Συμβουλές για Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της σεζόν Τυπικό στη Νοτιοανατολική Ασία

Οι τυφώνας που ρέουν τακτικά στη Νοτιοανατολική Ασία κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων προέρχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό πριν μετακινηθούν δυτικά. Με την προσθήκη ζεστού νερού, ελαφρών ανέμων και υγρασίας, μια καταιγίδα μπορεί να αυξηθεί σε ένταση για να γίνει τυφώνας.

Δεν είναι όλες οι τροπικές καταιγίδες τυφώνες. Στην πραγματικότητα, η λέξη "τυφώνας" είναι μόνο το περιφερειακό όνομα για ένα συγκεκριμένο είδος καταιγίδας που πλήττει τον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. (Αυτό είναι σχεδόν όλη της Νοτιοανατολικής Ασίας.)

Οι καταιγίδες με παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά πλήττονται από άλλα μέρη του κόσμου, πηγαίνουν με διαφορετικά ονόματα: ο τυφώνας για καταιγίδες που έπληξαν τον Ατλαντικό και τον Βορειοανατολικό Ειρηνικό. και τροπικό κυκλώνα για καταιγίδες που επηρεάζουν τον Ινδικό Ωκεανό και τον Νότιο Ειρηνικό.

Σύμφωνα με τον NOAA, ένας "τυφώνας" αντιπροσωπεύει την ακραία κλίμακα του καταλόγου των καταιγίδων: κάθε καταιγίδα που αξίζει τον τυφώνα πρέπει να έχει ανέμους που υπερβαίνουν τα 33 m / s (74 mph).

Πότε είναι η περίοδος Typhoon;

Το να μιλάς για ένα τυφώνα "εποχή" είναι κάπως ανακριβής. Ενώ η πλειοψηφία των τυφώνων αναπτύσσεται αξιόπιστα μεταξύ Μάιο και Οκτώβριο, τυφώνες μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Η πιο καταστροφική καταιγίδα της Φιλιππίνες στην πρόσφατη μνήμη, ο Typhoon Yolanda (Haiyan), κατέληξε στην άφιξη στα τέλη του 2013, προκαλώντας πάνω από 6.300 θανάτους και υπολογιζόμενες ζημίες ύψους 2.05 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ποιες χώρες επηρεάζονται από τυφούς;

Ορισμένοι από τους προορισμούς τουριστικής κίνησης της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι επίσης οι πιο ευάλωτοι σε ζημιές από τυφώνας.

Τοποθεσίες κοντά στη θάλασσα και που διαθέτουν ευπαθή ή υπανάπτυκτη υποδομή θα πρέπει να ρίξουν μεγάλες κόκκινες σημαίες στην εποχή των τυφώνων. Αυτά τα περιστατικά που προκαλούνται από τύφωνα μπορούν να βάλουν ένα κτύπημα στα ταξιδιωτικά σας σχέδια:

Δεν επηρεάζονται από τυφώνες όλες οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Χώρες με χερσαίες εκτάσεις πλησιέστερες στον ισημερινό - Ινδονησία, Μαλαισία και Σιγκαπούρη - διαθέτουν τροπικό ισημερινό κλίμα που δεν αντιμετωπίζει σημαντικές κλιματικές κορυφές και κοιλάδες.

Χώρες στην υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ασία - Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Καμπότζη, Ταϊλάνδη και Λάος - δεν είναι τόσο τυχεροί.

Όταν πλησιάζουν οι σεζόν τυφώνα, αυτές οι χώρες βρίσκονται απ 'ευθείας στην κακομεταχείριση. Ευτυχώς, οι χώρες αυτές παρακολουθούν επίσης στενά την πρόοδο των τυφώνων, έτσι ώστε οι επισκέπτες να λαμβάνουν συνήθως μεγάλη προειδοποίηση σε ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς και κυβερνητικούς μετεωρολογικούς χώρους.

Οι Φιλιππίνες είναι γενικά η πρώτη στάση για τους περισσότερους τυφώνας, που είναι η ανατολική χώρα στη ζώνη τυφώνα.

Η Διοίκηση Φιλιππινών Ατμοσφαιρικών Γεωφυσικών και Αστρονομικών Υπηρεσιών (PAGASA) είναι η κυβερνητική υπηρεσία που έχει την εντολή να παρακολουθεί και να αναφέρει την πρόοδο των τροπικών κυκλώνων που διέρχονται από την περιοχή ευθύνης της. Οι επισκέπτες στις Φιλιππίνες μπορούν να ενημερώνονται για τα κύρια τηλεοπτικά κανάλια ή για την ιστοσελίδα "Project Noah".

Οι Φιλιππίνες ακολουθούν το δικό τους σύστημα ονοματοδοσίας για τυφώνας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει κάποια σύγχυση: Το τυφώνα "Haiyan" στον υπόλοιπο κόσμο είναι γνωστό ως τυφώνα "Yolanda" στη χώρα.

Το Βιετνάμ παρακολουθεί την είσοδο των τυφώνων στην επικράτειά τους μέσω του Εθνικού Κέντρου Υδρομετεωρολογικών Προβλέψεων, το οποίο εκτελεί αυτή την ιστοσελίδα αγγλικής γλώσσας για να αναφέρει την πρόοδο τυφώνας.

Το Υπουργείο Υδατικών Πόρων και Μετεωρολογίας της Καμπότζης εκτελεί τον ιστότοπο METEO της Καμπότζης για την ενημέρωση των επισκεπτών για καταιγίδες που επηρεάζουν τη χώρα.

Το Χονγκ Κονγκ είναι αρκετά κοντά στη Νοτιοανατολική Ασία για να επηρεαστεί από τους περισσότερους τυφώνες που εισέρχονται στην περιοχή . το παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ παρακολουθεί κυκλώνα κινήσεις.

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση τυφώνος;

Οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας που έχουν πληγεί από τυφώνες έχουν συνήθως ένα σύστημα για την αντιμετώπιση των επικείμενων τυφώνων. Όταν βρίσκεστε σε μια τέτοια χώρα, ακολουθήστε οποιεσδήποτε εντολές για να εκκενώσετε χωρίς δισταγμό - μπορεί απλά να σώσει τη ζωή σας.

Προσέξτε για προειδοποιήσεις. Οι τύφωνα έχουν μια μοναδική χάρη εξοικονόμησης: μπορούν εύκολα να εντοπιστούν μέσω δορυφόρου. Οι προειδοποιήσεις Typhoon μπορούν να εκδίδονται από κυβερνητικές υπηρεσίες ελέγχου 24 έως 48 ώρες πριν από την προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η ξηρασία στον τυφώνα.

Κρατήστε τα αυτιά σας ανοιχτά, καθώς οι προειδοποιήσεις τυφώνων θα μεταδοθούν αναπόφευκτα στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση. Οι ασιατικές τροφές για το CNN, το BBC και άλλα καλωδιακά κανάλια ειδήσεων μπορούν να παρέχουν ενημερωμένες αναφορές σχετικά με τους επικείμενους τυφώνες.

Συσκευασία προσεκτικά. Οι βαρύτατοι άνεμοι και οι βροχοπτώσεις που φέρνουν τυφώδες απαιτούν να φέρετε ρούχα που μπορούν να αντέξουν τον κακό καιρό , όπως τα ανεμοφράκτες. Φέρτε πλαστικούς σάκους και άλλα αδιάβροχα δοχεία για να στεγνώνετε σημαντικά έγγραφα και ρούχα.

Μείνε μέσα. Είναι επικίνδυνο να παραμείνεις στο ύπαιθρο κατά τη διάρκεια ενός τυφώνος. Οι διαφημιστικές πινακίδες μπορεί να εμποδίσουν τον δρόμο ή να πέσουν στο όχημα σας. Αντικείμενα που στέλνουν που πέφτουν από τους ισχυρούς ανέμους μπορεί να σας τραυματίσουν ή να σας σκοτώσουν εντελώς. Και τα ηλεκτρικά καλώδια μπορεί να πετάξουν ελεύθερα από το overhead, προκαλώντας ηλεκτροπληξία στο απρόσμενο. Μείνετε κλεισμένοι σε μια ασφαλή περιοχή ενώ η καταιγίδα μαίνεται.

Εκτελέστε παρασκευάσματα εκκένωσης. Είναι το ξενοδοχείο, το θέρετρο ή η οικογένειά σας αρκετά ανθεκτικό ώστε να αντέχει τον τυφώνα; Σκεφτείτε να ακολουθήσετε τους ντόπιους σε ένα καθορισμένο κέντρο εκκένωσης εάν η απάντηση σε αυτό είναι "όχι".