Πώς να επιβιώσετε το αεροδρόμιο NAIA στη Μανίλα, Φιλιππίνες

Συμβουλές επιβίωσης για το "Χειρότερο Αεροδρόμιο του κόσμου"

Μόνο ένας μαζοχιστής θα πετάξει εθελοντικά στο "χειρότερο αεροδρόμιο του κόσμου", το οποίο ήταν το Διεθνές Αεροδρόμιο Ninoy Aquino (NAIA) των Φιλιππίνων από το 2011 έως το 2013, όπως κρίθηκε από τους ανελέητους αναθεωρητές του Οδηγού για τον ύπνο στα αεροδρόμια.

«Οι καταρρέουσες οροφές, ο υπερπληθυσμός, η αχαλίνωτη δωροδοκία και οι οδηγοί των ταξί που απαγχονίζουν τους ταξιδιώτες σε ναύλους» ήταν μόνο μερικές από τη λιτανεία των καταγγελιών που κρεμούσαν το κύριο αεροδρόμιο της Μανίλα σαν κακή οσμή.

Μεγάλες πρόσφατες ανακαινίσεις έχουν προχωρήσει αρκετά για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ενώ η NAIA δεν είναι σήμερα μεταξύ των χειρότερων στον κόσμο , εξακολουθεί να θεωρείται ως η 8η χειρότερη της Ασίας . Ακόμα, αυτή είναι η πρόοδος.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι πολλοί τουρίστες προτιμούν να αποφεύγουν τη Μανίλα όταν φεύγουν προς τις Φιλιππίνες . Είναι αλήθεια ότι η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων είναι ένα έργο σε εξέλιξη (ή απλά ένα κομμάτι εργασίας, ανάλογα με το POV σας), αλλά οι συνεχιζόμενες βελτιώσεις το κατέστησαν λιγότερο από μια κόλαση από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Τα τέσσερα διαφορετικά, μακρινά τερματικά της NAIA

Ο Διεθνής Αερολιμένας Ninoy Aquino (IATA: MNL, ICAO: RPLL) πήγε με το όνομα Διεθνές Αεροδρόμιο της Μανίλα μέχρι να μετονομαστεί μετά τον πολιτικό της Φιλιππίνων που δολοφονήθηκε στην αποβάθρα του αεροδρομίου το 1983.

Το μόνο όνομα μπορεί να είναι κάπως παραπλανητικό: μία βάση Πολεμικής Αεροπορίας και τέσσερις διαφορετικοί τερματικοί σταθμοί, κάθε ένας από τους οποίους αποσυνδέεται φυσικά ο ένας από τον άλλο, χρησιμοποιούν τον κοινό διάδρομο. Λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση τους από ένα άλλο, κάθε τερματικό μπορεί πολύ καλά να είναι ένα ξεχωριστό αεροδρόμιο για τον εαυτό του!

Ο τερματικός σταθμός 1 είναι ένα τεράστιο σκυρόδεμα βαρουταλισμού που σχεδιάστηκε από έναν φιλιππινέζικο εθνικό καλλιτέχνη και ολοκληρώθηκε το 1981. Ο πρώτος διεθνής τερματικός σταθμός NAIA Terminal 1 εξυπηρετεί όλες τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες εκτός από μια χούφτα που μετακόμισε τις δραστηριότητές τους στο Terminal 3 το 2014. Τοποθεσία του Terminal 1 στους Χάρτες Google.

Ο τίτλος του "Χειρότερου Κόσμου" οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποσυναρμολόγηση της υποδομής του Terminal 1. Ενώ πολλά από τα προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί, το Terminal 1 παραμένει τελικά συμφορημένο, εξακολουθώντας να χειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των διεθνών πτήσεων που φθάνουν στη Μανίλα.

Ο τερματικός σταθμός 2 χρησιμεύει ως αποκλειστικός τερματικός σταθμός της Philippine Airlines για τις εγχώριες και διεθνείς πτήσεις. Ο τερματικός σταθμός είναι διαμορφωμένος σαν βέλος, με βόρεια πτέρυγα προοριζόμενο για διεθνείς πτήσεις και νότια πτέρυγα για εγχώριες πτήσεις Φιλιππίνων. Θέση του Terminal 2 στους Χάρτες Google.

Ο τερματικός σταθμός 3 είναι ο νέος τερματικός σταθμός της NAIA, που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης συμφόρησης του Terminal 1. Είναι ικανή να χειριστεί πάνω από 13 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, οι 20 πύλες επιβίβασης και οι 140 θυρίδες ελέγχου εισιτηρίων ασχολούνται χωρίς κόπο με 4.000 επιβάτες την ώρα. Τοποθεσία του Terminal 3 στους Χάρτες Google.

Η αεροπορική εταιρεία Cebu Pacific της Φιλιππίνων λειτουργεί από το Terminal 3, όπως και οι Delta Airlines , KLM, ANA, Emirates, Singapore Airlines και Cathay Pacific. Αυτό το τερματικό σταθμό είναι πιο κοντά στα πιο διεθνή πρότυπα - δεν είναι σχεδόν κοντά στο αεροδρόμιο Changi , αλλά μετρητές check-in αποσκευών, επιλογές για αγορές και επιλογές φαγητού και το δικό του lounge / ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο κάνει το Terminal 3 μια σχετικά ανώδυνη εμπειρία σε σύγκριση με τον τερματικό σταθμό 1.

Ο τερματικός σταθμός 4 είναι ένας μικρός εγχώριος τερματικός σταθμός ενός επιπέδου που στερείται οδού. Οι επιβάτες εξέρχονται απευθείας από την άσφαλτο για να επιβιβαστούν σε μία από τις αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν αυτό το τερματικό σταθμό, μεταξύ των οποίων η AirAsia Zest, η Air Swift (που εξυπηρετεί τη μοναδική πτήση προς El Nido), το SkyJet και το Cebgo. Τοποθεσία του τερματικού 4 στους Χάρτες Google.

Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για τις τρέχουσες πληροφορίες πτήσεων από το διεθνές αεροδρόμιο Ninoy Aquino, συμπεριλαμβανομένων αφίξεων και αναχωρήσεων. Σημειώστε ότι οι πληροφορίες του FlightStats δεν αναφέρουν τον αριθμό τερματικού.

Μεταφορά από και προς NAIA

Το σύνολο του συγκροτήματος NAIA βρίσκεται σε ένα αγροτεμάχιο στην Pasay City, μία από τις πόλεις της Μανίλα του Μετρό. Η θέση του τοποθετεί τη NAIA μεταξύ του οικονομικού κέντρου της Μακάτι. Τον κόλπο της Μανίλα και ένα αναδυόμενο συγκρότημα ψυχαγωγίας / παιχνιδιού σε εκτάσεις που ανακτώνται από τη θάλασσα. και την παλιά πόλη της Μανίλα.

Δυστυχώς, παρά τη στενή της εγγύτητα με τα τρία, η ΝΑΙΑ είναι μια σκύλα για να μπει μέσα και έξω . Οι ταξιδιώτες μπορούν να φτάσουν μόνο με ταξί ή ιδιωτικά αυτοκίνητα, με μια μόνο υπηρεσία λεωφορείων που συνδέεται μόνο από ένα τερματικό σταθμό λεωφορείων έξω από το αεροδρόμιο. Οι μακρόχρονες σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ της NAIA και της υπόλοιπης Μανίλα παραμένουν ένα όνειρο.

Καθώς αποβιβάζεστε από την πτήση NAIA, θα βρείτε τις ακόλουθες επιλογές μεταφοράς της Μανίλα :

Αεροδρόμιο ταξί. Καθένα από τα τερματικά της NAIA παρέχει δύο διαφορετικά είδη αεροδρομίων: τα ταξί λευκού τοκομεριδίου που χρεώνουν κατ 'αποκοπή στους προορισμούς τους και τα κίτρινα μετρημένα ταξί. Για τους επιβάτες που παίρνουν το κουπόνι ταξί, οι ακόλουθοι σύνδεσμοι offsite του PDF παρέχουν τις τιμές στους διαθέσιμους προορισμούς: στο Metro Manila ; στο νησί Luzon . και σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία στο μετρό Μανίλα .

Τα κίτρινα μετρημένα ταξί χρεώνουν PHP 60 (περίπου $ 1,30) κατά τη διάρκεια της σημαίας κάτω / πρώτα 90 δευτερόλεπτα, με επιπλέον PHP 4 για κάθε 90 δευτερόλεπτα μετά. Διαβάστε για τα χρήματα στις Φιλιππίνες .

Λεωφορεία αεροδρομίου. Ένα λεωφορείο λεωφορείου αεροδρομίου εξυπηρετεί ως ενιαία σύνδεση NAIA μεταξύ των τεσσάρων τερματικών, αν και ο χρόνος αναμονής μεταξύ των λεωφορείων μπορεί να είναι αργός. (Οι επιβάτες σε μια βιασύνη είναι καλύτερα να πάρουν ένα ταξί για τις πτήσεις που τους συνδέουν σε άλλο τερματικό σταθμό.)

Μια νέα υπηρεσία λεωφορείων πρώτης κατηγορίας εξυπηρετεί τώρα τα τερματικά NAIA 1, 2 και 3. Το Ube Express αναχωρεί από τη NAIA σε έναν από τους δύο προορισμούς: στην οικονομική περιοχή Makati ή σε ξενοδοχεία κατά μήκος της λεωφόρου Roxas που βλέπει στον κόλπο της Μανίλα. Οι επιβάτες πληρώνουν PHP 300 (περίπου $ 6.50) ανά διαδρομή.

Ενοικίαση αυτοκινήτων. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκινούμενο αυτοκίνητο ή ένα αυτοκίνητο με οδηγό σε γραφεία ενοικίασης στα τερματικά 1, 2 και 3. Κάντε κλικ στις συνδέσεις για να μάθετε τους προμηθευτές ενοικίασης της NAIA: Nissan Rent-a-Car, Avis Φιλιππίνες.

Υπηρεσίες NAIA Airport

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, κάθε τερματικό NAIA θα μπορούσε να είναι ένα αεροδρόμιο για τον εαυτό του, το καθένα με τις δικές του εγκαταστάσεις, σε διαφορετικές καταστάσεις ετοιμότητας. Τα τερματικά 2 και 3 είναι τα καλύτερα εξοπλισμένα, ενώ τα τερματικά 1 και 4 είναι τα χειρότερα.

Έλεγχοι παραλαβής αποσκευών. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στους τερματικούς σταθμούς 2 και 3 μπορούν να επωφεληθούν από τις αντίστοιχες θυρίδες των αποσκευών τους. Ο τερματικός σταθμός 2 διαθέτει κεντρικές υπηρεσίες αποσκευών στο νότιο τμήμα πτέρυγας / Ο τερματικός σταθμός 3 διαθέτει αποσκευές & περισσότερα στο νότιο άκρο του δαπέδου αφίξεων. Οι επιβάτες που φθάνουν στους άλλους τερματικούς σταθμούς δεν έχουν τέτοια τύχη.

Εστιατόρια. Οι επιλογές F & B ποικίλλουν άγρια, από τις προσφορές στυλ καφέ-τραπεζιού στο Terminal 4 έως το ολοκαίνουργιο, επεκτατικό Food Hall στον επάνω όροφο του Terminal 3.

Καταστήματα. Οι μετρητές χωρίς δασμούς είναι έτοιμοι στα τερματικά 1, 2 και 3, με τη διάταξη του εμπορικού κέντρου Terminal 3 που προσφέρει τις πιο ποιοτικές και ποιοτικές επιλογές.

Πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το Wifi είναι ελεύθερο, αν έχει στίγματα, σε όλα τα τερματικά, που παρέχονται από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Smart και Globe.

ΑΤΜ και μετατροπείς χρημάτων. Όλα τα τερματικά διαθέτουν ΑΤΜ και εναλλάκτες χρημάτων στις αντίστοιχες αφετηρίες.

Ξενοδοχεία. Υπάρχουν καταλύματα για κάθε προϋπολογισμό σε μικρή απόσταση από NAIA. Το συγκρότημα Resorts World απέναντι από το Terminal 3 φιλοξενεί τρία διαφορετικά ξενοδοχεία, όπως το Manila Marriott.

Οι ταξιδιώτες που προτιμούν να μην εγκαταλείψουν το Terminal 3 μπορούν να μείνουν στο Wings Airport Lounge, με κρεβάτια που κυμαίνονται από κάψουλες μέχρι οικογενειακά δωμάτια, όλα διαθέσιμα για έως και οκτώ ώρες ανά άτομο.

Αεροδρόμια της Μανίλα Αεροδρόμιο

Μέρος της φρικτής φήμης της NAIA έγκειται στον πολλαπλασιασμό των καλλιτεχνών απάτης στο εσωτερικό του προσωπικού του αεροδρομίου. Τα παρακάτω αποτελούν μια σύντομη λίστα με τις τεχνικές απατεώνες στη χρήση NAIA για να διαχωρίσουν τους ταξιδιώτες από τα χρήματά τους.

Τανίμ Μπαλά. Κυριολεκτικά "φύτευση σφαίρας": οι επιθεωρητές αποσκευών θα λαθώνουν μια μικρή σφαίρα διαμετρήματος στις αποσκευές σας και στη συνέχεια θα σας εξαναγκάζουν για μετρητά ή τιμαλφή. Μια σημαντική αναστάτωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης το 2015 μπορεί να έχει οδηγήσει αυτό έξω από το αεροδρόμιο, αλλά δεν υπάρχει λόγος πότε θα επιστρέψουν.

Τουριστικές δωροδοκίες. Οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι της NAIA επιθυμούν να δίνουν στους ξένους ταξιδιώτες μια δύσκολη στιγμή με ποικίλους δημιουργικούς τρόπους, όπως ο ηθοποιός Taylor Kitsch που χτυπήθηκε για ένα νέο iPhone από έναν κακοποιό τελωνειακό υπάλληλο.

Ταξί " Colorum". Τα κίτρινα ταξί αεροδρομίων μπορούν να αρνηθούν τη χρήση του μετρητή. ασυνείδητοι αποστολείς ταξί κουπονιών μπορεί να σας οδηγήσουν σε ένα μη αδειοδοτημένο αυτοκίνητο που χρεώνει πολύ περισσότερο από το επίσημο επιτόκιο.

NAIA Airport Survival Tips

Αυτές οι συμβουλές για την ασφάλεια μπορούν να σας βοηθήσουν να περάσετε, την επόμενη φορά που θα πετάξετε στη NAIA.

Ελέγξτε το εισιτήριό σας για να προσδιορίσετε ποιο τερματικό θα πετάξετε μέσα ή έξω από. Δεν θέλετε να κολλήσετε στο Terminal 3, scrabbling για τη μεταφορά στην πτήση σας από τον τερματικό σταθμό 1!

Πριν πετάξετε μέσα ή έξω, επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες περιτυλίγματος στο αεροδρόμιο αναχώρησης (ή στην ίδια την NAIA), για να αποφύγετε την πιθανή τοποθέτηση τσάντας σας με παράνομα ναρκωτικά ή σφαίρες.

Αν πραγματοποιείτε συνδέσεις πτήσεων μεταξύ διαφορετικών τερματικών, προγραμματίστε μια μεταξύ τους θέση υγιούς μεγέθους . Ίσως χρειαστεί μια ώρα τουλάχιστον για να φτάσετε από ένα τερματικό σε άλλο. αν μένετε σε ξενοδοχείο έξω από το αεροδρόμιο, μπορεί να χρειαστείτε πολύ περισσότερο λόγω της περιβόητης κατάστασης της κυκλοφορίας της πρωτεύουσας. Πάρτε ένα ταξί για να φτάσετε μεταξύ τερματικών? η αναμονή για το Airport Loop μπορεί να διαρκέσει έως και μία ώρα!

Για να αποφύγετε να υποστείτε θύματα αδίστακτων καμπίνων αεροδρομίων , βεβαιωθείτε ότι ο μετρητής λειτουργεί ακριβώς προτού φεύγετε από το αεροδρόμιο (για κίτρινες καμπίνες) και ανατρέξτε στις τιμές του τέλους με το κουπόνι πριν πάρετε (για κουπόνια ταξί).

Τέλος - αν όλες αυτές οι συμβουλές φαίνονται συντριπτική σε σας - αποφύγετε τη Μανίλα όταν πετάτε στις Φιλιππίνες . Για παράδειγμα, μπορείτε να πετάξετε μέσω του Cebu - τον άλλο σημαντικό διεθνή κόμβο των Φιλιππίνων και έναν καλό προορισμό παραλία / πόλη από μόνη της!