Τι να περιμένετε όταν επισκέπτεστε την Ιταλία το χειμώνα

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνετε για διακοπές χειμώνα στην Ιταλία

Για τους ανθρώπους που δεν φοβούνται το κρύο, ο χειμώνας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός χρόνος για να ταξιδέψετε στην Ιταλία. Το μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας βλέπει λιγότερους τουρίστες το χειμώνα, που σημαίνει λιγότερα πλήθη μουσείων και συντομότερες ή ανύπαρκτες γραμμές. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι περιόδους όπερας, συμφωνιών και θεάτρων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, τα βουνά της Ιταλίας προσφέρουν πολλές ευκαιρίες.

Εάν κάνετε μια επίσκεψη κατά τους χειμερινούς μήνες, πάρτε ένα πουλόβερ, μια βροχή ή ένα χιόνι χιονιού, ανθεκτικά παπούτσια (ή μπότες) που μπορούν να φορεθούν σε βροχή ή χιόνι, γάντια, κασκόλ, χειμωνιάτικο καπέλο και καλή ομπρέλα ένα δίκαιο ποσό βροχής σε ορισμένες από τις νότιες περιοχές).

Γιατί να ταξιδέψετε στην Ιταλία το χειμώνα;

Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να κάνετε το ταξίδι κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής τουριστικής εκτός εποχής στην Ιταλία. Πρώτον, θα είναι πολύ λιγότερο γεμάτο σε κάποια από τα δημοφιλή και ιστορικά σημεία από ό, τι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Εκτός από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα βρείτε τιμές ευκαιρίας για αεροπορικά εισιτήρια σε σχεδόν όλα τα ιταλικά αεροδρόμια.

Και η Ιταλία διαθέτει πολλά μέρη για χειμερινά σπορ και σκι , συμπεριλαμβανομένων των χώρων του Πεδεμοντίου που χρησιμοποιούνται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006, τις Άλπεις και τους Δολομίτες, και το Mt. Αίτνα στη Σικελία.

Χειμερινός καιρός για το κλίμα και το κλίμα στην Ιταλία

Ο χειμώνας καιρός στην Ιταλία κυμαίνεται από σχετικά ήπια κατά μήκος των ακτών της Σαρδηνίας, της Σικελίας και της νότιας ηπειρωτικής χώρας μέχρι πολύ κρύα και χιονισμένα εσωτερικά, ειδικά στα βόρεια βουνά. Ακόμη και οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως η Βενετία, η Φλωρεντία και οι λόφοι της Τοσκάνης και της Ούμπριας, μπορεί να πάρουν ένα ξεσκόνισμα χιονιού το χειμώνα.

Για το μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας, η μεγαλύτερη βροχόπτωση συμβαίνει κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, οπότε ο χειμώνας μπορεί να μην είναι τόσο βροχερός όσο η πτώση. Παρόλο που πιθανότατα θα συναντήσετε βροχή ή χιόνι, μπορείτε επίσης να ανταμειφθείτε με τραγανές και ξεκάθαρες μέρες.

Χειμερινά φεστιβάλ και διακοπές στη Ιταλία

Τα κυριώτερα σημεία του χειμώνα στην Ιταλία είναι, βέβαια, η εποχή των Χριστουγέννων , τα νέα χρόνια και η εποχή Carnevale.

Οι ιταλικές εθνικές αργίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα περιλαμβάνουν την Ημέρα των Χριστουγέννων, την Πρωτοχρονιά και τις Θεοφανίες στις 6 Ιανουαρίου (όταν η La Befana φέρνει δώρα στα παιδιά). Αυτές τις μέρες, τα περισσότερα καταστήματα, οι τουριστικοί χώροι και οι υπηρεσίες θα κλείσουν. Το Carnevale , το ιταλικό Mardi Gras, γιορτάζεται σε ολόκληρη την Ιταλία (ξεκινώντας από δέκα μέρες έως δύο εβδομάδες πριν από την πραγματική ημερομηνία, 40 ημέρες πριν το Πάσχα). Η δημοφιλέστερη γιορτή Carnevale βρίσκεται στη Βενετία .

Πολλές μέρες αγίων γιορτάζονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Διαβάστε για τα κορυφαία φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στην Ιταλία κατά τους μήνες Δεκέμβριο , Ιανουάριο , Φεβρουάριο και Μάρτιο .

Επισκεφθείτε τις πόλεις της Ιταλίας το χειμώνα

Τα χειμερινά ηλιοβασιλέματα του χειμώνα έχουν περισσότερο χρόνο για να απολαύσουν τις πόλεις μετά το σκοτάδι. Πολλές πόλεις φωτίζουν τα ιστορικά μνημεία τους τη νύχτα, ώστε να περπατούν μέσα από μια πόλη μετά το σκοτάδι μπορεί να είναι όμορφο και ρομαντικό. Ο χειμώνας είναι μια καλή στιγμή για πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραστάσεις στα κομψά ιστορικά θέατρα της Ιταλίας.

Η Ρώμη και η Νάπολη έχουν το ήπιο χειμερινό κλίμα των μεγάλων πόλεων της Ιταλίας . Η Νάπολη είναι μια από τις κορυφαίες πόλεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων και πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται τη Ρώμη για τη δημοφιλή μάζα των μεσάνυχτων την παραμονή των Χριστουγέννων στην πόλη του Βατικανού . Ενώ θα βρείτε μικρότερα πλήθη και χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων κατά το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά μπορεί να θεωρηθεί η υψηλή σεζόν σε πολλές πόλεις.

Το Carnevale στη Βενετία είναι επίσης ένα τεράστιο τουριστικό κύμα.

Ιταλία Τουριστικά αξιοθέατα το χειμώνα

Πολλά μουσεία και αξιοθέατα έχουν προηγούμενους χρόνους κλεισίματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εκτός από τις πόλεις, τα μουσεία και άλλες τοποθεσίες είναι συχνά ανοιχτά μόνο τα σαββατοκύριακα ή μπορεί να κλείσει για μέρος του χειμώνα. Ξενοδοχεία, ξενώνες και κάποια εστιατόρια μπορεί να κλείσουν για όλο ή μέρος του χειμώνα σε παραθαλάσσιες πόλεις και σε δημοφιλείς προορισμούς για το καλοκαίρι. Αλλά πολλά ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά θα προσφέρουν χειμερινές εκπτώσεις (εκτός από χιονοδρομικά κέντρα).