Επιδόματα ανεργίας στο Κολοράντο

Πώς να εγγραφείτε για οφέλη στο Ντένβερ

Εάν οι εργαζόμενοι του Κολοράντο απολυθούν από την εργασία τους, είναι επιλέξιμοι να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας επί έξι μήνες από το κράτος. Προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για ανεργία, οι κάτοικοι πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

Γενικά, οι υποψήφιοι δεν είναι επιλέξιμοι για ανεργία εάν έχουν απολυθεί από εργασία λόγω παραπτώματος. Το Υπουργείο Εργασίας και Απασχόλησης του Κολοράντο θα έρθει σε επαφή με πρώην εργοδότες για να ρωτήσει για τις συνθήκες της απόλυσης. Ωστόσο, οι αιτούντες μπορούν να προσφύγουν σε αποφάσεις αν διαφωνούν με την ετυμηγορία του εργοδότη.

Πώς να αρχειοθετήσετε

Για να υποβάλετε αίτηση για ανεργία στο διαδίκτυο, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας και Απασχόλησης του Κολοράντο.

Αιτήσεις Ανεργίας

Το ποσό των αιτήσεων ανεργίας υπολογίζεται σε τριμηνιαία βάση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αναμονή μέχρι το επόμενο τρίμηνο μπορεί να είναι επωφελής εάν η αμοιβή αυξηθεί δραματικά κατά τη διάρκεια ενός έτους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα κάνει αρκετά μεγάλη διαφορά για να ανησυχείτε.

Υπάρχει περίοδος αναμονής μιας εβδομάδας μετά την υποβολή αίτησης για ανεργία, πριν οι αιτούντες λάβουν την πρώτη πληρωμή τους. Στη συνέχεια, εάν εγκριθεί η απαίτηση, οι παροχές ανεργίας καταβάλλονται εβδομαδιαίως.

Το μέγιστο εβδομαδιαίο ποσό για το 2017 είναι $ 552 ή περίπου $ 2.208 το μήνα με βάση ένα μήνα τεσσάρων εβδομάδων.

Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν αμοιβή αποχώρησης θα αντιμετωπίσουν επίσης καθυστέρηση στην παραλαβή της ανεργίας. Η άδεια μισθωμένων ασθενών και ο χρόνος των διακοπών μπορούν επίσης να καθυστερήσουν την επιλεξιμότητα για ασφάλιση ανεργίας. Ωστόσο, η κατάθεση πριν γίνει αποδεκτή δεν επηρεάζει την αξίωσή σας.

Η κατάθεση αμέσως μετά την απώλεια μιας εργασίας θα επιτρέψει στο γραφείο ανεργίας να υπολογίσει την επιλεξιμότητά σας.

μέθοδοι πληρωμής

Το Υπουργείο Εργασίας και Απασχόλησης του Κολοράντο δεν εκδίδει πλέον ελέγχους χαρτιού. Το τμήμα θα εκδώσει πληρωμές ανεργίας με προπληρωμένη χρεωστική κάρτα ή οι πληρωμές ανεργίας μπορούν να κατατεθούν απευθείας σε λογαριασμό ελέγχου ή αποταμίευσης. Η προεπιλεγμένη επιλογή είναι η χρεωστική κάρτα, εκτός εάν έχει οριστεί άμεση κατάθεση στην εφαρμογή.

Τι αφορά τους φόρους;

Το εισόδημα ανεργίας είναι φορολογητέο εισόδημα. Στο τέλος του έτους, θα λάβετε ένα 1099G με εισηγμένο εισόδημα. Οι αιτούντες μπορούν να επιλέξουν να παρακρατήσουν τους ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος από την ανεργία ή να έχουν φόρους που υπολογίζονται στο τέλος του έτους με φορολογική δήλωση.

Καταθέτετε ανεργία σε άλλο κράτος εκτός από το Κολοράντο; Επισκεφθείτε τα Κρατικά Γραφεία Ανεργίας για έναν κατάλογο γραφείων σε άλλα κράτη.

Η Nina Snyder είναι ο συγγραφέας της «Good Day, Broncos», ένα ηλεκτρονικό βιβλίο για παιδιά και το «ABCs of Balls», ένα παιδικό βιβλίο με εικόνες. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της στο ninasnyder.com.