Μάθετε πώς να προσδιορίσετε ένα Caffe Shakerato όταν ταξιδεύετε στην Ιταλία

Οι Ιταλοί Μπαριστάδες σερβίρουν αυτό το δημοφιλές κρύο ποτό

Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Ιταλία το καλοκαίρι και παραγγείλετε ένα καφέ shakerato από το μενού, ίσως να θέλετε να μάθετε ότι απλά έχετε παραγγείλει ένα αφρώδες κρύο ποτό καφέ . Και, αν βρίσκεστε σε ένα μπαρ, μπορεί να σας εξυπηρετηθούν με Baileys Irish Cream ή με λικέρ καφέ.

Ενώ οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί απολαμβάνουν τα κρύα παρασκευάσματά τους και τους παγωμένους λατέντες, φαίνεται ότι οι Ιταλοί μοιράζονται κάτι πιο εξωφρενικό.

Τι είναι ένα Caffe Shakerato;

Στην πιο απλή μορφή του, ένα shakerato (που λέγεται caf-fay shak - er-a -to ) είναι φτιαγμένο συνδυάζοντας φρέσκο ​​φρέσκο ​​εσπρέσο, απλό σιρόπι και πάγο και στη συνέχεια ανακινώντας δυνατά μέχρι να σχηματιστεί ένας αφρός χύθηκε.

Συνήθως είναι στραγγισμένο ενώ χύνεται σε γυαλί μαρτίνι ή σε άλλο ποτήρι.

Παραλλαγές

Τα ιταλικά μπαρ, ειδικά εκείνα που είναι στην πιο φημισμένη πλευρά, θα πάρουν το τυποποιημένο σου σικεράτο και θα το κάνουν ακόμα περισσότερο. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε ένα ποτήρι κρασιού με επικάλυψη σιροπιού σοκολάτας πριν το χυθεί ο αφρώδης καφές. Κάποια μέρη μπορούν να προσθέσουν ή να αντικαταστήσουν τη βανίλια gelato για τον πάγο, ενώ άλλοι προσθέτουν κρέμα ή ποτό. Τα γυαλιά Martini ή τα φλάουτα της σαμπάνιας είναι τα παραδοσιακά γυάλινα σκεύη που χρησιμοποιούνται για ένα shakerato.

Για τις ιδιαίτερες παραλλαγές σας, μπορείτε να το γαρνίρετε με κόκκους καφέ ή σκόνη στη γυάλινη στεφάνη με σκόνη κακάο. Μπορείτε ακόμη και να το γεμίζετε με έναν πύργο με κτυπημένη κρέμα.

Εάν δεν θέλετε να προσθέσετε κρέμα γάλακτος ή λικέρ καφέ, αλλά θέλετε να το πίνετε, μπορείτε να εξετάσετε την προσθήκη ρούμι, sambucca, ή amaretto.

Πού να βρείτε ένα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα shakeratos μπορούν να βρεθούν σε καφετέριες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και μερικά μπαρ.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε ένα μέρος με τα μάτια σας και το στομάχι σας, θα πρέπει να εξετάσετε την κράτηση μιας πεζοπορίας της Ρώμης για φαγητό. Όχι μόνο θα είστε σε θέση να δοκιμάσετε ένα παγωμένο σέικερτο, αλλά θα έχετε και ζελαττό, πίτσα, c afe freddo, που είναι κρύο, γλυκό καφέ που μπορεί επίσης να παγωμένο ή παγωμένο και άλλες ιταλικές λιχουδιές.

Συνταγή

Αν δεν σκοπεύετε να επισκεφθείτε ένα ιταλικό καφενείο πολύ σύντομα, μπορείτε να φτιάξετε ένα σέικερτο στην άνεση της κουζίνας σας.

Τα κύρια συστατικά είναι φρέσκα εσπρέσο, κύβοι πάγου και απλό σιρόπι. Άλλες προσθήκες που μπορείτε να λάβετε υπόψη είναι το λικέρ του καφέ, η πορτοκαλί ή λεμονιά συστροφή, ή μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας,

Αντί για απλό σιρόπι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλή ζάχαρη, αλλά φροντίστε να διαλύσετε τους κόκκους ζάχαρης στον καυτό εσπρέσο πριν προσθέσετε τον πάγο ή αλλιώς η ζάχαρη δεν θα διαλυθεί.

Γεμίστε έναν αναδευτήρα κοκτέιλ στα μισά του δρόμου με παγάκια και ρίξτε τον εσπρέσο στον πάγο. Προσθέστε ζάχαρη ή απλό σιρόπι. Προσθέστε σιρόπι βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας. Για ένα αλκοολικό λάκτισμα, προσθέστε μια φωτογραφία της επιλογής σας. Μπορείτε να πετάξετε σε ένα λεμόνι ή πορτοκαλί στρίψιμο και να τινάξετε δυνατά για 10 έως 15 δευτερόλεπτα. Στρώνετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ (μαρτίνι) ή φλάουτο σαμπάνιας. Πρεστό, έχετε τον εαυτό σας ένα σέικερτο.