα μπλουζάκι και το όνομά τους σε μια πλάκα στον τοίχο.)

Τόσο τα τρόφιμα όσο και τα ποτά μπορούν να ληφθούν σε άφθονες αναλογίες μεταξύ των εστιατορίων και των μπαρ που συνωστίζουν την παραθαλάσσια πλευρά του D'Mall, την πρωτεύουσα εμπορική περιοχή του Boracay.

Boracay: Να πάρει μέσα και γύρω από το νησί

Το νησί Boracay βρίσκεται στην επαρχία Aklan των Φιλιππίνων, 200 μίλια νότια της Μανίλα. Το στενό στενό Τάμπον διαχωρίζει το Μπορακάι από το μεγαλύτερο νησί του Παναγή. το λιμάνι του Caticlan βρίσκεται στην πλευρά Panay, μια πρωταρχική πύλη για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με το αεροδρόμιο και τη γη και πηγαίνουν στο Μπορακάι.

Η πόλη Kalibo απέχει 2 ώρες με το αυτοκίνητο και το διεθνές αεροδρόμιο Kalibo λειτουργεί ως εναλλακτικό αεροδρόμιο για τους επισκέπτες του Boracay.

Το σχήμα του Boracay θυμίζει έναν αλτήρα ή ένα ομοίωμα καρτών - δύο προεξοχές σε κάθε άκρο ενός μακριού άξονα μήκους 4,3 μιλίων. Το μεγαλύτερο μέρος της διασκέδασης λαμβάνει χώρα εκατέρωθεν του μήκους του Μπορακάι - η Λευκή παραλία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της νοτιοδυτικής ακτής, ενώ η παραλία Bulabog εκτείνεται κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής.

Από πολιτική άποψη, το Boracay είναι μέρος του δήμου της Μαλαισίας, που βρίσκεται στην επαρχία Aklan. Το νησί μπορεί να υποδιαιρεθεί σε τρεις κοινότητες που ονομάζονται "μπαράγγες": το Yapak στο βορρά, το Balabag στη μέση και το Manoc-Manoc στο νότο.

Ξενοδοχεία και θέρετρα στο Μπορακάι

Το ευρύ φάσμα των ξενοδοχείων του Boracay μπορεί να φιλοξενήσει σχεδόν οποιοδήποτε προϋπολογισμό. Τα περισσότερα από τα καλύτερα μέρη είναι συγκεντρωμένα στη Λευκή παραλία - με μερικές εξαιρέσεις, τα ακριβά αυτά τείνουν να βρίσκονται στον Σταθμό 1 και στους προϋπολογισμούς του Σταθμού 3.

Οι επισκέπτες με έναν σφιχτό προϋπολογισμό μπορούν να διαβάσουν αυτό το άρθρο: Προϋπολογισμός και Mid-Range Boracay Hotels and Resorts. Οι ταξιδιώτες που έχουν λίγα επιπλέον για να φιγούρα μπορεί να συμβουλευτείτε τη λίστα των πολυτελών ξενοδοχείων & θέρετρων στο Boracay.