Πρέπει να αγοράσω ένα ιταλικό σιδηροδρομικό περάσει για να ταξιδέψω με τρένο στην Ιταλία;

Ιταλία Συμβουλές σιδηροδρομικής διέλευσης

Παρόλο που έχει ένα ιταλικό σιδηροδρομικό περάσει, που ονομάζεται επίσης δελτίο Eurail Italy, μπορεί μερικές φορές να είναι πιο βολικό, δεν σας εξοικονομούν πάντα χρήματα. Εάν πραγματοποιείτε αρκετά ταξίδια μεταξύ μεγάλων πόλεων που απέχουν αρκετά, ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις ή ταξιδεύουν στην Ιταλία από άλλη χώρα, ένα Ιταλικό Σιδηρόδρομο θα σας εξοικονομήσει χρήματα.

Ελέγξτε τις τιμές ή αγοράστε ένα Eurail Italy Pass on Rail Europe .

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Ρώμη, τη Φλωρεντία, τη Βενετία και το Μιλάνο, τα μεμονωμένα εισιτήρια τρένου θα κοστίζουν λιγότερο από ένα ιταλικό σιδηροδρομικό περάσει, ειδικά αν αγοράσετε εισιτήρια εκ των προτέρων και μπορείτε να πάρετε μια έκπτωση.

Πηγαίνοντας στη Ρώμη, τη Φλωρεντία, τη Βενετία και πίσω στη Ρώμη θα είναι πιο κοντά στο ίδιο ποσό. Ωστόσο, αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε περισσότερες μέρες με το τρένο και να προχωρήσετε περισσότερο, ένα σιδηρόδρομο που περνά καλά για περισσότερες ημέρες μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Αν είστε κάτω των 26 ετών, μπορείτε να πάρετε ένα λιγότερο ακριβό δελτίο και αν ταξιδεύετε με μια ομάδα υπάρχει έκπτωση. Τα περάσματα είναι καλά για 3-8 ημέρες σε ένα μήνα και δεν χρειάζεται να είναι διαδοχικά έτσι εάν δεν είστε σίγουροι σε ποια ημέρα θέλετε να ταξιδέψετε και δεν σας πειράζει να πάτε νωρίς στο σταθμό για να πάρετε την κράτησή σας, ένα πέρασμα μπορεί να σας δώσει μεγαλύτερη ευελιξία από ό, τι αγοράσετε όλα τα εισιτήρια τρένου σας εκ των προτέρων.

Σημαντική σημείωση : Εάν αγοράσετε ένα ιταλικό σιδηρόδρομο, θα πρέπει να κάνετε κράτηση θέσεων (και να πληρώσετε) για τα τρένα μεγάλης ταχύτητας ( τρένου ) και υπεραστικών γραμμών . Ένα ιταλικό σιδηροδρομικό διάλειμμα είναι καλό μόνο στα εθνικά τρένα, τα οποία διαχειρίζεται το trenitalia . Δεν είναι καλό στις ιδιωτικές σιδηροδρομικές γραμμές, όπως τα τρένα υψηλής ταχύτητας Italo ή μικρότερες ιδιωτικές περιφερειακές γραμμές όπως αυτές της Puglia ή μεταξύ Νάπολης και Σορέντο.

Οι περιφερειακές αμαξοστοιχίες στην Ιταλία είναι φθηνές, οπότε η χρήση σιδηροδρομικού διαύλου για τα περιφερειακά τρένα και ακόμη και για ορισμένα τρένα Intercity δεν είναι οικονομικά αποδοτική. Για παράδειγμα, εάν επισκέπτεστε το δημοφιλές Cinque Terre , θα πάρετε ένα περιφερειακό τρένο και χρησιμοποιώντας ένα σιδηρόδρομο για αυτό δεν αξίζει το κόστος.

Μπορείτε να ελέγξετε την τιμή των ατομικών εισιτηρίων για την Trenitalia, την ιταλική σιδηροδρομική περιοχή ή να ελέγξετε τις τιμές ή να αγοράσετε (σε δολάρια ΗΠΑ) Frecce (high speed) εισιτήρια τρένων για τη διαδρομή σας στη σελίδα Select Italy Train Tickets.

Θυμηθείτε: Πρέπει να έχετε επικυρώσει την κάρτα σας μέσα σε έξι μήνες από την αγορά από έναν σιδηροδρομικό υπάλληλο σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό. Οι κρατήσεις και τα συμπληρώματα δεν περιλαμβάνονται στο δελτίο και πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το σιδηρόδρομο πριν χρησιμοποιήσετε, καθώς οι συνθήκες ενδέχεται να αλλάξουν.

Χρειάζεστε ένα σιδηρόδρομο στην Ευρώπη;

Υπάρχουν πολλοί τύποι ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών εισιτηρίων που περιλαμβάνουν καλές πτήσεις για ταξίδια με τρένα σε μία μόνο χώρα ή σε πολλές χώρες. Τα εισιτήρια τρένου στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι γενικά πιο δαπανηρά από αυτά της Ιταλίας, οπότε αν ταξιδεύετε με τρένο σε άλλη χώρα εκτός από την Ιταλία, ίσως θελήσετε να εξετάσετε ένα διερχόμενο πέρασμα. Η ιστοσελίδα μας Travel Europe έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Rail Passes στην Ευρώπη .